Zákrok při kontrakci

15
30.11.20 19:13

Zákrok při kontrakci

Ahoj maminy, co už máte porod zasebou. Rodila jsem minulej rok, nakonec byl porod ukončen akutním CS kvůli ozvám. Nicméně mi lékař prováděl zákrok, na kterej nerada vzpomínám. Při kontrakci mi tam narval ruku a tak nějak s ní točil, asi aby nějak urychlil otevírání.( Kvůli špatnym ozvám chtěl abych porodila nejlíp hned :roll: ) Na netu nemůžu najít co to je za zákrok a z kámošek to nikomu nedělali. Čeká mě další porod a já bych se ráda tomuhle šťourání ve mě vyhla. Pokud máte někdo podobnou zkušenost, nebo víte co je to za zákrok, tak dejte vědět prosím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
30.11.20 19:19

Hamiltonuv hmat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24244
30.11.20 19:19

Já si myslím, že tě chtěl jen pořádně vyšetřit. Měla jsem porod zakončený taky akutní sekcí. To poslední vyšetření fakt nebylo příjemné, byla už jsem unavená, bolavá. Ale za tohle se fakt na lékaře nezlobím. Byla bych raději kdyby řekl po tomto vyšetření, že to půjde spodem než císařem. Při tom posledním vyšetření potřeboval dobře vyšetřit postavení hlavičky a jesli by šel použít vex případně kleště. Byla jsem úplně otevřená. Takže za to, že to už bylo nepříjemné nemohl, bylo to pro naše zdraví. Rodím zanedlouho znovu a doufám, že se hlavně vyhnu císaři :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24244
30.11.20 19:22

Případně se mohl snažit prostě ten čípek roztáhnout- záleží jak si byla otevřená, jestli byl zachován vak blan. Jestli zbýval jen lem čípku tak se mohl snažit o jeho zajití. V podstatě ti chtěl pomoci porodit vaginálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.11.20 19:22

Mám podobnou zkušenost při prvním porodu. Moje dítě taky mělo špatné ozvy a skončilo to nakonec kleštěmi. Bylo v poloze, kdy už bylo na CS pozdě. Podle mě doktor nedělá zákrok, ale zjišťuje se přesná poloha dítěte, je to pouze hmat. Dále se vkládá ruka do dělohy při kontrakci pro otočení plodu ze špatné polohy, z příčné na hlavu nebo na nohy. Dnes už se při takové poloze volí automaticky plánovaný CS.Dale mají takové záchranné hmaty při nepostupujicim porodu koncem pánevním.

Co vím, dělá se to jen když je to nezbytně nutné, hrozí zavleceni infekce i mechanické poranění.
Měla jsem více dalších porodů, rychlé, bez komplikací. Už se to nikdy nemusí opakovat. Nicméně to Ti nikdo neslíbí, protože tyto hmaty jsou považovány za prekonane, mají svá rizika a používají se k řešení akutně vzniklé situace, ke které v tu chvíli není alternativa.

Příspěvek upraven 30.11.20 v 19:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.11.20 19:24
@Elen8 píše:
Hamiltonuv hmat

Ten se dělá za klidoveho stavu, to není vložení ruky při kontrakci do dělohy.

Co vím, když rodí koza, kráva nebo kobyla, i veterinář ji vyšetřuje, otáčí a vybavuje plody při kontrakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.11.20 19:24

@anavi13 je možny že to bylo jen vyšetření, ale bylo teda dost brutální :lol:. Dělal to teda asi třikrát po sobě. Naposledy jsem mu řekla že už ne a při 8cm se to ukončilo teda. Kleštěma si mě teď teda úplně dostala, mám stejně jako ty pár dní do porodu a začínám mít bobky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.11.20 19:25

Zažila jsem něco podobného. Doktor řekl, že zkusí manuálně roztáhnout hrdlo. Jestli se to tak oficiálně jmenuje, to nevím. Byl to děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24244
30.11.20 19:31

@Atrinam asi fakt jen vyšetřoval a roztahoval čípek. Jako určitě bych mu to nezazlívala. Mě to taky bolelo takže chápu :lol: jako z tohoto strach nemám, pač mi vše vždy dobře lékař vysvětlil a domlouvali jsme se. A chceš rodit zase vaginálně? Já právě ano, budou to dva roky od prvního porodu. Nějak se nebojím, případně to holt zas ukončí sekcí. Pro mě ten císař byl hrozně nepříjemný kvůli hojení, takže raději zvládnu ty kontrakce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.11.20 19:41

@anavi13
Chápu že k tomu měl důvod, ale já mu to teda zazlívala dost, navíc semnou nemluvil a pořád jen pochodoval a říkal jak už to ukončíme. Se těšil normálně :D
Mám rok od cs, zítra jdu poprvé do porodnice, tak uvidím jak se k tomu postaví. Ráda bych to zkusila, stejně jak píšeš ty. I když myšlenka, že mi píchnou injekci a okamžitě přestanou kontrakce a jede se na sál mě určitě bude svádět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.11.20 19:43

@KovarovaV jejda a nakonec to dopadlo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24244
30.11.20 19:50

@Atrinam já si tam došla po svých :D mě ale kontrakce totiž úplně ustali. Otevřená jsem byla úplně asi dvě hodiny a prostě to nešlo. Nějak tam měl blbě hlavu, nejspíš špatně rotoval v pánvi. Zkoušeli jsme podpořit oxytocinem, ale už mi kolabovaly žíly tak to nešlo. Já měla štěstí na fajn personál, takže ač to zkončilo císařem tak to bylo ještě fajn :lol: zkusit to taky chci, termín mám cca za tři týdny. Tak doufám, že druhé dítě bude třeba menší a půjde to líp :lol: hlavně první syn byl hlavou dolů snad od početí a tento prcek mi tam skvěle cestuje, tak třeba to půjde lépe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.11.20 19:54

Když se v tobě hrabou při kontrakci, tak roztahuji právě čípek aby urychlily porod.. Já jsem rodila před 11ti měsíci, a ani si nepamatuju jestli mě tohle bolelo.. :lol: Myslím že mi to v tu chvíli bylo úplně u pr.. Kdo se ve mě jak hrabal.. Každým dnem budu rodit zas, a taky se klepu ;) :)

• Citovat
  • Upravit
15
30.11.20 20:10

@mackA159
Diky za odpověď! :palec:
Tak jdem na to holky, vydrzime par hodin bolistek a potom začne teprve utrpení :D tak to budes mit deti po roce jako já.. hodně štěstí, nemáš obavy? Já celkem jo, na druhou stranu co mi zbyde než se dobře postarat o své dětičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
30.11.20 20:19

@Atrinam
Mě to zní jako manuální rozevirani… Nezažila jsem ale sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí