Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak snad se zeptas lekare, ne? Nehodlas se snad ridit radami laiku, kteri o medicine a stavu tveho stredousi nic nevedi, ze ne?
Syn nemohl do vody tři týdny, ale měl to píchnutý takže do zahojení. Pokud si jen na kapkách, tak bych se nebála. Asi bych se úplně nepotápěla, každopádně bych si zavolala ještě pro jistotu doktorce. Letíš letadlem?
Doufám že tam jedeš a neletíš…? Já takhle jednou se zalehlým uchem nemohla vyrovnat při přistávání tlak ve středouší a takovou bolest jsem snad nezažila ani při porodu ![]()
Proč bych se nemohla zeptat laika? Doktor mi řekl, že za týden úplně ok a k moři můžu, jak jsem psala ucho mě nebolí zánět ustoupil, pouze už mám trošku zalehlé ucho a zajímaly mě rady, třeba lidí co trpí na zánět ucha z vody co třeba používají jako prevenci, takže tenhle stupidní koment sis mohl odpustit
![]()
Příspěvek upraven 06.08.21 v 21:11
Slaná voda to tam pěkně propláchne, vždyť to je jako nosní sprcha. Jen jak bylo uvedeno výše, do letadla jedině s kapkami do nosu.
@Netopýr1 Nene jen na kapkách a už doléčuji, mám u moře preventivně prokapávat dle doktora, spíš mě zajímalo zda je tu někdo komu z bazénu (vody) zalehne ucho nebo tak a co používá za vychytávky aby se mu to nestalo
četla jsem o špuntech do uší, ale zajímalo mě zda nemá někdo něco odzkoušené ![]()
Ahoj chtěla jsem se zeptat, nemá někdo zkušenost či radu, před týdnem mi zjistili zánět středního ucha, beru kapičky do ucha již týden, ucho mě sice již vůbec nebolí, ale stále ho mám trošku zalehlé. Za 4 dny jedu k moři a bojím se, aby se mi to tam nezhoršilo z koupání v moři a nemusela to řešit v zahraničí. Děkuji za každou radu