Zaměstnání a smlouva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.2.22 13:23

Zaměstnání a smlouva

Mám dotaz. Jaké jsou výhody či nevýhody pro mě jako zaměstnance, pokud budu mít od jednoho zaměstnavatele souběžně dvě smlouvy? Jedna na HPP a druhá na dohodu, ale nevím jakou, jestli DPČ či DPP. Jedná se o administrativní pozici.
Přemýšlím jestli do takového pracovního poměru vůbec nastoupit. Vždy jsem dělala jen na hlavní pracovní poměr. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
23.2.22 13:42

A duvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
23.2.22 14:01

Predpokladam, ze jde o to, aby zamestnavatel za tebe usetril na danich a na odvodech, takze nabidne smlouvu na HPP se zakladnim (= minimalnim) platem a zbytek pujde na DPP (ne DPC - tam uz se odvody plati).

Takze:
Vyhody - zamestnavatel i ty budete mene platit na danich a na odvodech (socka a zdravotni)

Nevyhody - tech je strasne moc, takze napr: duchod se ti bude pocitat jen z toho zakladniho minimalniho platu… kdyz budes nemocna, opet na tom opet ostrouhas, protoze nemocenskou ti opet budou vypocitavat jen z toho zakladniho platu.. to same i u dovolene

Jinymi slovy, toto je vyhodne pouze pro toho zamestnavatele, aby za tebe nemusel statu tolik odvadet. Proto tebe je to uplne nevyhodne.. vyhodne by to bylo, kdyby ty usetrene penize za odvody daval tobe (treba i pomerovou cast), ale o tom dost pochybuju :lol:

Nesla bych do takove firmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 14:04

@Kacenka.k8 Tak jsem to potřebovala vysvětlit. Děkuji moc, to mi stačí:)

• Citovat
  • Upravit
309
23.2.22 14:16
@Anonymní píše:
@Kacenka.k8 Tak jsem to potřebovala vysvětlit. Děkuji moc, to mi stačí:)

A tobe zamestnavatel duvod proc 2 smlouvy nevysvetlil? 8o Tim tuplem bych tam nesla vubec pracovat.. je to levarna nejvetsiho kalibru, nejen okradani statu, ale hlavne zamestnance :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 14:26
@Kacenka.k8 píše:
A tobe zamestnavatel duvod proc 2 smlouvy nevysvetlil? 8o Tim tuplem bych tam nesla vubec pracovat.. je to levarna nejvetsiho kalibru, nejen okradani statu, ale hlavne zamestnance :cert:

Vysvětlil tak, aby ušetřil..

• Citovat
  • Upravit
309
23.2.22 14:34
@Anonymní píše:
Vysvětlil tak, aby ušetřil..
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aha, a rekl taky, co z toho budes mit ty??? Nerekl, vid??? To je deb*l :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
23.2.22 14:35

Hele, byt tebou, tak na nej poslu inspektorat prace… tohle o*ebavani zamestnancu je fakt nechutny a hlavne trestny :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.2.22 17:16

Asistent zubniho technika

Dobrý den chtěla jsem se zeptat: " Je tu někdo kdo dělá asistenta zubního technika, popř. jestli studenti tohoto oboru najdou práci po vystudováni a kolik se pohybují platové podmínky? Jestli je v dnešní době tento obor perspektivní. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
23.2.22 17:56

@Sambinka Vzhledem k tomu, ze je malo zubaru, tak asi ano, perspektivni to bude. Ale zda po vystudovani najdes praci, to ti nikdo nepovi, zalezi jak budes sikovna, co budes moc nabidnout a za kolik jsi ochotna pracovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat