Zametání v těhotenství

58
7.7.10 06:17

zametání v těhotenství

Ahoj holky,
chtěla bych vědět, zda nevadí, když v těhu zametám? Jsu ve 28tt a opravujeme baráček. Pomáhám jen co to jde, ale včera jsem si fakt mákla, zametala jsem opravdu hodně a naložila i pár koleček bordela… Necítíla jsem, že bych se přemáhála, přišlo mi, že mám sílu na zboření skály, ale večer mě cvrček zlobil a nebylo mi dobře a dnes se teda citím jak kdyby mě někdo zmlátil :think: Nemůže to mít špatnéj vliv na malýho,že ne? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
7.7.10 06:47

Všeho s mírou. My jsme se třeba v mém těhu stěhovali, všechno jsem sama balila a uklízela a taky jsem uklízela po malířích celý byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.7.10 07:29

Ahoj, mi jsme na tom s barackem stejne a myslim, ze pokud opravdu netahas neco tezkyho a citis se v pohode, tak by nemel byt problem a urcite ne pri zametani :-D akorat by ses asi mela vyhybat prasnemu prostredi,alespon do urcite miry.ja jsem se dokonce naucila i frezovat,vymalovala jsem 7 mistnosti,ale jsme na to 2 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.7.10 07:37

Každý zvládá v těhotenství něco jiného. Někdo by mohl skládat uhlí a nic a někomu může vadit právě pohyb při zametání. Dělej pouze to, při čem se sama cítíš dobře. To břicho tě může i nemusí bolet z toho, přeci jenom je to zátěž, tak opatrně :wink: Mě víc vadí na břicho vytírání než malování pokojů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
7.7.10 08:07

Jsem si teď představila nějakou děvečku před 200 lety, jak říká svýmu hospodáři, že nemůže zametat, protože je těhotná :-) Dělám všechno včetně ježdění s kolečkem, zametání, sekání trávy, házení vidlema - samozřejmě netahám těžký věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
7.7.10 08:08

Taky ted rekonstruujeme, a mým nejlepším přítelem je Magnézium, ráno si ho vemu a pak někde odpoledne, nepřemáhám se extra moc, ale zase i v tom pracovním bordelu mám ráda „čisto a přehledno“ takže náročný to je, a jsem na to poklízení sama.
Dělám si pauzy, když cejtím že už to nejde, sednu si, dám nožky nahoru, pak pokračuju, ona ta práce neuteče.
Chce to jen všeho s mírou a nepřemáhat se…
Odpočívat když cítíš že to potřebuješ. :kytka:
Tak hodně zdaru i vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.7.10 09:42
Veruš1 píše:
Každý zvládá v těhotenství něco jiného. Někdo by mohl skládat uhlí a nic a někomu může vadit právě pohyb při zametání. Dělej pouze to, při čem se sama cítíš dobře. To břicho tě může i nemusí bolet z toho, přeci jenom je to zátěž, tak opatrně :wink:

Tak tak. Moje řeč. Taky jsme makali na baráku, když jsem byla těhotná. Dělala jsem to, co jsem zvládala já - obíjení omítek, úklid všeho druhu, následně malovaní a umývání oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.7.10 10:21

holky, děkuji moc, mám radost. Musím vaše odpovedi dát přečíst manželovi, protože on vyšiluje, jenom když jdu na barák s ním, že mám doma ležet…ale to bych byla jak vorvaň za chvilku :lol: Práce mě baví a od nějakých 10ti let, jsem musela dělat na poli, tahat pytle brambor na vlečku atd. Takže práce se rozhodně nebojím, jen se bojím, asi do 18ti let jsem HODNĚ trpěla na strhaný břicho - asi následek těch prací na poli, klidně i 2× týdně, jsem byla napochodovaná u dědečka, který mi břicho natahoval zpět. Jenže představa, že si teď strhám břicho něčím těžkým, nebo blbým pohybem… Ale teď jsu klidnější. Jo a k umývání oken… vedle nás, kde bydlíme teď, se staví a já umývám okna cca každých 14dní, jinak by jsme neviděli ven :D Takže z oken vítr rozhodně nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
7.7.10 11:33

tak tak všeho s mírou, taky jsme dokončovali domeček (při prvním těhu) a dělala jsem ledacos, jen jsem netahala těžké věci tj kolečka a plné kýble něčeho - jsem to totiž jednou fakt přehnala a začala špinit.
ke konci už jsem, ale leccos dělat nemohla z prostorových důvodů - jsem se tam s pupkem nevešla.. :mrgreen: takže počítej s tím, že pokud něco takového nestihneš udělat do konce 8 měsíce, tak pak máš útrum… Okna jsem ale nemyla - točila se mi hlava ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
7.7.10 12:03

Ahoj, ja se taky pripojuju k helperum pri rekonstrukci :D Jen nezvedam tezky veci a kdyz me tahne v brise,tak si odpocinu :) Posledne jsem dokonce usla na polystyrenove desce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
7.7.10 12:25
Veruš1 píše:
Každý zvládá v těhotenství něco jiného. Někdo by mohl skládat uhlí

Tak to jsem skládala ve 2.měsíci, celou hromadu sama, ale to jsem si tenkrát vynadala do volů, páč mě pak bolelo břicho 2 dny :oops:
Jako já bych se zrovna zametání opravdu nebála.Pokud ti pak není nějak extra zle, je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.7.10 12:30
maja 69 píše:
holky, děkuji moc, mám radost. Musím vaše odpovedi dát přečíst manželovi, protože on vyšiluje, jenom když jdu na barák s ním, že mám doma ležet…ale to bych byla jak vorvaň za chvilku :lol:

Pozdravuj manžela :lol: . Ten můj měl taky strach, jestli náhodou nebude zle s mimčem. Nakonec byl ale rád, že jsem přiložila ruku k dílu (byli jsme na to sami + naši dva tátové občas). A hlavně neměl doma znuděnou paničku na nemocenské a tudíž jsem nebyla ani protivná, ale příjemně utahaná jako kůň. A ten dobrý pocit...... :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.7.10 12:57

Já musím zareagovat trochu negativně.Ať se ten nepořádek třeba trochu rozmnoží.Zametáního se teda taky nebráním,ale vytírání má prý trochu vliv na omotání pupeční šňury kolem plodu,jak se sem a tam stále natáčíte.Mám doma tři chlapi a jsou trochu v tomto směru nezodpovědní,takže musím také dělat to co se mi nezamlouvá a pak je mi po tom zle.Magnezium už brát nechci.Do týdne mám nastoupit na porod a magnezium tomu prý trochu brání a má švagrová je toho důkazem.Každému vážně svědčí něco jiného.Já se tedy snažím tolik nepřepínat.Dělám vše pro to abych rodila přirozeně a ne císařem,jako při první dceři.To jsem dělala bez omezení všechno co se dalo a výsledek?brzký odtok plodové vody(ve 36 týdnu)zakončeno císařem, nízká porodní váha dítěte(1750g)plus 3 týdny v porodnici do nabrání propouštěcí váhy.Tohle už vážně nechci.Tak radím všem.OPATRNOST,MATKA MOUDROSTI A ZDRAVÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.7.10 14:56

S tou pupeční šňůrou nevim, moc tomu nevěřim, to si dítě omotá samo. Moje švagrová celé těhotenství proležela, doma nešáhla (dost často špinila, takže se nedivím) a malý byl přiškrcený pupečníkem :nevim:

Já mám naštěstí manžela v klidu, na co se cítím, ať dělám ,ale spíš rodiče mě dost omezují, takže když se u nich maloval barák, tak jsem přiložila ruku k dílu a moc se jim to nelíbilo, naštěstí pochopili, že sedět a koukat na ně nemám jaksi v plánu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.7.10 16:46

Tak taková míra zametání by zametla i se mnou, mimo těhotenství:-) Každej nezvyklej pohyb se potom projeví. V těhotenství se ale radši ovládat a všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí