Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Prosím o radu. Je mi okolo 30,zamilovala jsem se do ženy (učitelka syna), moje manželství nefunguje už roky, to ale nebudu zde řešit. S dotyčnou si povídáme víc než jen o škole… klidně i hodinu. Někdy si napíšeme. Ona je sama, je starší než já (přes 40,dospělé děti),krásně se na mě směje a řekla mi, že je jí se mnou dobře. A teď-je to jen v mojí hlavě, že bych chtěla, aby ke mně něco cítila, nebo nemám vůbec nic zkoušet, ani o tom nepřemýšlet, vyhnat ji z hlavy…?
Ano, nejspíš jsem u ní našla něco, co mi chybí. Jednou se mi už žena líbila, ale i když byla na holky, skončilo to u druhého setkání. Tak a teď “babo, raď”. Mám se s ní pokusit sblížit nebo se neztrapnit a zapomenout?
Ps. chovám se rozumně, ale myšlenky na ni mám…
myslím citové…
Kulantně ji říct, že je hezká ženská, že z ní musí chlapi šílet, že se diví, že je sama..z tohoto tématu zkusit vydedukovat, jestli je vůbec na ženský..prostě i zjistit, jestli si nehledá chlapa..protože není nic horšího, než ji říct, jak se ti líbí a přitom není lesba ani bi. ![]()
@sonnaaa Děkuji. Chlapa nemá. Když měla nový účes, řekla jsem jí to. Jen poděkovala… u mě je problém, že si moc nevěřím..a asi mám menší pocity méněcennosti… ale tolik bych chtěla s ní někam jít nebo něco… prostě být s ní. Zatím je to jen představa…nemám odvahu a hlavně ten strach z odmítnutí je tak silný, že mi asi dojdou slova, až bude příležitost.
@Klavirka21 píše: Více
Stejně. Nepůsobí to jako bys byla na holky.
I kdyby byla na holky, tak s matkou svého žáka a ty naopak s učitelkou svého syna… nooo asi bych brala ohledy i na svéh dítě a asi bych to zatlačila, páč bych se bála, že by to moje dítě pak spolužáci sežrali… Kolik mu je?
Jsem sice čistě hetero, ale umím se vžít do tvých pocitů. Možná bych do vašeho povídání zatím netahala tvé city k ní, ale v rámci hovorů o mém manželství řekla třeba něco jako „manželství s ním litovat nemůžu, máme krásné děti a bez něj bych je neměla. Ale myslím si, že to spěje ke konci a potom už chci být jenom se spřízněnou duší, neznamená to, že tu bude zase chlap. Zjistila jsem totiž, že jsem bisexuální, i když jsem se ženou reálně ještě nic neměla. Ale nějakou dobu už to o sobě vím. To je viď 😁?“
No a pak bych to asi nechala být a počkala, co na to řekne, jestli bude zvědavá, vyzvídat, ale aby neměla pocit, že od ní něco chceš. A že jí to říkáš za účelem, že ji chceš. Třeba se potom zeptá, jestli se ti líbí ona a proto jsi jí to řekla… Tak bych odpověděla „jo, líbíš se mi a přitahuješ mě, ale to nic neznamená, že se s tebou přátelím kvůli tomu.“ Dát najevo, že od toho nic nečekáš. No vždyť víš, jaké to je, když zjistíš, že tvůj kamarád chce něco víc. A ty nechceš. Nebo chceš. Horší je, když nechceš. Tak musíš být v pohodě, aby jí to nebylo nepříjemné, pokud ona to tak nemá.
A ano, bisexuální jsi, já jsem nikdy neměla touhu se dotýkat jiné ženy a už vůbec k ní mít nějaké romantické city. Ale to je život. Aspoň máš větší výběr, než být jen hetero nebo homo 😁
Mám bisexuální kamarádku, které se líbím, když jsme spolu jednou seděly, tak mi řekla, že je tak trochu bisexuální a co já. Řekla jsem jí, že já nejsem. Šli jsme spolu pařit, sáhla mi na zadek, vzala mě za ruku, zkusila to
Pozvala bych ji na skleničku a zavedla diskuzi na sex a zjistila to… už jen pozvání na skleničku by ti mohlo stačit ![]()
Tak asi bych zacala s tim, jakou mam orientaci. V nejakou vhodnou chvili. Pokud chces blizsi vztah, logicky se to v nejakem bode dozvi.
A sledovala bych reakce a dalsi vyvoj.
Ještě mě napadlo, že když u ní budeš blízko, tak reakci taky poznáš, jestli s ní chceš sex, tak být tebou bych jí řekla, že jsi bisexuální a dotkla bych se jí třeba na ruce
nejsnáz vám to půjde po alkoholu, třeba ji pohlaď po vlasech
Držím palce..
@Černá tečka Jenže ta odvaha ji někam pozvat… 🙈. Na alkohol není.. Jsem marná, co? ![]()
No, bez odvahy to asi nepůjde
, ale nebála bych se, jestli si rozumíte, tak to bude dobrý.. někam ji pozvat musíš, těžko to na ni vybalíš ve škole…když není na pití, zkus kino, že nemáš s kým jít… nebo koncert nebo ji pozvi si zaplavat
že potřebuješ parťáka a uvidíš ji rovnou nahatou ![]()
Jeste me napada, jestli treba jen nemas potrebu ciste kamaradky..spriznene duse…nemusis byt nutne na zensky. Nic o tvem vztahu s muzem nevime.