Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak stejne takhle si připdaám i já a fakt uz nevím co proto jeste mam udelat, nekourim, nepiju, nepiju kafe, jím zeleninu, nedelám nic namáhavého - takt uz nevím
chelsee a po kolikáté se ti to už stalo?
Já čekala tři měsíce.ted už znovu bych počkala jen do první ms
já po druhém ZT také čekala jen jednu ms a stejne to nedopadlo:-(
já si tak také připadám, kolem mě jsou holky které nedodržují zrovna moc zdravý životní styl a mimča mají a já kdybych se přetrhla tak to stejně nepomůže ![]()
Prcíček píše:
já po druhém ZT také čekala jen jednu ms a stejne to nedopadlo:-(
prcíčku a co zjistili na genetice?Byli ti už dělány testy?Co toxoplazmoza?
marinka5 píše:
já si tak také připadám, kolem mě jsou holky které nedodržují zrovna moc zdravý životní styl a mimča mají a já kdybych se přetrhla tak to stejně nepomůže
Přesně,já potratila ve 23 letech 2× a to jsem si říkala,jak jsem mladá,že mě se to stát nemůže.Jedla zdravě,prostě dělala všechno proto,aby mělo miminko ty nejlepší podmínky.Ale ono už to tak bývá,že čím víc se člověk stará,tím víc to je k h…
![]()
Stalo se mi to poprvé,už mám doma kloučka jsou mu 2 roky,těhotenství bez problému,akorát jsem ze začátku špinila a teď tohle.Hrozně se bojim,aby se to neopakovalo.
chelsea001 píše:
Stalo se mi to poprvé,už mám doma kloučka jsou mu 2 roky,těhotenství bez problému,akorát jsem ze začátku špinila a teď tohle.Hrozně se bojim,aby se to neopakovalo.
Uvidíš,že se miminka dočkáš
,já po druhém potratu už taky nevěřila a do roka bylo miminko na světě.NO ale ta psychika,ta teda dostala zabrat
![]()
na toxo mi dr delal uz u prvního a prý ok, na genetice zatim jen ty mutace - ok a ted cekáme na chromozomy. jinak štítnou žlázu mam prý taky ok - už mi to delal při prvním ZT.
Holky, jeden zamklý potrat, ačkoliv to bolí, není neschopnost, posílám sílu, vzchopit se a bojovat, 7 let sanžení, to už je zoufalství, pak další tři, neúspěšné IVF, potraty, mimoděložní, a hle, nakonec i zoufalec jako já bude mít dvě děti. takže pro povzbuzení, ikdyž má člověk pocit, že už je úplně na dně, čas to otupí, na to je nejlepší jen čas.
K tomu snažení, pokud se odmenstruuje samo, snažit se můžete hned po menstruaci, po revizi doporučují tři cykly čekat.
Katka86 píše:marinka5 píše:Přesně,já potratila ve 23 letech 2× a to jsem si říkala,jak jsem mladá,že mě se to stát nemůže.Jedla zdravě,prostě dělala všechno proto,aby mělo miminko ty nejlepší podmínky.Ale ono už to tak bývá,že čím víc se člověk stará,tím víc to je k h…
já si tak také připadám, kolem mě jsou holky které nedodržují zrovna moc zdravý životní styl a mimča mají a já kdybych se přetrhla tak to stejně nepomůže![]()
Mě je teď 22, po prvním mi všichni říkali že se to stává že už to bude dobré, po druhém mě poslali na genetiku tam mi našli problém který potraty způsobovat může, takže se zahájila léčba a všichni dr. mi říkali, že to bude dobré, ale stejně jsem potratila, taky jsem si říkala jsem mladá zdravá, stát se mi to nemůže, jenže asi o to zas až tak nejde, bohužel ![]()
Snad jo
zase je lepší,že se to stalo teď než později.Akorát ten pocit,že včera než jsem šla na kontrolu jsem byla šťastná těhule a za chvilku se mi všechno zbořilo jak domeček z karet ![]()
tak jsem si ted volala k dr ze se mi to nijak nerozjizdi. Tak odpo jdu na utz a nejspise zitra rovvnou na revizi - ac je to delsi cesta tak je to jistejsi - po revizi jsem vzdy do 20 dni dostala ms a bylo to v klidu. stejne bych musela pristi tyden na utz jestli se to vycistilo tak radeji jdu ted at to mam zasebou
Jo Chelsae, je to špatný, nemělo by se to stávat, teď je to nejhorší období, to čekání, přeci jen doufání, ikdyž člověk už tuší. Jakmile budepo, bude to lepší. nemáš problém otěhotnět, tak to bude dobré, příště už to vyjde, uvidíš.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.