Jak přežít 3 měsíce od potratu

157
27.10.11 10:32

Jak přežít 3 měsíce od potratu

Ahoj holky, ráda bych se Vám svěřila se svým současným trápením a taky jsem Vás chtěla poprosit o duchovní podporu … Zítra (28. 10. 2011) to budou přesně dva týdny, co jsem podstoupila zákrok revize děložní dutiny po zamlklém potratu v 9.tt a tím jsem se bohužel zařadila mezi dost početnou skupinu žen, co mají také tento smutný zážitek. Musíme tedy teď s manžou vydržet šestitýdenní celibát (už tedy „jen“ čtyřtýdenní) a potom čekat ještě další dva měsíce, než se můžeme pokusit znovu o mimčo. Proto bych Vás, milé spolutrpitelky, ráda poprosila, zda byste mi mohly napsat, jaké jsou Vaše tipy či zkušenosti s přežitím této tříměsíční nekonečné čekací doby? Jak se zabavit, aby člověk pořád nemyslel na to, kdy už bude konečně únor 2012 a budeme se moci znovu snažit? Teď mi totiž připadá, že tři měsíce jsou naprosto nepřežitelná doba, nekonečná… ale vím, že se blíží Vánoce a pak Nový rok a že to na druhou stranu uteče rychle… jenže si pak zase uvědomím, že jsem na Vánoce mohla mít už větší bříško… a teď je prázdné… :cry: Tak prosím Vás, holky, Vy, které jste ve stejné situaci nebo Vy, které jste si tímto již prošly… prosím, mohly byste mi dát nějaké tipy, jak tu dlouhou dobu do dalšího snažení přežít? Moc Vám všem děkuji, a také Vám děkuji, že jsem se Vám mohla svěřit, moc mi to pomohlo… a přeji nám všem brzy spokojená bříška. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
27.10.11 10:46

byla jsem ve stejné situaci akorát to bylo ve 12.tt a za mě, nečekala by jsem, je tady spousta holek co nečekala a mají miminka a nebo se to za ty 3měsíce ani nepodaří, protože jak je známo ne vždy žena otěhotní hned na poprvý, už kvůli psychice by jsem nečekala a šla po šestinedělí do toho znovu
pokud chce čekat tak nezbývá nic jinýho jak to přežít, není návod jak na to nemyslet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
27.10.11 10:49

Ahoj,mám za sebou dva potraty rok po sobě,věřím že je ti teď strašně smutno,ale můžeš dělat co chceš z hlavy to nevymažeš :-( Držím pěsti aby další pokus byl úspěšný a hlavně se na to moc neupni,mě to potom trvalo sice dýl,ale nakonec se nám po třech letech narodila krásná princezna,za dalších pět další :hug: Hlavně to nevzdávej když to nepůjde hned po třch měsících,drž se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
157
27.10.11 10:50

Ahoj Goldenko, díky moc za Tvůj příspěvek… máš pravdu, návod na to, jak to přežít, asi fakt není…prostě zatnout zuby a stříhat metr… :-D Mně právě řekli v nemocnici a i můj gynek., že když se nečeká ty tři měsíce, tak je větší riziko, že se zamlklý potrat bude opakovat… takže raději ty tři měsíce vydržím… protože prý ta děložní sliznice potřebuje minimálně 3 měsíce na regeneraci, aby se to nové vajíčko mělo kde pořádně uhnízdit… ale je samozřejmě na každé z nás, jestli bude čekat ty tři měsíce nebo ne… já jsem ze skupiny, která bude čekat… :-) Díky moc za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
27.10.11 10:51

Ahoj Rozmary, moc Ti děkuji za povzbuzení, jsi moc hodná… máš pravdu, není dobrý se na to moc upínat… a hlavně to nevzdávat… to určitě nebudu… :-) Děkuji Ti mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
27.10.11 10:59

Aj já prošla zamlklým těhu ve 12tt revize. Děložní sliznice byl pak problém, nechtěla mi vůbec růst, léčila jsem se dva roky než se sliznice srovnala a já otěhotněla (IVF)Celkem snaha o mimi 5let, takže to bylo stále jen čekání, čekání, zklamání,bolest…, ale nakonec se šťastným koncem. Přeji ti hodně sil a víry, že příští těhu bude naprosto vpořádku a dočkáš se miminka. Pokud možno snaž se zabavit koníčky, přítelem(manželem), dělat si radost a na to nemilé nemyslet.Lehko se to říká, já vím, ale buď silná a ono to vyjde, uvidíš :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
27.10.11 11:02

Ahoj Hasky, moc Ti děkuji za nádherný příspěvek, který mne opravdu moc potěšil. Vím, že je lepší se zabavit koníčky nebo prostě čímkoli se zaměstnat, aby člověk pořád neměl v hlavě, proč se to stalo a jak se to stalo… Říkám si, že tím, že se blíží Vánoce, se budu soustředit na ně a na nákupy dárků a pak po Vánocích už bude jenom leden a tři měsíce hnedle pryč… Tak to snad vyjde napodruhé… moc Ti děkuji ještě jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
27.10.11 11:05

určitě to vyjde :lol: moc ti to přeji. A většinou těhu přijde ani když to nečekáš, máš jiné starosti. U mě tomu tak bylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
27.10.11 11:10

Hasky: To máš pravdu, taky jsem to několikrát slyšela… :-D Děkuji Ti za Tvou milou podporu a přeji Ti hodně štěstí v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
27.10.11 11:23

ahoj
mela jsem to stejne, ve 12tt revize, ve spitale jsem to probrecela, ale moje sestrenice mi rekla, at nebrecim, ze se to proste stava a at na to hlavne nemyslim a netrapim se tim.
Tak jsem se zaridila dle jejich slov a do roka a do dne porodila krasnou holcicku.
MMch kdyz jsem se sveho doktora ptala, jak je to s tim cekanim tri mesice, tak mi na to odpovedel: a proc ne dva nebo ctyri?
Zaridte se dle sveho, telo si samo rekne, kdy je opet v poradku.
Tak hodne sily a uvidis, ze to rychle preboli. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
27.10.11 11:24
Hasky píše:
určitě to vyjde :lol: moc ti to přeji. A většinou těhu přijde ani když to nečekáš, máš jiné starosti. U mě tomu tak bylo :-)

Jo,to je pravda,přišlo to ve chvíli,kdy se to nejmíň hodilo,ale díky bohu za to :wink:

• Citovat
  • Upravit
15674
27.10.11 11:26
Godaiva píše:
Ahoj holky, ráda bych se Vám svěřila se svým současným trápením a taky jsem Vás chtěla poprosit o duchovní podporu … Zítra (28. 10. 2011) to budou přesně dva týdny, co jsem podstoupila zákrok revize děložní dutiny po zamlklém potratu v 9.tt a tím jsem se bohužel zařadila mezi dost početnou skupinu žen, co mají také tento smutný zážitek. Musíme tedy teď s manžou vydržet šestitýdenní celibát (už tedy „jen“ čtyřtýdenní) a potom čekat ještě další dva měsíce, než se můžeme pokusit znovu o mimčo. Proto bych Vás, milé spolutrpitelky, ráda poprosila, zda byste mi mohly napsat, jaké jsou Vaše tipy či zkušenosti s přežitím této tříměsíční nekonečné čekací doby? Jak se zabavit, aby člověk pořád nemyslel na to, kdy už bude konečně únor 2012 a budeme se moci znovu snažit? Teď mi totiž připadá, že tři měsíce jsou naprosto nepřežitelná doba, nekonečná… ale vím, že se blíží Vánoce a pak Nový rok a že to na druhou stranu uteče rychle… jenže si pak zase uvědomím, že jsem na Vánoce mohla mít už větší bříško… a teď je prázdné… :cry: Tak prosím Vás, holky, Vy, které jste ve stejné situaci nebo Vy, které jste si tímto již prošly… prosím, mohly byste mi dát nějaké tipy, jak tu dlouhou dobu do dalšího snažení přežít? Moc Vám všem děkuji, a také Vám děkuji, že jsem se Vám mohla svěřit, moc mi to pomohlo… a přeji nám všem brzy spokojená bříška. :srdce:

Ahoj. 10.10. to byly tři roky, co jsem zažila něco podobného (po 13tt). Mně nejvíc pomohlo to, že jsem asi dva týdny po zákroku nastoupila do práce. Doktoři doporučovali pauzu půl roku, po 3m kontrole mi gynekolog řekl, že už můžem zkoušet znovu otěhotnět. Já ale nastoupila do práce mezi dětmi a navíc v době „epidemie“ žloutenky, tak jsem těsně po kyretáži nechala očkovat, a proto jsme snažení o další miminko nechali až po tom půl roce. Povedlo se hned první měsíc snažení a ten půlrok utekl dost rychle. Krom práce mi hodně pomohla komunikace s těmi, kterým se stalo něco podobného a nejvíc mě vadilo utěšování „příště to určitě vyjde“ od těch, kterým se to nestalo (vím, že to všichni mysleli dobře a nemám jim to za zlé, ale mně to prostě v té chvíli dělalo ještě hůř).

Jestli počkáš nebo ne, záleží jen na tobě a na tvé psychice. Já nejdřív nechtěla o dalším těhotenství ani slyšet, strašně jsem se bála, že se to může opakovat, ale brzy mi došlo, že pokud chci další dítě, budu to muset risknout. Souhlasím s tím, že uspěchání může zvýšit riziko dalšího neúspěchu, ale v tomhle bych věřila svému doktorovi a pokud vám to „povolí“ dřív, zkusila bych to. V opačném případě by mi těch pár týdnů za to nestálo.

Přeju ti co nejmíň bolestné období čekání na další snažení, následně rychlé otěhotnění, těhotenství bez komplikací a především zdravé miminko v náručí :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
27.10.11 11:33

Je mi to hrozně líto, také jsem byla na revizi v 9. týdnu, měla to být jednovaječná dvojčátka :-( . Uz je to skoro dva měsíce a příští měsíc se začínáme snažit. Vydupala jsem si genetické vyšetření (i kdyz to bylo poprvé) a našli mi trombofilní mutaci, takže ted jak najdu ty // vytoužené, šup na gyndu a hned píchat miniheparin a snad to dopadne. Nejhorší je to do první ms,nic horšího jsem skutečně nezažila, ale ted uz to docela jde. Více jak rok trvalo, nez jsem otěhotněla. Zkus se nějak zaměstnat, hlavně hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
27.10.11 11:36

Moc Vám všem děkuji za Vaše zkušenosti a zážitky, moc jste mi všechny pomohly… :kytka: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.10.11 12:07

Rada na bolavou duši je asi najít si jinou „zábavu“, upnout se na něco jiného, než je dítě. Snažit se najít nějaké pozitivum (já vím, je to chabá náplast) v tom, že momentálně nejsi těhotná a tím pádem můžeš dělat věci, které bys jako těhotná dělat nemohla (teď třeba v zimě bruslit, jezdit na lyže, běžky…

Já mám za sebou 2 ZT, oba v 6.tt i s revizí. Po prvním ZT jsme čekali přesně 3 měsíce a povedlo se na první pokus, bohužel ale opět neúspěšně. Po druhém jsem byla psychicky ještě víc na dně, takže jsem se (jak píšu výše) upla na jiné věci - bylo léto, takže jsme jezdili hodně na kolech, rozhodla jsem se udělat si profesní zkoušky, které bych s dvěma dětma už asi nezvládla, rozhodla jsem se začít pak v tom oboru podnikat… A když jsme to nejméně čekali, byly tam // :wink: (a těm // jsou dneska už dva a čtvrt roku a na dopolední procházce jsem ji málem dala na holou, jak mě vytáčela a vztekala se :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty