Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5911
15.10.11 13:00

opakované potraty

téma jasné… revize 12tt, potom samovolný potrat..
jsem na dně, nevím jak dál.
Prosím o rady a tipy, jak si pomoct jak fyzicky, tak psychicky. Co Vám pomohlo a normálně by to člověka třeba nenapadlo. Ne radu „nemysli na to“ ...... to prostě nejde. :cry:
Propadám panice, že nikdy nebudu mít děti, mučí mě sny, kde všechny známé mají miminka a velká břicha a já jen stojím a koukám na ně. :-(
Přivítám jakýkoli nápad.. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65273
15.10.11 13:05

Ali :mavam: ahoj…
Co imunologické vyšetření????genetiku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
15.10.11 13:18

Je mi to moc luto :hug: skus vysetrenie na trombofilne mutacie, my sme tak prisli o dvohc drobcekov, kym nam neprisli na pricinu prave v trombofilii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
15.10.11 13:25

Ahoj Péťo :mavam:

zulok a co to vlastně je? :think:

Stačí požádat dr. o ta vyšetření? Nebo si je budu muset platit, když je budu chtít sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.10.11 13:40
Ali88 píše:
téma jasné… revize 12tt, potom samovolný potrat..
jsem na dně, nevím jak dál.
Prosím o rady a tipy, jak si pomoct jak fyzicky, tak psychicky. Co Vám pomohlo a normálně by to člověka třeba nenapadlo. Ne radu „nemysli na to“ ...... to prostě nejde. :cry:
Propadám panice, že nikdy nebudu mít děti, mučí mě sny, kde všechny známé mají miminka a velká břicha a já jen stojím a koukám na ně. :-(
Přivítám jakýkoli nápad.. díky

Ahojky,
trvej na kontrole štítné žlázy (endokrinologie), imunologii (ve tvém případě protiláty proti embryu - zjednodušeně), na genetice - vyšetření karyotypu tvého i partnerova, trombofilní mutace vás obou, gen cystické fibrozy. TO je takový základ. Jinak v případě těhotenství PN, event. farmakologická podpora těhu, může jít i o sníženou funkci placenty. ALe každopádně, vydupej si tato vyšetření. Držím pěsti a neboj, podaří se. Máš velkou výhodu v tom, že jsi vždycky otěhotněla přirozeně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.10.11 13:42

Trombofilie je porucha krevního srážení. Je jí mnoho typů a jde poměrně snadno ovlivnit aplikací látek proti srážení krve - at už jsou to tabletky nebo injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
15.10.11 13:44

Andulis: zní to všechno děsivě, ale díky.. napíšu si to a uvidím, co na to řekne dr :think: moc se mi do toho nechce, ale asi bych to měla nějak takto řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.10.11 13:49

Víš, ono třetí těhu může být v pohodě, ale taky ne. Kdybys potratila hned na začátku, ale ten 12tt to už je dost. Děsivě to jen zní. Endokrinologii ti může nabrat gyndr nebo obvodák, a reprodukční imunologii a genetiku dělají vyšší pracoviště, často fakultní nemocnice nebo i některé CARy.
A neléčíš se s něčím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
15.10.11 13:52

Ahojky,
jsem po druhém zamlklém těhotenství-dnes je to už 19 dní.Poprvé v 9tt,podruhé v 10tt a mezitím jedno odešlo se zpožděnou ms a tak vím jak ti je.
Mě strašně moc pomohlo se ponořit do netu a vyhledat vše co můžu pro další těhu udělat.Takže hned druhý den po propuštění jsem naběhla do bylinné lékárny pro kontryhelový čaj a ještě jsem si koupila čaj od báby radnický V2 a ty popíjím.Přece jen je důležité tělo dát rychle do kupy,sliznici i dělohu :wink:
Pak jsem tady od holek získala emailovou adresu na dr.z prahy z imunologie a hned jsem jí napsala a ona byla nesmírně milá a hned mě odepsala a dala mě na výběr i termíny na objednání.Nu a tak hned po šestinedělí vyrazím do Prahy.
Teď v pátek už jsem byla kontrole a dostala jsem doporučení na genetiku-tam půjdu i s partnerem,byly mě odebrány stěry na chlamydie a až budu mít ms tak bude proveden hormonální profil.
Takže mě pomohlo se plně oddat dalšímu snažení.Po prvním potratu jsem totiž byla tak na dně,že to málem nevydržel přítel a to už nechci zažít.Taky jsem se rychle vrátila do práce a tam není čas myslet.
Držím palečky,ať se s touhle hnusnou věcí vypořádáš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.10.11 13:54

Neumím to popsat odborně, ale švagrová měla v děloze nějakou přepážku - blanku či co a jak to mimčo rostlo, tak se o ní vždy zarazilo a potratila, až pak náhodou na to přišli, když jí dali nějakou barevnou látku a ta tu přepážku ukázala,ale buhužel nevím, jak je to odborně,ale dr vědět bude.Držím :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744

A abych nezapomněla-hned jsem se objednala na nehty a ke kadeřnici a na masáž lávovými kameny a trochu se rozmazlovala-a ty si to taky zasloužíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911

Andulis: neléčím.. ani partner. :think: navíc ten už dvě děti má, takže mám šílený pocit selhání. :-( vyšetření jsem zatím oddalovala, protože mám pocit, že to ten pocit hodně prohloubí, že se budu cítit jako „špatná“ nebo jak to říct.. ale asi nic jiného nezbývá :nevim: jestli dorazí ms, tak to prubnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
15.10.11 13:57

Nejsi špatná-takhle by ses neměla cítit.Mohla to být opravdu jen ošklivá náhoda-příroda je tak moc krutá,ale vážně spravedlivá a ví co dělá.Možná,že teď se podaří a najdeš tu spoustu takových případů.

Ali88 píše:
Andulis: neléčím.. ani partner. :think: navíc ten už dvě děti má, takže mám šílený pocit selhání. :-( vyšetření jsem zatím oddalovala, protože mám pocit, že to ten pocit hodně prohloubí, že se budu cítit jako „špatná“ nebo jak to říct.. ale asi nic jiného nezbývá :nevim: jestli dorazí ms, tak to prubnu :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
15.10.11 13:59

Mimochodem,teď si představ,že mám ségru a ta rodí v prosinci 8-o No včera jsem jí viděla poprvé od té doby a musím se pochválit,že jsem to zvládla.Ale naprosto ti rozumím.Ten druhý potrat byl v kolikátém týdnu?A ten byl samovolný?A ta revize byla kvůli zamlklému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
15.10.11 15:02
Ali88 píše:
Ahoj Péťo :mavam:

zulok a co to vlastně je? :think:

Stačí požádat dr. o ta vyšetření? Nebo si je budu muset platit, když je budu chtít sama?
Andulis píše:
Trombofilie je porucha krevního srážení. Je jí mnoho typů a jde poměrně snadno ovlivnit aplikací látek proti srážení krve - at už jsou to tabletky nebo injekce.

Ali88:
Jen doplním, že případné poruchy krevního srážení vyšetří hematolog. Gynekolog Ti může dát doporučení na hematologii, tak nejspíš na základě specielních odběrů zjistí, zda srážlivost není Tvůj problém nebo zda nemáš nějakou trombofilní mutaci atd. Případná léčba je poměrně jednoduchá - od samého počátku těhotenství (od zjištění hcg v krvi) užívání miniheparinu (např. v injekcích). To může pomoct miminko donosit, pokud by toto byla ta příčina potratů. Za vyšetření ani vybrané léky se neplatí (kromě Kč 30,– atd. :-)
Toto vyšetření je moc důležité, bohužel někteří gynekologové to podceňují..
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty