Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prcíčku, to určitě ne…:D mrkni na tu hlavní stránku, jestli tam nemáš vpravo tu pozvánku…
Najeď si do profilu a je to v pravo nahoře ![]()
Není to v SZ ![]()
Ahojky, můžu se přidat?Měla jsem dva ZT první 26.7.2011 a druhý 15.3.2012.Vždycky jsem byla 9 tt ![]()
Ahoj můžu k vám?V listopadu jsem měla ZT v 8 tt a dneska na kontrole v 10tt nebilo srdíčko
zítra mě čeká revize a v květnu genetika ![]()
ahoj, mám za sebou třetí potrat = jednou UPT pro VV a dvakrát ZT. Chci si vydupat všechna vyšetření. Nevím, co všechno by se mělo vyšetřit. Zdá se mi, že můj dr. dost věcí podceňuje, tak chci ohlídat, aby mě poslal všude. Poradíte?
Napadá mě, zda Tě poslali na hematologii na zjištění případné trombofiliní mutace, špatné srážlivosti krve nebo antifosfolipidovéno syndromu? Je to poměrně častá příčina potratu - některými gynekology však bagatelizovaná a podceňovaná. Určitě ne jediná, takže další holky ti snad poradí další vyšetření. Ať ti to brzy vyjde! ![]()
Musíš vydržet
Ahoj,nevzdávej to.Já to taky nevzdala a mám ted 2,5 ročního zdravýho a hrozně ukecanýho kluka.Nech se vyšetřit na imunologii a genetice.Je mi 38 let a o otěhotnění jsme se pokoušely od mých 25 let.Napíšu ti to velice obecně.Já měla 4× zamlký těhu-revize.V roce 2009 jsem zjistila další těhu a bylo nám přáno.Měla jsem ukázkové těhotenství a super porod.Malej byl donošenej a zdravej.2011 zamlklé těhotenství-revize.Tet na velikonoce jsem se vrátila z nemocnice byla jsem opět těhotná a už v 18tt ale bohužel velké komplikace.O dítě jsme přišly.Už tet vím že až budu OK pokusíme se znova a věřím že náš malej bude mít sourozence.Držím palce.
Jen jsem ještě zapomněla napsat,že něž jsem otěhotněla s malým,tak jsme jezdily na umělý oplodnění do Prahy,kde mi to nikdy nevyšlo a došly jsme tak daleko,že jsme si zažádaly o adopci a jen jsme čekaly na to až zavolají že mají pro nás mimi.A pak se narodil Adámek.Všem kdo tohle čtou přeji aby vydržely a vyšlo jim to.
@Adona-i píše:
ahoj, mám za sebou třetí potrat = jednou UPT pro VV a dvakrát ZT. Chci si vydupat všechna vyšetření. Nevím, co všechno by se mělo vyšetřit. Zdá se mi, že můj dr. dost věcí podceňuje, tak chci ohlídat, aby mě poslal všude. Poradíte?
Já mám dvě dětičky, ale taky 5 andílků. Po prvních dvou potratech nám dělali genetické vyšetření - to je základ. Zjistí genetické odchylky rodičů a popř. různé trombofilní mutace. Většinou s tím lze něco dělat. Pak jsem ale potratila několikrát opět. Můj gyndař to neřešil, ale vydupala jsem si sama imunologické vyšetření - to je druhý základ
Jezdíme do Plzně k supr profesorce. Kontrolují oba rodiče, sperma, ovulační hlen, komplet krevní testy… U nás třeba je potíž v enzymech u spermií manžela - těhotenství horko těžko vznikne (ještě jich má málo a líné), ale založí se špatně o mimi odchází. Žel řešení je redukce stresu a změna životosprávy, s čímž můj muž nic dělat nehodlá. Ba naopak, jak se poslední dobou zdá ![]()
Určitě bych si vydupala tato dvě vyšetření. Přeji hodně štěstíčka ![]()
@HankaB takže jezdíš paní doktorce Ulčové-Gallové? jestli ano taky tam jezdím, je fajn, že vám pomohla ![]()
Přečetla jsem pár stránek a chce se mi bulet.. Chjoo, někdy nechápu kde berem tu sílu jít dál. Já bohužel čekam na ZT - já vim že to zní blbě, ale podle UTZ to přijde, stejně jako to bylo v minulém těhu
, prostě na chlup stejné UTZ. Gyndařka mi hned řekla (asi aby mě trochu uklidnila) že se udělá genetika a vše možné okolo a že se tomu přijde na kloub a bude se bojovat. Holky držim vám všem moc palce a doufam, že nám to všem vyjde co nejdříve.. Já doufam, že snad do půl roku budu mít dovoleno těhulkatět ![]()
Ahoj holky,
takže na tohle bych taky moc ráda navázala.. mám za sebou to samý.. po 7 letech se mi povedlo konečně otěhotnět, ale bohužel, bylo to zamlklý… přesně po půl roce na to to byl spontánní potrat, o dva měsíce později, hurá pozitivní test… v 10tt znovu revize a zamlklé těhu..po šestinedělí jsme si řekli, že si dáme dva tři měsíce pauzičku a pak se pokusíme znovu, i když mudr mi to vyloženě nezakázal.. jednou hnded po ms jsme si nedali pozor, zbytek měsíce vždy a dokonce ani před a při ovu jsme se k sobě ani nepřiblížili… a já to hned tušila… jsem v tom? Nebo jsem už takový magor? Cítila jsem to pokaždé poár dnů po oplodnění a tak mi bylo jasno.. i když příznaky nebyly až tak intenzivní jakk dřív… řilaka jsem si, něco není v pořádku, ale ms nic a test mírně pozitivní..bohužel, byl pozitivní slabě a nic se neměnilo..po pár dnech přišla ms a já se s tím rozloučila a brala to v pohodě. Ms byla velmi silná, jako obvykle, ale nepřestávala a já cítila divný pocity v břiše… a ono vida, po 10 dnech naprosto pozitivní //. Okamžitě jsem volala dr, a ten mě hned chtěl vidět. nic jsme na UTZ neviděli a tak se v pátek domluvili, že to bude nejspíše po potratu ještě vysoké hcg, nicméně mám v pondělí dorazit na krev abychom vyloučili mimoděložní. Bohužel, tvrdila jsem to celou dobu, že je to mimo a v pondělí se to hned prokázalo. Od neděle mi bylo blbě a on to tam už pak i na UTZ našel. Okamžitě jsem letěla na opreraci. Dnes mě pustili domů a já jsem naprosto zoufalá. Snažila jsem se to brát pozitivně, ale znovu to na mě spadlo a jsem z toho prostě v pr… nevím co dělat.. Dr je z toho také mimo, prý neví proč mám tolik smůly. Výsledek na trombofilní stav byl negat, takže vše v pořádku. Vzali mi pravý vejicovod, levý je prý naprosto ok… bohužel, byly tam zrůsty po slepáku, jak se dalo čekat. Ale proč se to stálo právě teď? Tak velmi toužím po mimi a po 7-8 letech se dočkávám takové bolesti..nevím jak dál.. Cpu se kyselinou listovou, vitamíny, ted jsem skončila v práci a chci se hodit do klidu a nestresovat se…ale nevím, jak dál..
![]()
@Haluštička ahoj to je mi moc líto co jsi prožila sama to mám za sebou třikrát
no ale asi by to chtělo všechno pořádně dovyšetřit, už jsi někde na nějakých vyšetřeních byla? to je asi základ!
Marinka
zatím mi dělali jenom na ty trombofilní mutace a to je ok.. Dr mě od gentetiky odrazoval, prý to máme ještě alespoň jednou zkusit, když se nám daří „těhotnět“, že by mě cpali kortikoidy..což není vhodné pro další těhu a s tím souhlasím, to ale ho zřejmě ani ve snu nenapadlo, že se to hned povede a bude to mimoděložní…
Tak teď nevím co bude, příští středu jdu k němu na kontrolu a stehy. Je mi z toho na nic.. nemám už na to sílu, pořád si říkám, proč právě já? ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.