Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
… je to strašná tragédie. Mě je dvacet roků v 19ti jsem otěhotněla celých devět měsíců probíhalo krásně bez problému až v den ve který jsem šla na vyvolání porodu mi oznámili že mé malé holčičce netluče srdíčko. v tu chvíli se mi zhroutil svět bylo to 29.7.2011 musela sem holčičku porodit přirozeně na štěsti bez komplikací. Doteď na to vzpomínám se slzami v očích. Rodila sem ve 42.týdnu a 5.dnu krom toho jsem byla ve 40.týdnu s bolestmi v porodnici a tam mě dávali na kapačky aby mi bolesti ustoupili nepochopila jsem proč když naše holčička vážila 3.10 Vím že mi ji už nikdo nevrátí.Chtěla bych se zeptat po porodu sem dostala normálně menstruaci ale tahle další přišla s 10ti denním spožděním a jen na dva dny je možné že bych byla takle rychle zase těhotná ? strašně bych si to přála ![]()
je to moc smutné,co se ti stalo… ![]()
je možné, že bys byla zase těhotná…dříve sečříkalo, se v šestinedělí se neotěhotní, ale znám 2,co takhle otěhotněly…a ty už máš šestinedělí za sebou, tak bys určitě být mohla.....vím, je to MOC smutné,co jsi prožila, ale důležitá bude teď i tvoje psychika…
moc džím palce a ať máš brzy miminko… ![]()
Sindy, je mi to vážně moc líto. Jak se může něco takového stát? Je to nespravedlivé!!
Tak to mě moc mrzí,co se ti přihodilo.Jsem teď 34tt a tuhle varianta je příšerná.
K tvému dotazu,u mě by to znamenalo, že nejsem těhu,ale mám rozhozené hormony, ale znám holky co i při MS těhotné byly. Počkej pár dní a udělej test.Moc ti přeju abys byla ![]()
vůbec si nedokážu takovou situaci představit, je to strašně smutné a nepochopím to, že se to stane
anio nedokážu najít ta správná slova, protože mě samotné by nic nepomohlo..Je možné že by jsi mohla být znovu těhotná, není to nemožné, taky jsem slyšela hodně příběhů kdy v šestinědělí znovu otěhotněli..moc bych ti přála aby to tak bylo a ty se mohla znovu radovat
proto moc držím moc palečky, aby to tak bylo ![]()
děkuji všem.
strašně bych si přála další holčičku. podle mě za to můžou doktoři.klidně sem mohla porodit kdyby mi nedávali kapačky ale podezřívání někoho mi malou stejně nevrátí z pitevní zprávy jsem se dozvěděla že se otrávila plodovou vodou ![]()
Nepochopím proč ti nebyl porod vyvolán,proč byl pozastaven.Mohu´se zeptat v jaké porodnici si rodila?Pokud vim musí bý porod do 42 týdne vyvolán at je dítě jakkoliv velké proto že hrozí otrava plodovou vodou.
Ráda bych věděla v jaké porodnici se tohle ještě muže dít?
Je mi to strašně moc líto.Otěhotnět samozřejmě mužeš i v šestinedělí.Co test zkoušela si?
Držte se ![]()
Posílám ti hodně síly a chtěla bych tě podpořit. Nedávno jsme měli sraz ze základky a já „machrovala“, jak jsem zvládla děti 16 měsíců od sebe. Uzemnil mě spolužák. Měl týdenní miminko a k tomu 10ti měsíčního raubíře!
Možné to je a já ti to moc přeju! ![]()
na kapačkách jsem byla v Litomyšli ale rodila jsem v ústí nad orlicí ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Nepochopím proč ti nebyl porod vyvolán,proč byl pozastaven.Mohu´se zeptat v jaké porodnici si rodila?Pokud vim musí bý porod do 42 týdne vyvolán at je dítě jakkoliv velké proto že hrozí otrava plodovou vodou.Ráda bych věděla v jaké porodnici se tohle ještě muže dít?Je mi to strašně moc líto.Otěhotnět samozřejmě mužeš i v šestinedělí.Co test zkoušela si?
Držte se
Kami, kde jsi se dočetla , že musí být porod do 42 týdne vyvolán? Já jsem druhou dceru rodila ve 42 týdnu a volala jsem do 3 nemocnic,jestli mi porod vyvolají. No a v těch dvou mi řekli, že jenom pokud to bude opravdu nutné, tak mi ho vyvolají, ale jinak ne. Až v té třetí mi řekli, že jestli tedy budu chtít, tak mi ho vyvolají, ale že jsem spíš výjimka, páč málokterá maminka si ho přeje vyvolat a je jedno, jestli je ve 40 týdnu nebo 42 týdnu. Je ale fakt, že ten vyvolaný porod bolí daleko víc, jak normální, což vím jednak ze své zkušenosti a zkušenosti jiných rodiček. Jinak, je mi moc líto, co se ti stalo sindy a moc ti přeji, at si brzo těhotná a at se brzo dočkáš zdravého miminka
Jejda, to je hrozné… Proč Ti to nevyvolali už v té Litomyšli? To je síla… Měla jsem taky rodit v Litomyšli - ve stejném termínu jako Ty, ale nakonec jsem rodila ve Svitavách a spokojenost největší. Přeji brzké otěhotnění a žádné další komplikace. Určitě si to moc zasloužíš! ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Nepochopím proč ti nebyl porod vyvolán,proč byl pozastaven.Mohu´se zeptat v jaké porodnici si rodila?Pokud vim musí bý porod do 42 týdne vyvolán at je dítě jakkoliv velké proto že hrozí otrava plodovou vodou.Ráda bych věděla v jaké porodnici se tohle ještě muže dít?Je mi to strašně moc líto.Otěhotnět samozřejmě mužeš i v šestinedělí.Co test zkoušela si?
Držte se
Já jsem prvního syna taky rodila až ve 43.týdnu, prý, že není velký, tak proč spěchat, ale to už je 14 let. No syn byl naštěstí „jen trochu přidušený“ a vážil 4500g. Zakladatelce přeju hodně štěstí a sil. ![]()
Ta plodovka je zrádná… První dcera měla zkaženou plodovku a to přišla na svět o šest dní dřív. Ten den měla jít na vyvolání právě kvůli plodovce, ale porod se spustil sám. Měla jsem to štěstí, že jsme byly pořád sledovány pomocí UZ - měla jsem totiž poslední trimestr oligohydramnion. Kamarádka rodila týden po termínu, její malý měl otravu plodovkou a v nemocnici si poleželi o několik týdnů déle… Proč se teda ke konci nedělá nějaký kontrolní UZ?
Znám kolem sebe tolik holčin, co měly problém se zkaženou vodou, ale Tvůj příběh je nejsmutnější - vážně síla… Prostě držím palce, co víc říct…
sindy017 píše: … je to strašná tragédie. Mě je dvacet roků v 19ti jsem otěhotněla celých devět měsíců probíhalo krásně bez problému až v den ve který jsem šla na vyvolání porodu mi oznámili že mé malé holčičce netluče srdíčko. v tu chvíli se mi zhroutil svět bylo to 29.7.2011 musela sem holčičku porodit přirozeně na štěsti bez komplikací. Do tet na to vzpomínám se slzami v očích. Rodila sem ve 42.týdnu a 5.dnu krom toho jsem byla ve 40.týdnu s bolestmi v porodnici a tam mě dávali na kapačky aby mi bolesti ustoupili nepochopila jsem proč když naše holčička vážila 3.10 Vím že mi ji už nikdo nevrátí.Chtěla bych se zeptat po porodu sem dostala normálně menstruaci ale tahle další přišla s 10ti denním spožděním a jen na dva dny je možné že bych byla takle rychle zase těhotná ? strašně bych si to přála
je mi moc líto co se ti stalo ![]()
http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi
od 41+3 už bys měla být určitě hospitalizovaná v porodnici a pod kontrolou, nechápu, že tě nechali tak dlouho přenášet?? co na to tvůj gynekolog??
víš co ti dávali při té první hospitalizaci v termínu porodu na zastavení?
těhotná být určitě můžeš držím palec
co test nezkoušela jsi?
já taky rodila ve 42 týdnu.Chtěli mi porod vyvolávat právě kvuli možné infekci.řeli mi že nejdýv ve 42+3 musí dítě ven.Nakonec se malej rozhodl sám den před vyvoláváním v 42+2.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.