Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Renata.Bre Je mi moc líto co se ti stalo. Mě se stalo něco podobného a takových je nás víc. Jsem tady taky nová a zítra to bude týden co jsem porodila mrtvou holčičku. Taky mě nic nebylo, těhu probíhalo normálně, genetika vše v pořádku. Ve 23 týdnu (6.5.) při běžné kontrole mě byl zjištěn vysoký tlak a na ultr doktorka mimi změřila a zjistila že je o 3týdny opožděné… začala jsem si píchat injekce na ředění krve a snažili se mě snížit tlak, ale po 14dnech léčby bylo jasné, že už nejde nic dělat, chodila jsem každý týden na ultr a čekalo se až sama odejde… nejhorší bylo dívat se na obrazovku jak tam je ta naše maličká… minulé pondělí 16.6. už srdíčko nebilo, ve středu 18.6. jsem ji porodila byla jsem ve 28 týdnu. Psát slova útěchy je hodně těžké, ale já doufám že čas hodně zahojí… mě je už 39, ale hned jak mě to doktoři dovolí se pokusíme o nové mimi. Drž se ![]()
Holky, mě umřel synáček až měsíc po narození a už je relativně dlouho, ale něco pro vás..
http://www.karaoketexty.cz/…-heaven-4607
Věřím, že se brzo štěstíčka dočkáte..Já mám ještě holčičku ![]()
Je to smutné, když se narodí mrtvé miminko. Život je někdy krutý. Moje kamarádka už dvakrát porodila mrtvé miminko ![]()
Ahoj…Tohle tema je fakt smutny…ja sem o dite neprisla, ale mela sem to jen tak tak…bylo to 1 tehotenstvi…mam vysoky kr tlak…porodila jsem ve 34tt…dva dny pred tim jsem byla na gynekologii..vse v poradku…ale mela jsem spatny pocit, jelikoz jsem mela malo pohybu…pry je to normalni, malo mista a td…stejne se mi porad neco nezdalo, necitila jsem skytani, tak jsem se v sobotu rozjela na kontrolu k Apolinari…behem 20 minut jsem musela na sal…nemela jsem plodovou vodu…vstrebala se..koukala jsem jako blazen…Dite vytahli uz modre, resuscitace na sale, mozne poskozeni…Dodnes si vycitam, ze jsem nejela hned…uklidnovala jsem se tim, ze jsem byla preci u doktr a bylo vse v poradku…ale uz vecer jsem zacala pochybovat, ale nejela jsem, nechtela jsem byt za hysterku…nekdy je lepsi poslouchat instikt…
@silasila78 píše:
Ahoj…Tohle tema je fakt smutny…ja sem o dite neprisla, ale mela sem to jen tak tak…bylo to 1 tehotenstvi…mam vysoky kr tlak…porodila jsem ve 34tt…dva dny pred tim jsem byla na gynekologii..vse v poradku…ale mela jsem spatny pocit, jelikoz jsem mela malo pohybu…pry je to normalni, malo mista a td…stejne se mi porad neco nezdalo, necitila jsem skytani, tak jsem se v sobotu rozjela na kontrolu k Apolinari…behem 20 minut jsem musela na sal…nemela jsem plodovou vodu…vstrebala se..koukala jsem jako blazen…Dite vytahli uz modre, resuscitace na sale, mozne poskozeni…Dodnes si vycitam, ze jsem nejela hned…uklidnovala jsem se tim, ze jsem byla preci u doktr a bylo vse v poradku…ale uz vecer jsem zacala pochybovat, ale nejela jsem, nechtela jsem byt za hysterku…nekdy je lepsi poslouchat instikt…
To je mi moc líto. Taky v těhle věcech hodně věřím instinktu a klidně za tu hysterku jsem. Časem jsem se dopracovala toho, že je mi jedno jak na mě zdravotníci koukají, jde o mě a o můj klid.
Ahojky holky nám se stalo taky ze nám umřel prvorozený syn když jsem šla do porodnice na vyvolání. Řekli nám ze mu netluce srdíčko. Teď mam podezření ze po půl roce od tohohle neštěstí jsem těhotná. Test vyšel pozitivně. Za asi týden to bude 2 menstruace co mi vyne Teď už si jen zajít k doktorovi. Nak z toho mám strach. Poraďte mi nak ať se z toho nezblaznim.
@NikolaKarásková je mi moc lito ze jsi musela projit takovym nestesim
.Strach z dalsiho tehotenstvi je uplne normalni po takovem nestesti. V kazdem dalsim tehotenstvi jsem se strasne bala, ale ted mam doma pekneho badlika jmenem Davidek jsou mu 2roku, museli jsme si na nej trosku pockat ale vyda za 3deti. Jestli chces poj za nami do skupiny PRAZDNÁ NARUČ. Je nas tam hodne co jsme si prosly takovym trapenim nestestim smutkem a obavami z dalsiho tehotenstvi a strachem.
Ahojky děkuji. Já pravé tuhle skupinu hledala. Nak jsem měnila telefon a nepamatuji si mail tak ze mám nový. Byla jsem tam jako Nikola1611 nak takhle to bylo.
To jsem rada ze mě chápeš. Já se z toho asi zblázním. Už abych věděla ze je vše v pořádku a pak aspoň budu víc v klidu.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.