Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Anonymní,neplateš si to s Kyjovem,já to slyšela taky ale že to bylo v Kyjově
a docela bych tomu věřila.....bohužel jsem taky maminka andílka…před 2 roky mi v Kyjově umřela dcera den po termínu ve 40tt podle pitvy se udusila jinak nic nevíme,byla zdravá,taky jsem tám byla den před tím že se něco dějě,že malou mín a jinak cítím a poslali mě domu…ještě ten samí den ve mě umřela a já jí přirozeně musela porodit mrtvou…
Sindy017 je mi to moc líto,věř že vím co ted prožíváš,nechápu proč ti bolestli zastavovali,jednoznačně je to jejich chyba,dala bych to prošetřit,mi to taky dali…malou ti to sice nevrátí ale pokud pochybyli tak at za to zodpovídají…tobě přeji hodně síli a hlavně brzké otěhotnění…pokud budeš chtít tak příjd za námi do prázdné náruče,jsme tám jedna velká rodina se stejným osudem… ![]()
Sindy:
je mi to hrozně líto. Nechápu, proč ti porod nevyvolali dřív. Vždyť nechávat to po 42.týdnu je obrovský risk a to doktoři přeci vědí. Já jsem také z VM a v Ústí jsem rodila 22.7.2011, takže pár dní před tebou. Ještě dva dny před porodem mi moje gynekoložka říkala, že pokud bych přenášela, tak že v porodnici v Ústí to nechávají do 41.týdne a když nic, tak porod vyvolají. Nechápu, jak tě někdo vůbec mohl nechat až do 43.týdne doma
Tvůj gynekolog tě přeci musel už po 40.týdnu sldovat takřka denně, ne-li tě už poslat do poordnice, aby s tebou domluvili termín vyvolání.
Ahojky je hrozný co se ti stalo a přeji ať jsi znovu těhotná.Jen se divím,že ti porod nevyvolali v 40tt když už jsi tam ležela.Já ležela v Litomyšli 2× z toho jsem v 37tt po naměření vysokýho tlaku šla na císaře.doktor reágoval rychle a malý byl do půl hod.venku a jsem za to ráda
Anonymní píše:
ahoj, ja slysela ze to stejne se ted stalo v porodnici v breclavi - taky tam maminka musela porodit mrtve mimi… vubec to nechapu - nechat ty mamci tak trapit… ja mam cerstve mimi a je mi hrozne lito, co te potkalo. ja bych to asi nezvladla. urcite se drz a mimi ti prejeme co nejdriv!!!! takhodne stesti a pak dej vedet jak to dopadlo!
je to hrozne,ale dela se to tak,aby zena mohla co nejdrive otehotnet(po cisari se musi cekat min.rok) a taky je po cisari limitovan pocet deti,tak 2,max.3(samozrejme pokud se dalsi dite nenarodi prirozene). sama mam za sebou cisar.
je mi to moc lito ![]()
neumim si to predstavit..
at lekari brzo pomuzou zve dusicce a mas brzo miminko
![]()
Lucuska píše:
Sindy:
je mi to hrozně líto. Nechápu, proč ti porod nevyvolali dřív. Vždyť nechávat to po 42.týdnu je obrovský risk a to doktoři přeci vědí. Já jsem také z VM a v Ústí jsem rodila 22.7.2011, takže pár dní před tebou. Ještě dva dny před porodem mi moje gynekoložka říkala, že pokud bych přenášela, tak že v porodnici v Ústí to nechávají do 41.týdne a když nic, tak porod vyvolají. Nechápu, jak tě někdo vůbec mohl nechat až do 43.týdne domaTvůj gynekolog tě přeci musel už po 40.týdnu sldovat takřka denně, ne-li tě už poslat do poordnice, aby s tebou domluvili termín vyvolání.
ahoj já jsem chodila do poradny každý měsíc jednou a ke konci jen každý třetí týden naposledy jsem byla 25.7 to mi dal doporučení do ústí tam sem jela druh den a pan doktor mě ani ultrazvuk neudělal ani neposlechl srdíčko a řekl že mám přijít v pátek ale to už bylo pozdě. ![]()
je mi to strašně moc líto ale musíš mít hodně sílu a přeju ti abys byla znovu těhotná
![]()
Nechápu, proč ti neudělali ultrazvuk, ani neposlechli srdíčko
Podle mě to udělat měli, kor když věděli, v kolikátém jsi už týdnu
Je možné, že v ten den by bylo ještě všechno OK, ale to už se dnes nedozvíš
V porodnictví může být všechno jinak z minuty na minutu a to oni vědí moc dobře. Nechápu, jak to mohli tak zanedbat ![]()
Nikdo ti ji už nevrátí, ale jediný, co můžeš udělat, abys aspoň trochu cítili zadostiučinění, je podat stížnost na postup doktora. Tohle by se přeci stávat nemělo!
Bohužel to samé se stalo jedné známe před 14 dny.Taky porodila mrtvou holčičku,ale 3 dny před terminem.
Zdravím všechny…i mě letos v červnu,přesně den po mých narozeninách oznámila moje paní doktorka,že srdíčko mého chlapečka netluče…byla jsem přesně ve 30. týdnu těhotenství a po této zprávě se mi zhroutil celý svět…ihned jsem musela nastoupit do nemocnice,kde mi nechtěli udělat císařský řez,ale musela jsem porodit přirozeně…bylo to strašné,vědět,že porodím miminko,které neuslyším plakat..Nechtěla jsem svého syna vidět,ale bohužel jsem rodila jen se sestrou a pan doktor se uráčil přijít až za půl hodiny,odstřihnout pupeční šňůru…takže jsem toho malého drobečka samozřejmě viděla..Opravdu,nedá se popsat,co jsem prožívala..Řekli mi,že se malej udusil,ale proč,to se už nikdy nedozvím..Musím říct,že kdybych neměla svého partnera,tak se z toho nedostanu..Ale díky němu ano..Rozhodli jsme se,že musíme jít dál..Doktoři mi radili,že po šestinedělí je nejlepší otěhotnět znovu..u nás se to povedlo..Jsem teĎ přesně v 11.týdnu těhotenství a jsem moc šťastná…SAmozřejmě na svého syna nikdy nezapomenu.A dopadne li vše dobře a to malé se narodí,tak bude vědět,že mělo bratříčka…
sindy017 píše:Lucuska píše:ahoj já jsem chodila do poradny každý měsíc jednou a ke konci jen každý třetí týden naposledy jsem byla 25.7 to mi dal doporučení do ústí tam sem jela druh den a pan doktor mě ani ultrazvuk neudělal ani neposlechl srdíčko a řekl že mám přijít v pátek ale to už bylo pozdě.
Sindy:
je mi to hrozně líto. Nechápu, proč ti porod nevyvolali dřív. Vždyť nechávat to po 42.týdnu je obrovský risk a to doktoři přeci vědí. Já jsem také z VM a v Ústí jsem rodila 22.7.2011, takže pár dní před tebou. Ještě dva dny před porodem mi moje gynekoložka říkala, že pokud bych přenášela, tak že v porodnici v Ústí to nechávají do 41.týdne a když nic, tak porod vyvolají. Nechápu, jak tě někdo vůbec mohl nechat až do 43.týdne domaTvůj gynekolog tě přeci musel už po 40.týdnu sldovat takřka denně, ne-li tě už poslat do poordnice, aby s tebou domluvili termín vyvolání.
to nechápu při jasném přenášení bys měla chodit ideálně obden (/ale minimálně 2× týdně) na monitor- tedy minimálně 20minutový záznam srdíčka plodu…
tě u tvého lékaře ani v porodnici nenatáčeli? cítila jsi pohyby?
quinny píše:sindy017 píše:to nechápu při jasném přenášení bys měla chodit ideálně obden (/ale minimálně 2× týdně) na monitor- tedy minimálně 20minutový záznam srdíčka plodu…Lucuska píše:ahoj já jsem chodila do poradny každý měsíc jednou a ke konci jen každý třetí týden naposledy jsem byla 25.7 to mi dal doporučení do ústí tam sem jela druh den a pan doktor mě ani ultrazvuk neudělal ani neposlechl srdíčko a řekl že mám přijít v pátek ale to už bylo pozdě.
Sindy:
naposledy jsem byla na monitoru v to pondělí v poradně a tam to bylo v pořádku ale druhý den sem se obědnala na vyvolání a tam mě monitor ani ultrazvuk neudělali mohli tam už určitě něco vidět podle mě ![]()
sindy017 píše:quinny píše:naposledy jsem byla na monitoru v to pondělí v poradně a tam to bylo v pořádku ale druhý den sem se obědnala na vyvolání a tam mě monitor ani ultrazvuk neudělali mohli tam už určitě něco vidět podle měsindy017 píše:to nechápu při jasném přenášení bys měla chodit ideálně obden (/ale minimálně 2× týdně) na monitor- tedy minimálně 20minutový záznam srdíčka plodu…Lucuska píše:ahoj já jsem chodila do poradny každý měsíc jednou a ke konci jen každý třetí týden naposledy jsem byla 25.7 to mi dal doporučení do ústí tam sem jela druh den a pan doktor mě ani ultrazvuk neudělal ani neposlechl srdíčko a řekl že mám přijít v pátek ale to už bylo pozdě.
Sindy:
a v to pondělí jsi byla kolik tt, resp kolik dní po termínu porodu?
a pohyby jsi cítila normálně až do konce? ![]()
To co tu čtu je opravdu hrozné a nepředstavitelné, vy co jste si něčím takovým prošli máte můj obdiv a zároveň vám všem přeju, ať další povedené těhotenství je v pořádku a dočkáte se krásného zdravého miminka..těm co se to ještě nepovedlo, tak přeji ať se jim to co nejdříve povede a mohou se znovu radovat ![]()
Mám slzy v očích, když si to tu čtu a jsem hrozně moc ráda, že mě to nepotkalo osobně i když v rodině ano (měla jsem mít dnes už 39letou švagrovou, ale umřela asi po 3 dnech). Ale jinak z vlastní zkušenosti můžu říct, že vyvolávaný porod nebolí víc jak normální (rodila jsem 2× - poprvé spontánně a podruhé mi píchali vodu a vyvolávali 3 injekcema a pak infuzi s fyziologickým roztokem) jen byl o trochu rychlejší než první od odtoku vody v 8 ráno, byl malej ve 14.01 na světě a u dcerky (první porod) od odtoku pl.vody v sobotu v 17 hod byl porod v neděli v 16.04 hod. A u obou porodů jsem měla bolesti naštěstí „jen“ necelé 2 hoďky. A vůbec nechápu, proč ten porod nebyl vyvolán, když už to byl 40tý týden, kamarádce vyvolávali porod už ve 37 týdnu.
Všem vám, co se stalo, že jste rodily mrtvá mimča anebo vám umřela dítka přeji hodně síly a štěstí.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.