Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj strašně moc je mi líto co se ti stalo a přeju ti moc síly a hlavně ať jsou na testíku brzo //
.Máme doma 19 mes.holčičku.Celé těhotenství v pohodě a taky mě nechali přenášet 12 dní,přitom můj gynekolog mě posílal už druhý den po termínu do nemocnice.Tam mi ale vždy udělali ozvy a utz a poslali domů.Byla jsem tam asi 3× než se malá konečně rozhodla že už mě trápit dýl nebude.Porod začal normálně a nakonec to byl akutní císař.Byla jse prvorodička a když jsem se ptala co se stalo tak mi bylo řečeno.že malá byla jen „trošku přidušená“,ale nic vážného.Pak jse se ptala mého gynekologa a ten byl docela naštvaný že mě nechali tak dlouho přenášet a že prý mám být ráda,že jsme s malou obě dvě v pořádku,že to bylo nahranici
Plánijem další mimčo a už teď vím že až se bude blížit termín porodu tak se nenechám takhle odbývat a nebudu tak důvěřívá.
Je mi to líto, hrozně moc.
Me tohle potkalo před 5ti lety, rodila jsem ale ve 34tt, mala zemřela ze dne na den.
Rodila jsem 78hodin, tělo nebylo ještě přípravene, vůbec to nešlo.
U dalšího dítěte jsem udělala vše pro to aby se to neopakovalo(našla jsem si soukromou dr. ktera se mi venovala v případě potřeby 24hod. denně. Vše jsem konzultovala s několika dalšíma dr. atd.)
Drž se, čas rany zacelí, nezapoměneš nikdy. Další miminko bude neboj. ![]()
Ahojte,
mám podobnou zkušenost s úmrtím miminka - šla jsem v 36.týdnu na kontrolu ke gynekologovi a verdikt zněl jasně - můj chlapeček se uškrtil na pupeční šńůře, následovala hospitalizace a vyvolání porodu, aby toho nebylo málo, tak při kontrole šestinedělí lékař zjistil , že mi v děloze zůstal kousek placenty, takže znovu hospitalizace a vyčištění dělohy.Byla to pro mě velká rána, protože se jednalo o druhé těhotenství, první skončilo zamlklým potratem ve 12.týdnu.Jsem 4 měsíce po porodu a 3 měsíce po vyčištění - nemusím Vám popisovat, jak se cítím.Ovšem nevzdávám se a s manželem už pracujeme na novém miminku - jen to nejde tak rychle, jak bych si přála a mám strach, že se to už nepodaří.Pokud máte některá z Vás podobnou zkušenost napište mi prosím co a jak dál.Děkuji
Ahoj holky, mě potkalo něco podobného. V neděli jsem musela porodit mou milovanou holčičku v 30.tt. Zastavilo se jí srdíčko. Dítě ještě nemám, ale mám za sebou již 2 zmlklé těhotenství v 11 a 12.tt. Težko se s tím vyrovnávám, tolik jsme si dítě přáli. Teď budeme čekat na výsledky pitvy a pak se pustíme do dalšího snažení. Jen nevím, jestli na to mám ještě dostatek síly, protože těch nervů, co jsem si teď prožila po celé těhotenství bylo až až. Všem nám přeju, ať se nám brzy zadaří chovat naše zdravé děti v náručí.
Ahoj Sindy017,
předem bych ti chtěla popřát upřímnou soustrast. Je mi moc líto, co se ti stalo. Taky jsem maminkou andílka, můj syn se narodil v 37.týdnu mrtvý zhruba před rokem a obrátilo mi to život naruby. Hned zpočátku jsem si zakázala hledat viníky, protože mi na psychice opravdu nepřidávala skutečnost, že se mohlo stát, že někdo něco podcenil, odfláknul nebo se z jakéhokoliv důvodu někde stala běžná lidská chyba, která mého syna stála život. Věřím na přirozený koloběh v přírodě, který není spravedlivý a nevybírá si. Na otázku proč, proč já apod. nikdy nenajdeš odpověď a osobně, mě tato otázka hodně trápila, proto jsem si ji přestala pokládat. Hodně mi pomohly holky v uzavřené diskuzi Prázdná náruč, všechny jsme to zažily, pomáhaly jsme si, utěšovaly se a radily jsme si i v těch praktických věcech, na které většinou ani lidé na různých úřadech neznají odpověď .....kdyby jsi chtěla, přidej se k nám. Časem se ta bolest otupí, ale bude pořád s tebou. Je mi to moc líto. Proto Ti přeji, aby ses co nejdříve s touto skutečností naučila žít a s láskou a pokorou vzpomínala na chvíle, které jsi se svou holčičkou prožila. ![]()
Ahoj vsem. Ja jsem cekala dvojcatka , holku kluka, proste sen. Byla jsem ve 35 tydnu , ,dyz jsem sla na kontrolu. Nikdy nezapomenu n ten vyraz doktorky, nikdy nezapomenu na ten den, kazdy den pred spanim si to prahravam znova a znova. Na ultrazvuku se ukazalo, ze nasemu chlapeckovi nebije srdicko. Malem jsem umrela bolesti, jak me pichlo u srdce, nevedela jsem , co mam delat, ani jsem nemohla kricet. Rychle na sal, protoze slo o zivot maly i muj, dali mi nejaky kapacky na oblbnuti a tak, takze jsem jeste pred cisarem zila v domneni, ze malyho zachranej. Dcera Tamara se mi narodila 22.6. 2010, vazila 1900 g a merila 44 cm. Nadherna zdrava . Kdybych nemela ji, zblaznim se. Hrozne zlobi, ale kdyz se na ni podivam, vidim i jeho a pak si uvedomim, ze jsem za ni tak vdecna, ze je to malickost, hlavne, ze je zdrava.
Ahoj…nevím kde začít, je to čerstvé a potřebuju se vypovídat. Před týdnem jsem porodila mrtvé miminko, mělo omotanou šnůru kolem krku…celé těhotenství probíhalo v naprostém pořádku , bez žádných komplikacích. byla jsem ve 40 týdnu,když jsem šla na kontrolu, nemohli najít tep srdíčk tak hned do nemocnice, kde mi vyvolali porod..Pořád si mylím že je to jen zlý sen a já se z něj brzy probudím…miminko mělo 5× omotanou pupeční šnůru kolem krku…doktor říkal že tohle ikdy neviděl..den před tím miminko v bříšku řádilo a druhý den tohle
je mi hrozně…a proto jsem tu abych se mohla vypovídat atd…drží mě nad vodou to, že jamile to bude možné, tak s partnerem se chcem pokusit o další,aby příští Vánoce byly veselejší
Ahoj Super84, předem ti chci vyjádřit upřímnou soustrast. Čeká tě dlouhá cesta. Pokud se chceš vypovídat, přijď se vypovídat k nám do skupiny s názvem Prázdá náruč tady na emiminu. Je to uzavřená diskuze, kde jsme všechny prošly tím samým. ![]()
Holky je to strašné co se vám stalo já musela porodit mrtvého synka před 10 dny nikdo neví co se stalo čekáme na výsledky je to strašná tragedie všechny vme co toje ten tichý utz............
moc vám přeji brzké těhu a následné miminka v náručí zasloužíte si to všechny
![]()
Veronik61 píše:
Ahoj Super84, předem ti chci vyjádřit upřímnou soustrast. Čeká tě dlouhá cesta. Pokud se chceš vypovídat, přijď se vypovídat k nám do skupiny s názvem Prázdá náruč tady na emiminu. Je to uzavřená diskuze, kde jsme všechny prošly tím samým.
Ahoj děkuji moc
Cesta bude dlouhá a bolestná, ale musíme být silné
člověk si říká proč zrovna nám se to muselo stát, jsou lidé kteří děti odkládají, a my co po nich toužíme, těšíme se na ně, tak se stane toto
je to nespravedlivé
Anonymní píše:
Holky je to strašné co se vám stalo já musela porodit mrtvého synka před 10 dny nikdo neví co se stalo čekáme na výsledky je to strašná tragedie všechny vme co toje ten tichý utz............
moc vám přeji brzké těhu a následné miminka v náručí zasloužíte si to všechny![]()
Je staršné i to co se stalo tobě, příroda je nespravedlivá
musíme být silné…ted jsou naši doběčci v nebíčku a dohlížejí na nás a na své budoucí sourozence ![]()
musíme být silné chtělo by to nějaké pozitivum od maminky co po takové hrůze otěhotněla a donosila bez potíží ![]()
Ano souhlasím…myslím že by nás to tu všechny povzbudilo…ale třeba to zvládnem sami a pak se tu budem bavit o radostnějších zprávách…ted to nejde, je to moc čerstvé a bolestné..všem nám držím moc moc palečky
tak to mi je te moc a moc líto. Já mám rodit 1.2. a doktor mi řekl , že pokud neporodím do 7.2. sama tam mi porod vyvolají. Že se to musí kvůli miminku
Držím ti moc palečky at to vyjde jak má a ničeho se neboj, doktoři to ohlídají
a miminko bude krásné a zdravé
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.