Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, můžu se k vám přidat a požádat o radu? Byla jsem teď 2× za sebou těhotná a samovolně jsem vždy potratila. Jednou na začátku 6. tt a jednou v 8. tt. Bylo to na začátku prosince loni a teď v březnu. Jen chci dodat, že mi je 30 a nemám žádné děti. MYslíte, že mě doktor pošle na vyšetření, když budu chtít? A co by měli vyšetřit? Evidentně mi otěhotnět jde hned, ale pak už je to horší. Zatím jsem u doktora po druhém potratu nebyla, právě probíhá. Ale těhotenství už bylo gynekologem potvrzené, ovšem viděl jen žloutkový váček, embryo ne. Díky moc všem za rady a zkušenosti:)
mon11 - sice je zažité, že dr. to řeší až po třetím potratu, ale myslím, že i po druhém ve zhruba stejném období by tě mohl dr. vyhovět a na ta vyšetření tě doporučit… ![]()
Přece tě nemůže nechat riskovat projít si tím vším potřetí… ![]()
Mon11 - pokud jsi potratila podruhé za sebou, měl by ti vyhovět a doporučit tě. Já mám dnes po revizi po druhém ZT a poslali mi i vzorek tkáně plodu na genetiku. Teď budeme čekat tak týden na výsledky genetiky a pak si nás pozvou na krevní testy. Tak uvidím…
ahoj holky… tak jsem byla dneska u Dr. a prý jsem učebnicový příklad… dle Dr. je problém v té imunitě… od po začínám brát Prednison a za 14 dní KET…
snad už to konečně dopadne!!
pěkný večer ![]()
Mon11
![]()
zkusila bych se domluvit na tromb. mutacích, imunologii… jistě ti poradí a řekne co si o tom myslí… teda pokud je doktor rozumný… já jsem trochu jiný případ, ale mě poslali už po druhém potratu…
Holky, tak bych měla nárvh, je nás tu docela dost, informace celkem intimní, co takhle udělat uzavřenou skupinu? ![]()
LadyK: moc gratuluju, konečně se to hne
mám radost za tebe ![]()
marinka: už jsi objednaná na nějaká vyšetření?
bude dobře, neboj ![]()
mon11: určitě na to nárok už máš. tak mi to řekli
a nejdřív bych šla asi na genetiku.
pak imunologie a podle genetiky co vyjde - endokrinologie, hematologie a tak dále.. doktora požádej, snad nebude proti. a vítám tě u nás ![]()
mon11: myslím, že vzhledek k věku to určitě proskočí, jestli není doktor blb ![]()
Ali no mám za sebou už asi vše, genetiku, imunologii, štítku, prolaktin, teď naposled mi dělali ještě vyš. na infekce jinak už nevim co vše si nechat vyšetřit
PS: taky jsem pro uzavření skupiny ![]()
marinka: a někde něco vyšlo?
prima, tak necháme ještě odhlasovat holky, aby se nedivily ![]()
Ali mam mthfr homozygot a na imunologii mi našli pozitivní antifosfolipidový protilátky a přítelovi zjistili horší spermiogram, výsledky infekce zatim nemam, tak nám na imunologii nasadili léky a v červnu se můžeme zase začít snažit, k tomu jsem v lednu začala cvičit Mojžíšovku tak už to snad musí vyjít a jak to máš ty?
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, bohužel mám za sebou také opakované potraty, viz můj popis, naívc skoro tři roky snažení za námi, je mi z toho smutno, snažím se myslet pozitivně, ale někdy je to těžké, zvlášt když kolem všichni pěkně těhotní bez problémů
smudlinka: to mě mrzí.
já když se vytočím, tak si vždycky říkám, že kdejaká fetka má dítě bez problémů a já nekouřím, nepiju a takové problémy ![]()
marinka: já mám taky mthfr - dvě mutace a ještě nějakou jednu, teď ani nevím, jak se ten gen jmenuje
na imuno jsme nebyli, doporučili nám jen hematologii a z té výsledky zatím nemáme. ale pan primář, co mě vyšetřoval nám dal zelenou na snažení, že to vidí na heparin ![]()
Ali já si miniheparin píchala v min. těhu a stejně nepomohl, ale jak říkám mám ještě pozitivní nějaké antifosfol. protilátky a přítel ten horší spermio
takže chyba mohla být tam no..ted bereme vitamíny a já ještě nějaký lék na ředění krve
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.