Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5911
29.2.12 16:19

LadyK: už jsme se do toho pustili, tak se uvidí za pár dní, jestli se to povedlo :think:

Zuzka: a co hematologie? určitě by ti měli dát něco na ředění krve a pak by mělo být i těhotenství v pohodě. a mimo jiné - s touto diagnózou se nesmí brát určité druhy antikoncepce a taky mi bylo řečeno, že to mám hlásit vždy v případě použití narkozy :nevim: takže to zase jen tak není. nemůžeš zajít nějak do genetu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.3.12 08:24

genet??? Jako Genetiku? Tam jsem byla a doporučili tu hematologii. Moje dr. má od nich i papír. Jenže mi to ani nenabídla. Nevíš, jestli se na tu hematologii mohu přihlásit sama? Protože nic jiného mi asi nezbyde. :nevim:
Antiko jsem nikdy nebrala a s tou narkozou - díky za info, to mi nikdo zatím neřekl… 8o
Moje dr. mi prostě řekla, že to necháme na přírodě a když se ujistila, že jsem po tom spont. potratu čistá, řekla, že přijít mám kdyby byly nějaké potíže. Přitom VÍ, že hodláme dál zkoušet miminko… :!
Nevím…, moc se mi vážně ten její přístup nezdá… To vyznělo, jakoby řekla, ať přijdu zase až potratím…??? Kamarádka má gyndařku v Plzni a když se také snažili o třetí mimčo, tak ji hlídala jak ostříž… no, mimčo mají a v pořádku…
Já ještě chápu, že ten první sam. potrat byl braný jako náhoda. To ZT loni v 17. týdnu - to už mě znejistilo, ale když i třetí pokus = potrat a je mi 39 let, tak mi přijde divné, že doktorka to bere úplně laxně… Vždyť nevyžaduju žádnou extra péči, ale když čtu, jak se věnují maminám s podobným problémem bez ohledu na věk jiní doktoři, jsem z toho v rozpacích…
Moc ti děkuju, žes mi odpověděla, ta hematologie je teď mým cílem č. 1.
Pokud je tam třeba doporučení, snad mi ho dá aspoň obvoďačka, když už s gyndařkou není domluva… Ona to prostě do cca 12. tt nechce řešit, ale co jsem tak vyčetla, ta krev by se měla začít hlídat už dřív, nejlépe od chvíle, kdy miminku začíná tepat srdíčko. Je to sice jen vyčtené z netu, ale logicky to zní… :|
Jenže (opět logicky chápáno): když to chce řešit až později, tak prostě hrozí, že se naše mimčo nemá šanci dožít těch 12 tt… A těch 17 tt před ZT byla náhoda - stejně ho to pak neminulo… Ale to jsme ještě neměli výsledky z genetiky, ale teď je přece už mám…
Moje dr. i o podpůrných lécích na udržování těhu tvrdí, že jsou to jen placeba… Tak to pak už vůbec nevím…
Vidím to tak, že pokud mi budou ochotni pomoci na té hematologii, na gyndařku kašlu a pokusím se najít si pak jinou, ač bude veliký probůém s dojížděním, ale snad to nějak zvládnu… :(

Nezlob se, že jsem se tu tak rozjela, ale člověku to vrtá hlavou… Tak se opatruj a přeji hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
1.3.12 11:20

ahoj Zuzko, osobně si myslím z toho co čtu, že po třetí potratu by jsi měla žádat veškeré vyšetření (horm. profil, imuno, trom. mutace, genetiku). Mně osobně doktorka řekla, že to (3× potrat) normální není. Měla by se najít přece příčina, proč se to děje.
Názory tvé doktorky se mi moc nelíbí. Někdy se přírodě musí pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.3.12 11:58

LadyK

Byla jsem na genetice, tam zjistili ty tromb. mutace a doporučili hematologii. Ale moje dr. o tom vůbec nemluví, prý to mám nechat na přírodě, a ta sama ukáže, jestli je nám mimčo souzeno či ne… (teď jsem ji doslovně citovala) :?
Proto se ptám: holky, nevíte, zda mě na tu hematologii vezmou i bez jejího doporučení? Bude stačit to doporučení na zprávě z Genetiky? :?: Od milé paní dr. se pomoci asi nedočkám a náhodě to opravdu nechávat nechci… :zed:
Ostatní vyšetření byla všechna v pořádku, jen to z té genetiky.
Tam mi řekli, že to je jedna z nejběžnějších mutací, ale že se to dá ohlídat injekcema, ale o těch moje dr. též mlčí :nevim:
Tady, na eMiminu jsem se dočetla, že vážně existují…
Kdyby aspoň ona nebyla jediná gyndařka v širokém okolí :,(
Navíc mně zaskočila ještě jejím názorem, který vyplynul mimo řeč: těhotné pro ni nejsou zas až tak „žádanými“ pacientkami, že z nich nic moc nekápne… a předminule povídá sestře: „Ať jde další… ale jen ne zase nějaká těhule…“ Tak fakt nevím…
Asi k ní vážně už nepůjdu. To raději risknu dojíždění cca 30 km, bližší gyndař tu bohužel fakt není :(
Teď ale musím jednat, nechci aby to zase dopadlo špatně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
1.3.12 12:10

To je teda příšerné!! na tyto řeči jsem fakt háklivá, jelikož se léčíme pro neplodnost… nechápu, jak si tohle může dovolit…
Zuzi to nevím, ale zkus si na tu hematologii zavolat, co potřebuješ, aby tě vzali. Že ti vyšly tyto výsledky a doktorka ti nechce ty injekce předepsat, že máš za sebou potraty… určitě ti poradí a pomohou… vážně bych ale uvažovala o změně gynekologa… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.3.12 12:38

Máš pravdu, když se s nimi pokusím domluvit na té hematologii, nic tím nepokazím, v nejhorším by mi mohla doporučení napsat i obvoďačka, kdyby to bez toho nešlo. I když v dnešní době snad není na většinu specializovaných ordinací doporučení potřebné…
Já s ní dřív problémy neměla, ale to jsem byla jen běžná pacientka… Navíc i mně - coby laikovi, je jasné, že něco se dít musí, když počít problém není (to je vždy na první pokus), ale donosit to maličké… to mi nějak nejde :,( , přitom u obou starších dětí nebyl sebemenší problém… :nevim:
Snad se mi povede něco vyřešit, holt se spolehnu zatím sama na sebe a až budu mít nějaké podklady v ruce, ukážu to dr. a podle její reakce se zařídím - v nejhorším změna bude nutná :nevim: :zed:
Přeji ti, aby se ti dařilo :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
1.3.12 13:41

Zuzka, ja mam tiez trombofilnu mutaciu a bez injekcii by som teda uspesne tehu neukoncila, mam za sebou 2 potraty v 1.trimestry.. Na hematologiu kludne mozes ist aj bez doporucenia hematologicky, ak mas vysledky z genetu.. staci dokonca aj od obvodacky.. Na hematologii si ta postrazia a babatko donosis, uvidis..
tuto je diskusia http://www.modrykonik.sk/…-zkusenosti/?… , kde nas je kopec s tymto problemom a uz sme tam vacsina stastne mamule…
jejda, inak to je pristup,. ze nechat na prirode, ci je vam mimino sudene, tak potom su vlastne vsetci lekari zbytocni, nechajme vsetko na prirode :zed: .. Ak sa da, gynekologicku zmen, ak sa neda, tak sak ber ju s rezervou.. na hematologii ustrazia krv a ona nech ustrazi gynekologicku stranku tehulkovania.. ak si nebudes s dacim ista, stale je tu pohotovost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
1.3.12 14:35

zajdi si na tu hematologii sama. neměl by to být problém. já si taky všechno objednávám sama :hug: musíme za ty miminka trochu bojovat, když je to doktorům jedno :zed: každopádně bych tam šla, pokazit nic nemůžeš a vyšetřit tě musí. máš na to nárok :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.3.12 16:20

Holky, díky moc :kytka:
Dodaly jste mi pořádný kus naděje… Jsem ráda, že na tu hemetologii mohu i sama za sebe, snad to nakonec přece jen dobře dopadne.

Zulok: na tu diskuzi se podívám, ráda poznám víc lidí se stejným problémem :hug:

Ali88: bojovat hodlám jako lev… nebo jako beran (moje znamení) 8)

Hned zítra zjistím, jak tam jsou a objednám se sama.
Opravdu nemám odvahu riskovat a nechávat to jen na přírodě, když vím, že je šance to zvládnout pomocí těch injekcí. Zatím beru listovku - poctivě každý den a ten zbytek se snad povede také!
Ještě jednou vážně díky moc za rady a podporu :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
1.3.12 16:23

Zuzka: dej vědět, jak jsi dopadla, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.3.12 19:58

Určitě vědět dám, držte palce a ještě jednou díky vám všem :kytka: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
1.3.12 21:30

Zuzko, držím palce!!
já zítra budu volat na tu imunologii… tak pak napíšu, jak jsem dopadla… pěkný večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
2.3.12 08:01

ahoj holky…
tak píšu výsledky… kontrolní imunologie vyšla naprosto v pořádku… :| tak nevím… každopádně v době těhotenství dobře nevyšla, tak pořád doufám, že je to ten problém s velkým P…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
2.3.12 10:04

LadyK

Tak to zní nadějně :kytka:
Moc a moc držím palce, aby se problém konečně vyřešil…
Já jdu po neděli na tu hematologii, tak jsem také zvědavá, jak to dopadne. U mně to je díky všem výsledkům asi jasné - problém mám v té tromb. mutaci, když vše ostatní vyšlo v pořádku.

Tak ještě jednou: ať se na tebe konečně usměje štěstí! :kytka: :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
2.3.12 10:08

Ahoj Zuzi :mavam:
supr, držím palce!! je dobře, že víte kde je problém… já mám z toho dneska nějakou depku… taky jsem myslela, že už budu vědět příčinu, ikdyž tajně doufám, že to je ta příčina… ve čt jdu s tou zprávou do CARu, tak ještě uvidím co tam… už chybí jen genetika… když tak půjdu hned po MS na další pokus…
dneska se mi zdálo, že jsem těhotná… moc pěkný sen… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty