Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
5.3.21 11:59
@Anonymní píše:
Dobrý den dámy, poradily byste mi prosím, co vše si mam pohlídat v oblasti těch imuno testu? Mam za sebou 2 ZT 8 a 12tt, genetika ok, hematologie mi našli leidena, prý preventivně budem píchat minidavky heparinu hned od začátku a pro jistotu ještě v caru dělají testy na nějaký ty protilátky, ale určitě ne komplet vse, říkala že až dle tech výsledků by mě poslala na reprodukční imuno, jen pokud bude třeba. Proc to neudělají vše rovnou? Raději než se něco prehledne, chci udělat vše pro to aby se to už neopakovalo. Jinak bez femibion a macu. Přijde mi že se k tomu stavi tak ze to proste byla náhoda asi.. :zed: moc děkuji za rady a přeji hodně štěstí :srdce:

Pokud máš Leidenskou mutaci potraty u ní bývají. Základ je jak píšeš Femibion a miniheparin. Jen nechápu co je myšleno tou minidávkou :think: a tu reprodukční imunologii bych si vydupala, akorát na druhou stranu co jsem tak slyšela, tak na ní posílají až po třetím potratu. Já právě po dvou ZT měla dělanou genetiku, tam mi právě vyšla MTHFR homozygot jinak nic. Veškeré krevní testy na infekce, štítnou žlázu atd byly ok. Jen prostě ta mutace. Dali mi miniheparin a já stejně potratila a až pak mě poslali na imuno a tam mi ještě zjistili antifosfolipidový syndrom a manželovi špatnou morfologii spermií, takže toho bylo u nás z té imunologie více. Dostali jsme léky, vitamíny a máme dvě děti. :srdce: a proč to píšu? Hlavně proto, protože než čekat zda se něco zase pokazí, je lepší si to vyšetření prostě vydupat. Pak je to totiž opravdu velký nápor na psychiku. Nevím proč prostě rovnou po druhém ZT neudělají vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.21 12:46

Děkuji moc za info, no vidím že mi dělali test na anti ps/pt tak to by snad mělo být ono. Plus na spermiogram „jdeme“ také. Ale až v caru nám to napsali, do kterého sem si vyptala žádanku sama, na genetice třeba řekli, že spermie budou určitě ok, když hnedka otěhotním, tak že není třeba nic v tomto ohledu řešit. Na genetice zase - že ten leiden je pravděpodobná příčina a jinak je vše ok, tak že máme zkoušet, ale hematologové se spíš staví k tomu, že v těch prvních týdnech to snad úplně pravděpodobná příčina nebude, nebo mi přijde že spíš sami neví. Opravdu co doktor to jiný přístup, a pak aby se v tom člověk vyznal. @marinka5 tak to ráda slyším, že se pak tak krásně zadařilo, můžu se ještě zeptat, po tom co jste začali brát léky, za jak dlouho jste se mohli začít „snažit“? Ještě jednou díky, krásný den!

• Citovat
  • Upravit
10486
5.3.21 17:03
@Anonymní píše:
Děkuji moc za info, no vidím že mi dělali test na anti ps/pt tak to by snad mělo být ono. Plus na spermiogram „jdeme“ také. Ale až v caru nám to napsali, do kterého sem si vyptala žádanku sama, na genetice třeba řekli, že spermie budou určitě ok, když hnedka otěhotním, tak že není třeba nic v tomto ohledu řešit. Na genetice zase - že ten leiden je pravděpodobná příčina a jinak je vše ok, tak že máme zkoušet, ale hematologové se spíš staví k tomu, že v těch prvních týdnech to snad úplně pravděpodobná příčina nebude, nebo mi přijde že spíš sami neví. Opravdu co doktor to jiný přístup, a pak aby se v tom člověk vyznal. @marinka5 tak to ráda slyším, že se pak tak krásně zadařilo, můžu se ještě zeptat, po tom co jste začali brát léky, za jak dlouho jste se mohli začít „snažit“? Ještě jednou díky, krásný den!

Za cca tři měsíce, můj doktor mi zas řekl, že právě ty potraty v prvním trimestru můžou být díky mutaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.12.21 11:44

3 biochemická těhotenství během 3 měsíců

Dobrý den, mám za sebou 3 biochemická těhotenství 3 měsíce za sebou :roll: a popravdě jsem z toho už psychicky dost zničená :,(

S manželem se 8 měsíců snažíme o miminko. Nedařilo se. V září jsem začala užívat Gynex, v tu chvíli jsem viděla ohromnou změnu, poznám na sobě ovulaci, díky ovulačním bolestem atd. Dokud jsem Gynex nebrala, test byl vždy negativní.

V září nasazen Gynex, sílící test, poté ms. Teď v říjnu opět, sílící test, dva dny zpoždění, slábnoucí test a ms. V listopadu opět, sílící test, který zeslábnul. Už se 3× za sebou podařilo, ale stejně se nikdy těhotenství neudrželo.

Začínám se bát, že je problém někde v udržení těhotenství, utrogestan jsem teď při třetím brala a stejně nepomohl :( Řešila jsem to se svým gynekologem, dle něj nic řešit nemám, vůbec se prý těhotenství nemuselo založit, je to běžné a nemám testovat dokud nebude alespoň týden ms zpožděná a předejdu zklamání 8o to se ale těžko dodržuje, když to těhotenství na sobě prostě poznám. Není to vsugerované. Prodlužují se mi kvůli tomu cykly a ms je poté vždy hodně bolestivá.

Je mi 29 let, 2 předchozí těhotenství na první pokus a vždy se udržely. Mohu poprosit o Vaše zkušenosti s opakovaným biochemickým těhotenstvím? Povedlo se nakonec? Prošly jste nějaká vyšetření atd.? Jak jste to braly psychicky? Já jsem z toho hotová, pořád na to myslím, přemýšlím o tom, jsem si jistá, že počtvrté to bude opět biochemické. Pokud ano, co s tím? Dr biochemické neuznává a kolik mě jich nechá zažít, než to začne řešit? Přemýšlím o změně dr, protože ten můj mi přijde, že si myslí, že si snad vymýšlím :roll:

Očividně nemám problém otěhotnět, ale mám problém s udržením těhotenství :nevim: děkuji za každou odpověď, jsem z toho dost zklamaná a pořád nad tím přemýšlím :,( poprvé jsem si říkala náhoda, podruhé náhoda, ale třikrát za sebou už mi to jako náhoda nepřijde a popravdě se děsím dalšího pokusu. Většinou jsem se tu dočetla, že po prvním biochemickém se podařilo úspěšně otěhotnět.

Před 3 týdny odběr hormonů a štítné žlázy. Zjistil se mírně zvýšený prolaktin. Další odběr za měsíc. Nic jiného vyšetřeného nemám a dr nic ani vyšetřit nechce. Už tohle jsem si musela vydupat.

Děkuji, mám z toho hroznou depku, 2 dny už tu ležím a brečím, nic mě nebaví a nemám sílu snažit se dál :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.12.21 11:50
@Martina 94 píše:
Ahojte holky můžu mezi vás? Já tedy neprošla přímo potratem ale 2 biochemickym.. vzdy spozdena menses test sílí a pak najednou to dostanu :oops: a už si nevím rady co s tým :think: doktor zatím nějak nic neřeší řekne jste mladá snažíte se chvilku, stane se to každému atd atd ale na druhou stranu mě se s tym nějak smířit nechce :think: na co přišli vám? Od kdy to doktor řešil a pod?

Můžu se prosím zeptat, jak to nakonec dopadlo? Přišlo se na něco nebo jen náhoda? Mám za sebou právě 3 biochemická těhotenství :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty