Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monacha já bych to nejraději řekla až tak kolem 15tt, jenže u mě je to horší, musela bych hned od začátku na nemocenskou, tak by to asi všem došlo. Ale pry po 14tt už je menší riziko potratu.
Jinak, zázraky v chování nečekám, jen trochu pochopení když vidí, že je toho už moc. Pochopení mám, mají radost, to já vlastně taky, jen mi při té představě vyskakují i myšlenky, které jim ne. Nechci sestru ranit, nechci jí kazit radost a nechci, aby měla kvůli mě nějaké výčitky, proto chci za ségrou a malou do porodnice, nechci aby si myslela, že nejsem ráda, že malou nechci vidět, ale mám strach, abych to zvládla a nebylo na mě nic poznat. Taky nevím, jak potom doma.. Už teď lituju manžela, ten si se mnou asi ještě užije..
Jenže s tím nejde nic dělat, ať se snažím sebevíc.
@monacha to jsme si říkala taky, že to řeknu až nekdy po 12 tt, bohužel i v tomto tehoteství jsem asi týden po vynechání MS začala špinit, takže neschopenka, špinit jsem začala v práci, takže jsem šla s pravdou ven. Ale upřímně už to všichni očekávali, což taky nebyl přijemný pocit, protože vedeli o o predchozích těhoteství. JInak z rodiny to vedeli jen rodiče a sourozenci taky od začátku, prave kvuli neschopence. Nekterým přibuzným jsme to řekli po 12 tt a některým to budeme oznamovat až přístí týden po velékm ultrazvuku.
@Heli91 vubec ti to nezavidím, ze rodinka pro to nemá pochopení, protože tohle fakt není jednoduchá věc. Jestli tam pujdes, tak bych tam byla asi jen co nejkratší dobu. I kdyz i tak to bude asi hodne náročné. Říká se, ze po biochemickym těhoteství je telo dobře nastartované, takže budu hrozne moc držet palečky, aby přístí mesíc na testu uz ty čárky zustaly. Tohle je fakt nespravedlivé…a k neschopence vědí to v práci, ze jsi před tím byla už těhotná? Jestli jo, tak jim to stejne dojde hned s tím človek nic neudelá…
@Heli91 já bych tam šla. Naposledy, když jsem si chovala mimčo, tak se mi spustila ovulace úplně jindy a otěhotněla jsem. Třeba to vyplaví nějaké hormony a tělo si dá konečně říct. Zní to asi střeleně, ale věřím, že to tak je
@Heli91 beres porad utrogestan? Ten muze asi MS blokovat… ale nemam s tim zkušenost, vzdy kdyz jsem brala utrogestan tak z toho bylo tehoteství at uz nepodařené nebo ted tohle. O víkendu to zvládni. Posílám hodne sil. Hrozne moc bych ti prala aby se MS nedostavila…
@Kamcca no, večer jsem měla poslední, ale celkem jsem jich měla 6, tak snad už se to rozjede. Těhotná zjevně nejsem, když test je dnes ráno jasně negativní.. ![]()
Tak Vám, holky, píšu jak jsme na tom. Martinka se narodila 14.5. ve 23:21, 52cm a 3,67 kg. Je překrásná a jsem za ní RÁDA
Když jí chovám, všechny starosti opadají (pak mám sice trošku depky, že si jí nemůžu odnést domů
, ale jsem šťastná, že jí máme). Nejhorší teda jsou ty otázky, když někoho potkáme s kočárkem, typu:,,A kdy ty do toho konečně ´´praštíš´´? Vždyť tě mladší sestra předběhla. ´´ V tuhle chvíli nevím co říct. Taky teď čím dál víc přemýšlím nad miminky, která jsem čekala já. Tomu ´´nejstaršímu´´ by už bylo 1,5 roku..
Ale snad se taky dočkáme. Byla jsem u nové doktorky.. Tak mi našla cystu (3cm) - kvůli tomu asi ten pozitivní test a zpožděná MS.. Mám přijít koncem srpna a když do té doby neotěhotním, tak mě pošle na laparku, jestli mám ten jeden vejcovod průchodný a pak kdyžtak nasadí ještě hormony. Abych řekla pravdu, tak na tu laparku se mi vůbec nechce.. Představa, že se jim zase vzbudím dřív než mám..
Ale pokud to pomůže, udělám cokoliv!!! ![]()
Tak jsem jen tímto chtěla povzbudit všechny berušky, které jsou na tom podobně a do rodiny jim má přijít miminko, aby neměly strach - je to překrásné, ikdyž není přímo Vaše. Já jsem ráda, že jsem maličkou viděla od jejích prvních chvilek mezi námi, ty chvilky jsou nezapomenutelné, ikdyž jsem doma řvala jak želva ![]()
Držte se, my se dočkáme! ![]()
Dobrý den,
na eMiminu je nově otevřena Terapeutická poradna při cestě za mateřstvím, která Vám může pomoci při řešení Vašich problémů.
Za tým eMimino.cz zdravím ![]()
adminka Eliška
Dobrý den,
na eMiminu je nově otevřena Terapeutická poradna při cestě za mateřstvím, která Vám může pomoci při řešení Vašich problémů.
Za tým eMimino.cz zdravím ![]()
adminka Eliška
Ahoj holky,
chtela bych napsat pro povzbuzeni svuj pribeh se stastnym koncem. V minulosti jsem mela celkem 4 potraty (1 potrat v 2013 a 3 potraty v 2015). S partnerem jsme prosli snad vsemi testy, ale na zadnou pricinu se neprislo. Nemusim ani popisovat, jak tezke to bylo, ale porad jsme meli nadeji a verili, ze to jednou vyjde. Kamaradka mi doporucila cinskou lekarku, kterou jsme poprve navstivili v lednu 2015. Nikdy jsem na tento typ lecby neverila, ale nemela jsem co ztratit, tak jsme do toho sli a musim uznat ze ucinky jsem pocitila jiz behem prvnich 2 tydnu. V breznu jsem otehotnela a dalsi 4 mesice jsem uzivala cinskou medicinu. Pred nekolika dny se nam narodila krasna holcicka
. Drzim vam vsem palce a at kazda mate ten svuj stastny konec..
Ahoj, prislo se nekomu z vas na imunologickou nebo genetickou pricinu opakovanych potratu? Nebo na neco jineho?
Moc dekuju. ![]()
@Celestyna11 To je krásné. Moc gratuluji a přeji celé rodině jen vše dobré.
Já nakonec celkem 5 potratů a pošesté se povedlo, malému bude v červnu rok
jinak, na nic se nepřišlo, v těhotenství krvácení a spousta dalších problémů, ale máme ho
Jen tedy už s jiným tatínkem. Manželství nevydrželo a já otěhotněla pak s nynějším přítelem, se kterým jsme byli dlouho kamarádi ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.