Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pettra S A čím by to mohlo být způsobené? Že má třeba manžel špatný jeden druh spermií, nebo že tělo to mimčo nepřijme? Já jsem ty dvě ZT měla docela pozdě - jedno až ve druhém trimestru a jedno 10tt. Pak ty dva SP, kdy jeden byl před nejmladším synem a druhý teď v té sérii.
@AndilekOli kdybys potrácela holky, tak by na to přišli z vyšetření
@Ginuš Myslíš z histologie po ZT a z genetiky? Nebo teď v té Plzni? Mně totiž ještě nikdo nic moc nedělal = nechtěl dělat. Mám zatím klasickou imunologii (autoimunitní, štítná…atd), krevní obraz, histologie po ZT a první genetika se nepodařila a druhou čekám už id 6.6. ![]()
EDIT: Jsem na to stejně jako vy ostatní - každé byť sebezákladnější vyšetření si musím vydupat.
@AndilekOli aha, no podle mě tohle zjišťují na genetice
z histolky to asi nezjistí
@AndilekOli no u mě ok, s vyšetřením jsem neměla problém, dr posílala, jen teď už nemám kam poslat, mám vše a stejně se nic nenašlo ![]()
@Ginuš To mě mrzí, ale jednou to přeci musí vyjít ![]()
Já doufám, že něco najdou, protože pokud nic tak tomu dám poslední pokus a pak se na to vybodnu. Strašně mě to za poslední rok vyčerpalo - nejen psychicky, ale i fyzicky. Teď dávám tělo postupně do pořádku, ale jde to pomalu.
@AndilekOli tak máš oproti mě velkou výhodu - máš 2 dětičky. Já bohužel nemám žádné, tak budu bojovat dál i když se sílou na tom nejsem moc dobře
@Ginuš Pravda, jsem na tom lépe než vy ostatní. Kdybych dítě ještě neměla asi bych to nevzdala nikdy.
I když z úst lidí, kterých se to na rozdíl od tebe osobně netýká (kolegové, rodiče, kamarádi) tuto větu už fakt nesnáším: „Vždyť už máš 3, tak co řešíš.“
@AndilekOli chápu, že to bolí i Tebe a že je to těžké a utčitě bojuj ![]()
@Ginuš Ono to pokaždé bolí, i když ty SP v raných fázích snáším relativně dobře. Spíš mrzí přístup okolí, setkala jsem se i s tím, že je lepší když jsem potratila já než kdyby potratila sestřenice (prvorodička, podobný termín). řekla mně to moje máma den po revizi s Janičkou
![]()
Kdy se chystáš na další pokus? Po mole se musí počkat docela dlouho, že?
Ono to bolí vždycky. A čím víc nezdarů, tím se s tim tělo hůř vyrovnává. Aspoň to moje. Ted zrovna od revize trpím velkou nespavostí. Začínám být vyčerpaná.
@AndilekOli achjo.. jak tohle někdo může říct. holka drž se a určitě bude líp.
@Adona-i mě to teď posledně totálně semlelo
do teď jsem hodně špatná, přemýšlím na psychiatrem, ale bojím se, abych to pak neměla v papírech. Bojím se mezi lidi, každou chvilku bulím a vím že bych nezvládala svojí práci - i když teda v práci na mě asi čeká výpověď takže teď přijít ještě o práci - no prostě všechno na prd. Zatím teda pořád marodím na gyndu a pak si dochodím rehábky na záda, bohužel mě pořád zlobí a pak se uvidí co bude.
Jinak mám čekat půl roku od negativity HCG tak snad na začátku příštího roku IVF
@AndilekOli joo, tak to me psala taky, ja bych mela mit MS 25.9. a ovuli mam 18DC, takze my bychom sli az dele, ale alespon mi pak das echo jak to probiha
@Ginuš psychiatra se neboj, kdo by ti koukal do papírů? Když ti to pomůže, tak proč ne. Já byla po 4 nezdaru u psycholožky, ale nesedlo mii to, tak jsem se na to vykašlala. Teď zvažuji alternativu, reiky nebo tak něco.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.