Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sanci nevim jeslti mi davaji. To ti nikdo nerekne.
Proste zkouseji kde co. Ted pomalu zacinam uvazovat nad nahradni matkou, ze by ji dali ty nase zamrazeny embrya z darovanych vajicek. Ale jeste nejaky cas to budeme asi zkouset…je mi 38.
Jojo mela jsem vsechno, prednison (6tydnu pred transferem),medrol, vsechny hormony (utrogestan, esrofen, dufaston), injekce na redeni krve…proste vsechno mozny, nic nefunguje…
@Honzinka1 chjo.. No já právě měla zatím duphaston a Fraxiparín a teď mě čeká IVF s PGD - ale až příští rok, poslední těhu byla mola. Ale při pošledním těhu jsem se dostala nejdál. Plod měl hlavičku a tělíčko ![]()
@Honzinka1 - jsem na tom podobně s tím rozdílem, že už jedno dítě mám. Po něm 6× potrat. Ten poslední po PGD (máme ještě 2 mrazáčky) všechny vyšetření v normě.
Ještě budu zkoušet Dr. Malíčkovou (jsem u prof. Ulčové-Gallové) a hematologii kvůli Rh imkompatabilitě. Jinak už nevíme…
A možná zkusím nějakou alternativní metodu odblokování
@Honzinka1 @Báří01 a co mobilizace kostrče? Nezkoušela nějaká z vás?
Mobilizaci jsem zkousela, nepomohlo, hlavne rikaj, ze problemy s kostrci zpusobuji potraty v pozdejsi dobe tehotenstvi, ne na zacatku!! v podstate, kdyz to dite je vetsi tak tlaci na kostrc a kostrc na nej. Tak ja si to teda vysvetluju.
@Honzinka1 kamarádka teď lítá po doktorech a nemůže asi otěhotnět z důvodu hnuté kostrče.. Kostrč může způsobovat i rané potraty - mě to tak říkala dr a hned nabídla mobilizaci, ale bohužel jsem jí nestihla
@Ginuš myslím, že by to způsobovalo spontánní potraty než ZT. Ale člověk zkusí asi všechno, no bederní páteř mě bolí pekelně
@Adona-i no právě.. Člověk zkusí všechno a třebas něco pomůže
Ja dostala ted typ na Eduarda Bence, cinsky lecitel, ale jeste jsem mu nevolala. Pry dokaze pomoci ruku v ruce s doktorama.
@Ginuš no, ale na molu by to stejně vliv nemělo. Tak si nemusíš vyčítat, že jsi to nestihla.
@Adona-i já vím, ale byla jsem 2× na rehabilitacích - takže jsem to možná způsobila tím - parafín a elektro v kříži
právě po rehábkách jsem měla jít na kostrč
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.