Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AndilekOli tak určitě je v tom kus pravdy. Čím jsou ženy starší, tím to tělo taky hůře snáší a déle se pak hojí. Je to otázka.
Třeba známý sexuolog pan Uzel tvrdí, že 1-3 cykly jsou naprosto dostačují (četla jsem to v nějaké diskuzi na blogu). Asi je to určitě i o pocitu té dané ženy, jak se cítí atd. Těch faktorů způsobujících potraty je bohužel mnoho ![]()
@AndilekOli Můžu jen potvrdit že jsem to měla stejně. První potrat v listopadu, v dalším cyklu jsem otěhotněla a opět potratila v 6 tt. Pak jsme čekali 3 měsíce, a v květnu se zadařilo znovu. Teď už jsem v 21 tt a ani si nepřipouštím že by to mohlo dopadnout jinak než dobře
@Kamcca Uvidíme jak nám vyjdou všechny testy, ale asi budeme čekat minimálně další 2 cykly - t. j. celkově půl roku.
@Ivaaandilci Držím palce ať to tentokrát klapne
Už to vypadá nadějně. My právě poprvé počkali jen jeden cyklus a podruhé jsme nečekali, protože prý po SP nemusíme. Asi to byla chyba.
Ahoj mohu poprosit o radu? Je mi 35 mám dvě děti 14 a 10 obě hned nebyl problém. Nyni mám za sebou tři potraty do 7 tt. Máte některá zkušenost a zjištění čím to je, že otěhotním, ale neudržím? Doktor mi říkal, že mně pošle do pronatalu. Za jak dlouho se zjistí příčina a jakou jste měli léčbu, kdy se zadařilo. Moc díky
@Horo79 Mně stále ještě příčinu nezjistili
V 50% případů se nezjistí. Teď čekáme na poslední výsledky v Plzni u prof. Ulčové-Gallové a jestli nic nebude ani tam tak to ještě jednou zkusíme a pak bychom toho asi nechali.
@Horo79 ahoj ja jsem po dvou potratech a mudr nas ted poslal na genetiku, imunologii a mě hormonální profil. Všechna vysetření máme v druhé pulce listopadu a výsledky mají být cca za měsíc.
Ahoj holky, máte některá z vás zkušenosti s trizomii 22. chromozomu?
@Pettra S Mám, úplně čerstvou, výsledky jsem dostala minulý týden. Trisomie 22 v mozaice. Teď čekáme na výsledky genetiky. Ale na 99% by to mělo být nedědičné a náhodné.
Horo79 Dobrý den, byla jste už na nějakém vyšetření? My máme jedno dítě 14 let a za sebou mám 4 potraty…chci se objednat do repromedy. Máme vyšetření genetiky, infekční choroby, hematologie. Prý to může byt i imunita. Vše tam vemu a uvidíme jaký z toho udělají závěr a co mi ještě doporučí dovysetrit. Na genetice mám zatím jen ze mám heterochromatin na chromozomu 9 a hodnoceno na mozaiku…nevím co to znamená…ale nerada bych postupovala IVF když jedno zdravé už máme.
@Ninusenka
koukni do teto diskuse…na imunologii je nejlepší lekarka Karin Malickova
trosku si to procti a uvidis ![]()
https://www.emimino.cz/…kova-138753/
Ahoj Holky, ![]()
tak jsem našla diskuzi, co mě dost zajímá. Jsem po 5 biochem. těhu…,sice vše přirozeně, každej třetí mesíc do toho vlítnu, ale jak mám jít na první utz, tak začnu krvácet a je to…
Všechny testy máme v pořádku s manželem… Akorát já mám PCO a velkou zásobu vajíček…Měla jsem ted i IVF, které mi tedy nebylo přímo indikováno, protože já reaguju na léky podporující ovu, ale vždy je z toho biochemko.. Ale říkala mi dr.,že mi vyberou nej vajíčko, dají to tam a bude větší šance, že to bude ok…a ono nic..
Neměla jste něco někdo podobné a pak jste přeci jen měli zdravé dítě… Snažíme se rok a něco a už mi to jde na mozek ![]()
pa pa ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že se přidám sem, chtěla jsem se poradit vedle na diskusi s příhodnějším názvem, ale přišlo mi to blbý, protože se tam zrovna gratuluje k miminku a můj dotaz by se tam nehodil. Mám za sebou jen jeden potrat, je to 14 dní, myslela jsem si, že to beru v pohodě, ale zjistila jsem, že jsem asi labilní. V rodině a okolí jsou teď 2 nová miminka, domlouvali jsme s manželem návštěvu, abychom pochválili a podívali se a tak. Ale já najednou zjistila, že mám v sobě úplně trapný pocit, asi závist. Jsem na sebe strašně naštvaná, pořád si říkám, že nemůžu být takový sebestředný sobec, ale je to tam. Vím, že to zvládnu a budu se chovat slušně a nikoho nebudu přivádět do rozpaků, ale chtěla jsem se zeptat, pokud se to některé z vás stalo, jak jste s tím pracovaly? Do práce jsem šla skoro okamžitě, dva dny po kyretáži, tak to není z toho, že bych se doma užírala. Bohužel se přidaly ještě nějaké komplikace, tak jsem ráda, že odpoledne dolezu domu. Nemůžu se moc hýbat, takže pohyb taky nepřipadá v úvahu, i když vím, že by mi to asi pomohlo.
@monacha ahoj ja osobne si myslim, ze tvé pocity jsou naprosto normální, ja to tak aspon měla. Mám neteřinku, kdyz jsem poprové potratila byl jí rok. A nastestí moje rodina sama od sebe vytušila, ze asi bude lepší kdyz se nejakou dobu neuvidíme, po druhém potratu to bylo ještě horší. Vždy mi na toto pomohlo až další otěhotnění. Jinak máme v rodině jeste jedno malé mamiminko, které se narodilo 14 dní po tom co jsem potratila a to už jsem vubec nedávala. Videla jsem ho poprvé asi ve čtyřech mesících a bylo to rpo me hrozne těžké… taky mi furt napadaly myšlenky typu proč oni můžou mít miminko a ja ne… takže za mě dej tomu čas, časem to přejde, ale myslim, že je to naprosto normální.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.