Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ivass: držím palce jak s prací, tak s miminkem. Určitě to dopadne dobře a špinění bylo dobré znamení
Já jsem ovu nikdy nějak nesledovala. Byla jsem hrozně nervozní, když jsem měřila BT a ovu testy jsem nezkoušela vůbec. S naší frekvencí snažení to vlastně ani nebylo potřeba. Nakonec jsem přišla na to, že vzhledem ke stáří všech těhotenství k poslední ms, musí být o pár dní později než je běžné. Takže moje rada zní: sexovat a sexovat ovu neovu ![]()
Já mám 5.6. už NT screening a nemůžu se dočkat. Na minulé KO před 14ti dny bylo malé v pohodě a nějaké příznaky sem tam taky jsou, takže si žádné komplikace nepřipouštím. Co ti budu povídat, těším se jak malá holka, až miminko uvidíme s přítelem konečně společně, pořád se dost hlídám a mám pocit, že do konce těhu asi hlídat nepřestanu. Akorát celibát by mi už mohli zrušit. To je děsný.
![]()
Tak to je skvělý, držím palečky, ať je vše ok a malýmu se daří dobře. Jen se hlídej, ono už je to takové podvědomé a jestli se nám poštěstí, budu na tom stejně
, tím se nic zkazit nemůže
.
No mě právě přijde, že sexování máme vždycky v pohodě-častý, ale že zrovna při tý ovu vychází manželovi odpolko, takže nějak není kdy, a když se čas najde, je to takový, abysme to neprošvihli
, ale uvidíme…jak to má být, tak se stane…
Jo a ten celibát určitě brzy zruší ![]()
díky ![]()
máš pravdu. je to prostě podvědomé a lepší než něco podělat ![]()
no vidíš, to my nikdy neřešili. jsme spolu 24 hodin denně, takže mě vlastně ani nenapadlo, že by to někdo nemusel stihnout kvůli práci
![]()
Přesně. A určitě to má být tak, že budeš brzy parádně kynout ![]()
Ali88, tak jak jsi na tom? Pevně věřím, že je vše ok. Já bohužel opět smutím
. Opravdu to vyšlo, dr. si mě nakonec převzala k sobě na neschopenku na riziko., takže jsem práci řešit nemusela, ale dneska na kontrole to bylo hodně špatný…víceméně mi řekla, že holt nic nebude, po tom, co jsem se jí tam s brekem trochu složila, mi řekla, že naděje ještě je, uvidíme prý, až budou výsledky hcg odpoledne (zatím jsem nekrvácela, takže jakoby vše ok). Ale já jsem už rezignovala. Měla bych být 6+1 a skoro nic nebylo vidět. Myslím, že máme v rodině nějakýho bacila, protože už třičtvrtě roku jsem s malým pořád marod, ale obvoďačka to připisovala snížený imunitě z těch dvou potratů a u malýho, že je to normál. Ale já si myslím, že to normál není. Teď jsme měli oba penicilín, malý angína, já asi taky, tak nevím, jestli to to zapříčinilo, podle gynek. jo, ale každopádně se začnu bít u doktorů za všemožný výtěry a testy. Ach jo, tak jsem doufala, že to konečně dopadne…
Tak mám bohužel potvrzeno, poskles o polovinu, víceméně je skoro vše pryč
, zajímalo by mě, jestli někdo nemá třebas podobné zkušenosti, dlouhodobá častá nemocnost + potraty. Zkusím doktory přesvědčit na nějaké imunologické testy, jsem fakt už bezradná ![]()
Ivas: nech si udělat co můžeš.. a jestli jsi nemocná, tak i testy na celiakii. Mají tuším i nějaký domácí test, ale nevím, jak to funguje ![]()
Strašně moc mě to mrzí, musí ti být hrozně ![]()
My zatím dobrý. Ještě týden si budu píchat a potom měsíc pauza.. na delší to bohužel nevypadá.
ale hlavně aby mimčo bylo v poho ![]()
Ivas - drž se a hlavně testy.. Pokud gyndař nenechá udělat, zkus jít jinam se optat jestli Tě vezmou a někam pošlou.. Já jsem po 2 ZT a jsem ve fázy čekání na testy. Jeden potrat se neřeší, ale když je jich víc… Drž se.. Myslim na Tebe
Holky díky za podporu, já to budu nejvíc řešit přes obvoďačku a pediatra s klukem, na gyndě to zkusím taky, už je třetí, tak mi snad taky vyjde vstříc, prostě všude a na co nejvíc možných věcí to půjde, když mi doporučení nedají, zkusím to sama na alergologii, kluk měl dřív atopák, tak snad by to neměl být problém. No ale každopádně si dám pořádný oraz, dlouhou pauzu, páč na další zkoušení nebudu mít dlouho odvahu
.
Ali88 to mám velkou radost, držím moc palečky a moc zdravíčka vám oboum ![]()
Ivass: objednej se nejdřív na genetiku.. můžeš i sama, stačí ti zprávy z nemocnice o těch potratech nebo zpráva z karty od dr.
to je podle mě pro odraz nejdůležitější. Držím palce a doufám, že přijdou třeba na nějakou banalitu ![]()
Tak koukám, že jsem na tom podobně. před rokem v srpnu zamlklé těhu v 10tt pak komplikace a minulý týden nepřišel menses tak jsem po třech dnech zpožd udělala test a koukám // ikdyž ta druhá slabší no vydrželo mi nadšení tři dny. I minule mi dali signál prsa, která bolela jako čert a naráz přestala bolet tak si říkám copak? udělala test znovu a byl negativní, propadla jsem zoufalství, ale nakonec si řekla uvidíme. A v sobotu špinění a silný menses. Zítra jdu k mudr na krev. Ale je mi to jasný bylo oplodněno krátce a pak neuchytilo myslim a odešlo mensesem. kdyby netestovala hned po vynechání M tak bych to brala jako zpožděnou m o týden. takhle vim, že jsem byla krátce těhu
![]()
Katyn to mě mrzí, já si taky říkám, že lepší je čekat a test dělat až dýl, jenže jak vydržet čekat, když to sama už v podstatě víš
viď? Já to navíc potřebovala potvrdit co nejdřív kvůli práci…jinak bych to možná vydržela, ale jak říkám, stejně už bych věděla, co se tam ukáže…S těma prsama je to kříž, mě nikdy neboleli, jen na začátku těhu a najednou po druhým potratu každý měsíc mi natekli, zvětšili se a byli neskutečně bolestivý, tak jsem dycky plašila, že jsem určitě těhu, ale nebyla, nakonec mi dr. potvrdila (spolu s jinými příznaky), že mám hodně zesílený premenstruační syndrom, takže ty prsa mě momentálně nechávají klidnou, páč to tak mám každý měsíc
. Jediný, co mě utěšeje je, že si říkám, že aspoň čím dřív tím líp, na druhou stranu, jsem šílená z toho, že k tomu třetímu měsíci ne a ne dojít
. Katyn ať jsi co nejdřív ok a brzy se vám už štastně zadaří ![]()
Katyn: prsa jsou můj „těhuměr“ nebo jak to nazvat.. dokud pnou a bolí, je vždycky všechno ok.
Moc mě to mrzí
![]()
Ivass a Ali díky jen doufám, že zítra krev ukáže už jen slabě hcg nebo vůbec a pak budu doufat, že v pondělí po utz bude řečeno, že děloha je čistá a vše odešlo. Rozhodně bych nechtěla na čištění, minulý srpen mi ta zkušenost fakt stačila nebo aby se neřešilo MT. Ivass jak píšeš, dojít do toho třetího měsíce mi ted už přijde jako zázrak. začínám vážně pochybovat o tom, že budu někdy máma která dokáže přivést na svět zdravý mimi
všechny okolo mě jsou těhotné i ty které potratily dvakrát takže zůstávám jen já
tolik mě to štve mám fakt vztek…máme to tak těžkýýý chlapy se mají ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Tak femibion zobu, už jsem nastoupila zpět do práce, ale podle předpokládání jsem po necelých dvou týdnech skončila doma se šlachama, na jednu stranu jsem ráda, protože to bylo dost stresující období i kvůli malýmu (špatně snážel jesle), tak jsem víc v klidu, snažím se nemyslet na návrat příští týden, protože budu řešit u závoďáka co a jak a s prací to mám nahnutý
. Před týdnem jsem začala špinit+trocha krve a po 5dnech to ustalo, čekala jsem menses, ale zjistila jsem, že to mám dostat až tuhle neděli, tak jsem zvědavá, teda snažím se na to nemyslet, ale vím, že někteří to tak prý mají, když se vajíčko uhnízďuje. Nechci si dávat naděje, ale už by to fakt bodlo
a myslím, že už jsem se po těch dvou potratech psychicky srovnala. Jinak mi ale dr z gyndy řekla, že mám opravdu zesílený předmenstrakční syndrom, takže odtud ty moje domnělý těhu stavy
. Ovu test mě překvapil, v době když jsem měla ovu mít, podle všech ostatních příznaků a propočtů mi žádnou ovu neukázal…tak buď byla dřív, neb nevím. Uvidíme dál…a co ty Ali88?