Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lída12 Ahoj tak to je mi líto, že jsi si tím musela také projít, ale je fajn že tě dr. poslal na genetiku, třeba zjistí, něco lehce léčitelného a příští těhu dopadne na jedničku ![]()
Ahoj Lído
, to mě moc mrzí
. Já tu nejsem moc dlouho, ale je strašně fajn si o tom popovídat s ostatními, kteří si procházejí tím samým… Je dobře, že už tě čekají nějaká vyšetření, moje doktorka byla zatím proti, takže mě s ní pátek čeká jednání protože jsem čerstvě po třetím
. To čekání je strašný, ale aspoň se to pohne a ať už bude výsledek jakýkoliv, budeš vědět na čem jsi ![]()
@Ivass Moje doktorka byla taky proti, že prý mi udělají testy, až potratím potřetí. Celkově mi tam ten přístup nevyhovoval, tak jsem změnila ordinaci a nová dr. mi napsala genetiku bez řečí.
@marinka5 Já jsem se začala strašně litovat, proč se to děje zrovna mně, ale když pak vidím tady vás, které jste toho už zažily mnohem víc a pořád jste optimistiky a věříte a snažíte se, tak se trochu stydím ![]()
@Lída12 vůbec se nestyď já se taky litovala a občas se lituji i teď
říkám si, že všechno špatné jsem vyžrala já, ale když jsem takhle začala mluvit před obvodní dr. tak mi řekla, že v ordinaci měla 20ti letého kluka, který měl rakovinu a zemřel a já si prostě řekla, že to musí být o dost horší…samozřejmě mě to všechno neskutečně štve a mrzí, ale vícero doktorů mi řeklo, že bohužel v dnešní době tohle není nic neobvyklého
někdo než se toho miminka dočká projde takovým peklem, říkám si, že když jsme si tohle všechno prošli určitě někdy budeme skvělé matky
![]()
Lído to se nestyď
, není za co, každý se s tím musí vyrovnat po svém a myslím, že myšlenky typu, proč zrovna já, jsme měli všechny. Mě zase bylo trapný tu být mezi snažilkami, které čekají na svoje první a já přitom už jedno doma mám
. Taky mi to pak přijde, že si tu fňukám, ale nejsem oproti ostatním na tom tak blbě, ale to nic nezmění na tom, že jsme prožili, to co jsme prožili a vyrovnat se s tím musíme všechny a pokecat o tom, probrat různý další postupy a svěřit se, to je všechno to, co každýmu strašně pomůže. Já bych bez holek vůbec nevěděla, co třeba po dr chtít, jestli na to vůbec mám nárok apod. A pravda je, že jsou daleko horší věci, který člověka můžou v životě potkat, i když to třeba v tu chvíli člověku nepřijde
. Jinak já dávám svojí dr poslední šanci, ona je hodná, ale,,, takže já uvidím, jak se k tomu postaví v pátek ![]()
@marinka5 Já se snažím nebýt smutná, protože manžel je z toho teď podruhé hodně špatný a nechci, aby mě takhle viděl. On se na děti tak moc těší. Jsme spolu už dlouho a vždycky říkal, že budeme mít minimálně tři děti. jenže najednou je mi 31 a nejde to tak, jak jsme si plánovali ![]()
Holky, můžu se zeptat, kolik vám je? Jestli to teda nevadí ![]()
Lído mě je 29 a chápu že se snažíš manžela podpořit, ale zase to v sobě zbytečně před ním nedus, ty procházíš hormonálníma změnama a pro tebe je to těžký jak po fyzický, tak psychický stránce, takže se v tom poplácejte spolu oba dva a určitě to pak bude lepší, než když jsi na to takhle víceméně sama.
A kdyže jdeš na tu genetiku, zítra? Už víš, jak dlouho se čeká na výsledky?
No moje dr to zatím nechtěla řešit. Po druhým mi jen řekla, že to bylo biochemický, takže nic
a když jsem to chtěla řešit dál, tak mi řekla, že to není třeba, že to je normální a není to žádná zvláštnost, nemám se na to upínat a že se brzy zase podaří
. V tu chvíli pro mě dost blbá odpověď, ale tak nevěděla jsem jak to je, takže jsem jí věřila (vím, že někteří dr začnou řešit až po třetím ). Tak teď doufám, že už se nebude mět na co vymlouvat…
Lído a neboj, to ještě pořád není tak vysoký věk na to, aby se nepovedli klidně 3
. Určitě to bude dobrý a další těhu se podaří
![]()
@Ivass No, moje původní to právě taky nechtěla řešit, ale normálně mi do očí řekla, že když se takhle podruhé vyvíjí těhotenství stejně - špatně, tak tam asi problém je a že až potratím potřetí, tak mě pošle na všechna vyšetření. Tak jsem si našla jinou. Na genetiku jdu zítra, na výsledky prý budu čekat tak tři týdny. A ani vlastně nevím, co všechno to zahrnuje a jaká vyšetření se dělají zvlášť. Jinak holky, už jsem u vás ve skupině ![]()
Lído tak to je teda blbá, jako když si sama myslí, že bude asi problém, ale chce čekat. To moje si jako fakt myslí, že každý byl jiný případ, prostě se stalo…náhoda, proto to řešit nechtěla. Ale včem vidí rozdíli, to už my jaksi nesdělila
. No tři týdny
, no už aby to bylo viď, tak držím palce, ať to zítra dobře zvládneš a dobře to dopadne ![]()
Ahoj je mi tě strašně mooc líto
potrat není hezká a ani příjemná věc. Měla sem jít na nej taky a moc sem to obrečela proto že mi toho maleho bylo líto a moc. Když sem nastoupila do nemocnice po přijetí sem mela jit zaplatit ty 3000 ale já sem to psychicky nezvládla a utekla sem no. Malej má 2apůl měsíce je to sice dost křiloun ale sem rada že to tak dopadlo. Já vím žeje ti asi dost špatně a moc tě to štve musis se nejak přesto přenyst a delat nejake uzitecne veci
nevím teda jaká je příčina opakovaných potratu ale dnešní medicina by ti mohla určitě nejak pomoct ta nadějě tam určitě je
přeju ti at ti to dobře dopadne určitě se to povede neházej flintu do žita
![]()
@kristýna22 ten je krásnej
je dobře, že jsi utekla
chápu, že k tomu má někdo důvod.. ale vůbec si neumím přestavit, že tam jde ženská dobrovolně. je to strašný zážitek ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.