Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1063
11.9.12 14:34

No vzhledem k tomu, že mi konstatovali genetickou vadu v 18tt, poslali mě hned ke genetikovi, který udělal rodinnou anamnézu, a ještě mě poslal na další kontrolní utz. Ten opět potvrdil, že se mimčo nevyvíjí jak by mělo. Před potratem, kdy jsem vlastně musela klasicky rodit (to byl 19tt) tak mi automaticky vzali plodovou vodu, ze které dělaly testy a po 3 týdnech jsem měla výsledky. Závěr byl: Patauův syndrom (vady neslučitelné se životem), ale genetik říkal, že jinak všechny ty testy dopadly dobře a že do budoucna nehrozí, že by se to opakovalo, že se to prostě občas stává a je to velká smůla. A co ty? Čeká tě genetika, protože taky něco zjistili z utz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
11.9.12 14:39

Klara123 - No já dodržela pauzy stanové lékaři, po prvním spontánním bez revize říkali, že se můžeme snažit hned a ono to taky hned vyšlo. Ani jsem nevěděla, že to může jít tak rychle po potratu. Po druhém potratu v tom 5. měsíci, jsem nechala proběhnout 4 cykly (doktoři doporučovali 3) a otěhotněla jsem po třetí a opět bez šťastného konce. Takže teď tomu dáme opravdu na čas a tělo odpočinout, ale to čekaní na další snažení mě asi zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.9.12 14:41

@unhappy no dneska zjistili na utz že není akce…že se teda pár dní počká jestli se ještě neobjeví, ale naděje ať si nedělám. už je to potřetí… tak jsem zase hotová. to ale vlastně ty taky a já tady truchlím nad sebou. půjdu se zahrabat. tak ti přeju dost sil ať tu revizi zvládneš. já už byla dvakrát, poprvý jsem pobyt v nemocnici probrečela, ale podruhý už jsem byla celkem v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
11.9.12 14:47

Lenk - A v kterém jsi týdnu? Dělali ti testy na hcg? Někdy se stává, že se srdíčko objeví až později. Držím moc pěsti, aby to dopadlo dobře. Naděje umírá poslední, ikdyž sama dobře vím, že po takových zkušenostech už člověk propadá panice. A neboj, já taky truchlím, ale to je asi úplně normální a přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.9.12 17:17

@unhappy prý 7-8týden. psala jsi mi soukr. zprávu, tak jsem odepisovala. mám přijít ještě ve čtvrtek kdyby náhodou, ale prý si nemám dělat naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
11.9.12 18:29

@lenk tak třeba to bude dobrý, někdy je fakt srdíčko vidět skoro až v 9 týdnu :hug: budu držet palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.9.12 19:46

@chelsea001 prý když nebude akce ani ve čtvrtek tak revize…ale když se jinak plod zvětšuje tak by na to nemuseli spěchat ne? nevím jestli se o tom můžu s dr. hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
11.9.12 20:03

Ono mě se taky minule na revizi nechtělo a myslim, že jsem jít ani neměla, pořád jsem měla tušení, že to malé žije, ale nakonec jsem šla :( byla mi potvrzena z genetiky holčička (i to jsem podvědomě věděla, že je) možná píšu zmateně, ale dej na vnitřní pocit. Teď mi přijde, že každého druhého ženou na revizi, dřív ultrazvuky nebyly, tak by mě zajímalo jak poznaly dřív, že se mimčo nevyvýjí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.9.12 21:05

@chelsea001 na genetiku ti posílali až to třetí mimi nebo i ty předchozí? já měla při prvním zt dvojčata, revize až v 16tt, moc jsem chtěla vědět jestli jsou to kluci nebo holky ale neřekli mi nic. ty zt předtím jsem pochopila že se děti nevyvíjí už delší dobu, teď to ale zatím vypadá normálně krom absence srdeční akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.9.12 21:07

@chelsea001 nepamatuješ se kolik ti při kontrole co máš v metříku 5+4 naměřili velikost plodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
12.9.12 06:28

To mi ani neříkal kolik měří a měla jsem „jen“ 2 ZT první těhotenství vyšlo a mám z něj chlapečka. Posílal mě na genetiku po druhém potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.9.12 06:42

@chelsea001 a jo, já špatně četla ty údaje. takže jsi znova těhotná. já mám taky už dítě, holčičku sedmiletou.
jen mě udivilo že víš že jedno z těch zt byla holčička z genetiky, mě nic neřekli a chtěla jsem to vědět. žádali jste o to nebo vám to sdělili jen tak mimochodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
12.9.12 07:01

Při prvním potratu jsem byla jen v okresní nemocnici a při druhém mě doktor poslal do Podolí, kde meli vyšetřit i plod, jestli byl v pořádku a tam zjistili podle DNA že to byla holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
12.9.12 07:03

A jestli máš papíry z genetiky tak je to tam napsaný, my tam měli matka XX, otec XY a plod XX, takže holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.9.12 07:45

@chelsea001 aha tak to se zeptám ale asi to neposílali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty