Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě jsem si vzpomněla, konečně jsem se dozvěděla kolik jsem byla těhotná - 8+3. hcg mi neměřili.
Tedy, tak to mě strašně mrzí. Dneska jsem na tebe opravdu moc myslela…Každopádně je potřeba se na to podívat i z opačné stránky…teď ti udělají tu genetiku a bude jasno a příště už se určitě zadaří!!Dneska se i přítel dověděl od jedné kolegyně z práce, že existuje nějaká metoda kineziologie (ta paní se tím zabývá a říkala, že se to prej u mě může klidně opakovat), takže mi doporučuje to zkusit. Takže až se trošku zvetím, tak to určitě zkusím a třeba to pomůže. Je to o určitých blocích v těle z předešlých stresových situacích, tak to zkusím a uvidím. Sama o tom moc nevím. Takže jen taková menší rada do budoucna
Já už jdu teď do všeho, aby se to povedlo…ještě se chystám koupit ten kontryhelový čaj…Tak se drž a přeju hodně sil!!
@unhappy kontryhelový čaj? Kamarádka byla na umělym, mimi se chytlo a pak umřelo na začátku těhu a dr jí řekla, že si to vyvolala tim čajem.. Ty ho piješ i jako těhu nebo jen na přípravu před těhu?
Ježíš, fakt? No já jsem teď po revizi, tak jsem ho chtěla pít, abych posílila děložní sliznici a dělohu a vůbec „ženské orgány“…tohle jsem se dočetla v různých diskuzích, že prej to pomáhá. I na upravení cyklu. Ale jako těhotná ho teda pít nebudu…Díky za varování!!
@unhappy kontryhel jsem taky pila a úplně mi rozhodil ms, ono jak u koho
@lenk je mi to opravdu moc líto
objednej se na genetiku na vyšetření, je tam dlouhá čekačka, tak ať se něco už děje.
fuj úplně se teď bojim pondělní kontroly
![]()
Tak teď fakticky nevím, jestli se do toho kontryhele vůbec pouštět ![]()
Dovedu si představit, co teď prožíváš…nejhorší je vždy to čekání na další kontrolu. To bude dobré, drž se!! ![]()
Děkuju
když ono je to těžký, pořád se pozoruju, nevolnosti už nemám tak veliký, prsa mě už taky moc nebolí, holt ten strach mám a nedá se s tim nic dělat ![]()
@chelsea001 strach je hrozná potvora. nejhorší že se ho člověk nezbaví ani když se prcek narodí. já až teď u dcery porozuju že už ji tak nehlídám-do školy jezdí sama busem, odpo chce za kamarádkama. teď začala druhou třídu. nejradši bych ji měla pořád doma ale musím se s tím smířit že roste.
@unhappy a ty máš teď v plánu nějaké další vyšetření?
Přesně tak, ten strach a stres nám moc nepřidávají.
Někde jsem četla, že někdy se ženám zdá, že jim ustoupily příznaky a hned to usuzovaly něčemu špatnému, ale údajně u některých, když se tělo srovná se všemi hormony, tak opravdu trošku ustoupí a ipřesto je s mimískem vše v pořádku.
No chci se doktora zeptat, jestli by mi udělal ještě ty hematologické testy, abych zjistila, jestli to třeba není nějakou tou mutací genu, která způsobuje potraty. Tak snad nebude proti a nechá mi to udělat. Chci vědět, proč to nejde, zjistit důvod, ikdyž pokaždé to bylo kvůli něčemu jinému, tak se možná jedná o náhodu a smůlu… ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Mám za sebou 2 zamlklá těhotenství a koukám že u vás je docela živá diskuze:-)
O miminko jsme se začali snažit přesně před rokem, a zadařilo se druhý měsíc. Měl ajsem nějaké komplikace, krvácení, ale vše bylo dobré až do 12. týdne, kdy se zjistilo že plod umřel v 10.tt. Pak jsem otěhotněla za 3 měsíce, bála jsem se a nakonec zase plod umřel v 10. tt. Začali jsme chodit do CAR a dnes si jdeme pro výsledky na imunologii a v úterý na genetiku a pohl. choroby. Jsem zvědavá co se dozvíme. Po druhém poptratu se mi taky ulevilo, jak tu někdo psal, že se dozvím co je špatně a vůbec jsem si nedovedla představit že bych měla být zas těhotná. Strašně mi ta těhotenství změnila život a bylo to vlastně k ničemu. Ale teď už mě to začíná zase chytat a už bych do toho šla znova. ALe řekli jsme si že až po půl roce, což bude na Vánoce, tak uvidíme:-) Holky držím nám všem palce, i těm těhotným ať se jednou dočkáme:-)
Ahoj brumik7, je mi moc líto, že tě tohle neštěstí také potkalo. Je to vždy velká ztráta, ale já se trochu uklidňuji tím, že vím, že nemám s otěhotněním problém, a že jsou i mnohem horší případy…sem tam to docela pomáhá. Každopádně je dobře, že tě teď čekají veškeré testy, aspoň budeš vědět na čem jsi a jak to do budoucna popř. ošetřit!!A taky ti to ukrátí čas na další snažení
A pak bude zase dobře!!Drž se ![]()
Ahoj brumik, vítej do debaty. koukám se možná časem změní ve snažilkovskou. jsem zvědavá co se dozvíš z vyšetření. (za jak dlouho tě objednali?) teda až na chelsea, ta půjde rovnou k těhotným ![]()
vzpomněla jsem si jak jsem seděla včera v nemocnici u večeře (kupodivu jsem měla po narkoze děsný hlad) že po mě koukají ostatní pacientky skoro závistivě-jsem tam „jen“ s revizí a hned jdu domu. a já si myslela jaký jsem chudák se ZT.
Ahoj holky, moc vám děkuji za milé přivítání. Leni, tys byla nedávno na revizi, moc mě to mrzí. Přeju Ti ať se z toho co nejdřív dostaneš, já měla nejhorší období vždy v šestinedělí, hormony asi dělají své. S čím tam byly ostatní pacientky, když jsi byla lehčí případ? A kolikrát jste holky potratily?
Já se akorát vrátila z imunologie, moc dobře jsme nedopadli. Já mám alergii na sperma a manžel nemá moc dobrou kvalitu spermií, ačkoli otěhotnění šlo rychle.
V úterý náš čekají výsledky z genetiky a krve a pohl. nemocí, ty doufám nemáme
Zatím jsem dostala prášky na tu alergii, budu je brát až zjistím že jsem těhotná, moje tělo si dělá víc protilátek než by mělo.
Objednali mě po tom druhém potratu do CAR a tam nás poslali na další vyšetření. I když výsledky nejsou zatím dobré, jsem ráda že budeme vědět, na čem jsme, a snad se s tím bude dát něco dělat.
Já se snažím na to zatím moc nemyslet a žít jako předtím, než jsme se začali snažit o dítě. Nevím jak jste to prožívaly vy, ale já po prvním potratu měla hrozné výčitky, že za to můžu sama, přestala jsem skoro pít alkohol, vše podřídila dalšímu těhotenství a zase to skončilo špatně.
Vy jste ostatní na vyšetřeních nebyly? Omlouvám se, přečetla jsem si asi jen 2 stránky zpátky, celou diskuzi si možná přečtu až se někdy budu nudit:-) Tak hezký víkend a hlavu vzhůru.
@brumik7 Mrzí mě, že výsledky nedopadly úplně nejlíp, ale zase na druhou stranu, už aspoň víte příčinu a můžete se na ni při dalším těhu zaměřit a pak už vše dopadne dobře!! Z těch výčitek si vůbec nic nedělej, tím prochází asi každá z nás..pořád si říkám, co jsem mohla udělat líp a jinak, ale doktoři mě pokaždé ujistili, že to takhle zařídila matka příroda, že se to zkrátka stává…Jinak já potratila 3× - poprvé spontánně hned na počátku, podruhé v 5.měsíci, no a teď potřetí ZT v 9tt. Zatím mi dělali genetiku, ale chci se s gyndařem domluvit ještě na hematologii a imunologii. Podstoupím cokoli, jen aby to po čtvrté už konečně všechno krásně vyšlo. Tak hlavu vzhůru…
@lenk krásně jsi to napsala „koukám se možná časem změní ve snažilkovskou“ - už aby to bylo ![]()
Unhappy, to je hrůza, hlavně v tom 5. měsíci to určitě muselo být hrozný. Jsi moc statečná a určitě se to podaří. Docela mě překvapuje že jsi byla jen na genetice. Po 3. potratu jsou kompletní vyšetření, co máme my, úplným standardem. Nech si napsat doporučení do CAR, já z toho mám zatím dobrý pocit. Když jsem potratila podruhé, potkala jsem v nemocnici doktorku z CAR a ta mi řekla že ty potraty ve stejném týdnu budou asi značit nějakou chybu a že by si mě vzala jako pacientku. Byla jsem u ní tedy jen jednou, ale mám z ní fakt dobrý pocit. Moje gyndařka to právě taky moc neřeší, když jsem se po 2. potatu zeptala, kdy mám přijít na kontrolu, tak mi řekla že za 5 měsíců by mi měla udělat cytologii, a dřív ať nechodím. Ale dala mi taky doporučení na genetiku.
Co mě štve asi nejvíc, jsou narážky některých známých, ani to nejsou dobrý kamarádi, kteří se pořád ptají, jak to že pořád nemáme žádné novinky (narážejí na to že jsem UŹ rok vdaná). Docela závidím, že nemají jiný starosti než sledovat ostatní.
Holky, a až budete znova těhotný, chodily byste do práce? Resp těhotné chodíte? Přemýšlím o tom a přišlo by mi hloupý být 2-3 měsíce doma a pak se vrátit s tím, že to nedopadlo. Já zatím chodila, pracuju v kanceláři, tak si myslím že to ničemu nevadí.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.