Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2183
14.9.12 16:33

Já jsem na mateřský, takže jsem doma, ale do práce bych nechodila, po potratech je to prostě rizikové těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.9.12 17:34

@brumik7 No v tom 5. měsíci to bylo strašné, musela jsem normálně rodit…ale hlanvě celou dobu bylo vše v poho a pak taková rána. Pak jsem byla docela dlouho na nemocenské, protože jsem nechtěla ani mezi lidi. No právě jak jsem tady pročítala různé diskuze, že vás všechny hned poslali na další a další vyšetření, tak si říkám, jestli to můj gyndař nebere trošku na lehkou váhu. Za 2 týdny jdu na kontrolu, tak to s ním musím všechno probrat. Jinak co přesně znamená CAR…tomuto tématu jsem se nikdy moc nevěnovala :? Jinak s těma lidma..je to typická povaha čechů, starat se o ostatní. Hlavně když se to týká takových citlivých témat. Je třeba to házet za hlavu a nic si z nich nedělat, ikdyž věřím, že to jde asi těžko. Já zatím pokaždé do práce chodila, taky dělám v kanclu a zatím ani nebyl důvod, abych byla doma, ale právě uvažuju, že při dalším těhotenství už zůstanu doma, ať se vůbec nestresuju a hezky se o sebe budu starat v poklidu domova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
14.9.12 17:58

@unhappy JJ, je mi to moc líto, věřím že to muselo trvat než ses jakžtakž dala do kupy. Důležitá je podpora našich drahých poloviček:-) Jinak Car je centrum asistované reprodukce. Myslela jsem že řeší jen neplodnost, ale zabývají se i potraty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.9.12 18:32

Ahoj holky,
tak koukám další diskuze, kam bohužel patřím.
Jsem na tom podobně jako @brumik7
Máme výsledky genetiky, příčina nenalezena. Chystáme se na imunologii. A taky nám to vychází nejdřív v prosinci!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
14.9.12 18:40

Ahoj :mavam: já jen koukám, kolik vás tady je.. hrozně moc mě to mrzí, že tolik holek takhle válčí. Mně bylo vždycky úplně hrozně :( všem vám držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.9.12 19:02

@brumik7 já mám teď po třetí zt, poprvý dvojčata v 16týdnu, pak jedno dítě ca v 10 a teď 9 včera. nejhorší to bylo poprvé protože já mám vsugerováno že do 12 týdne je to „něco“ a od 12 už je to dítě, moje dítě se kterým počítám, navíc byly dvě, po 12týdnu jsme vybrali kočárek, manžel koukal po větším autě (už máme celkem 3děti), to jsem z toho byla úplně hotová. navíc to všichni věděli, takže soustrast a lítost o kterou jsem nestála. ty další zt snáším relativně dobře, nikdo krom manžela o nich neví.

v té nemocnici jsem se pacientek neptala s čím tam jsou ale představuju si že jim třeba berou dělohu nebo tak něco.

jaks mluvila o práci tak já chodila do práce celkem fyzicky náročný u manžela ve firmě ale pak jsme se domluvili že budu doma je to fakt náročný. tak jen dělám fakturantku a sekterářku z domova ale jsem na úřadu práce protože firma nevydělává dost peněz. teď od půlky října mám ale práci na kterou se těším a chci ji dělat jak jen to půjde i kdybych měla mít mimčo - je to jen na pár hodin týdně a to je výuka angličtiny, moc se na to těším.

pro všechny - teď řeším-mám jít na kontrolu za 14dní a gyndařka mě asi objedná na ty vyšetření do prahy, nemam jí zavolat ať se co nejvíc urychlí ty čekací doby? a jaký teda jsou? měsíc? je nějaká posloupnost nebo můžu zároveň na genetiku i imunologii? nevyznám se v tom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.9.12 19:09

@brumik7 koukám že máš výsledky trochu závidím že aspoň víte příčinu a příště je šance že to donosíš. děsí mě že u mě na nic nepřijdou…

@Izzz vítej v naší smutné diskuzi.
co obnášelo to vyšetření v gennetu? a snažit o další mimi se teda můžete až po vyšetření na imunologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.9.12 19:20

@lenk můžeme asi kdykoli, ale já do toho potřetí bez výsledků nejdu. Třeba se zrovna tam najde příčina, nebo řeknou, že jsme oba ok a že to byly dvě blbý náhody. V gennetu jsme dali krev a nahlásili choroby rodičů. To bylo všechno.

Jinak moje dr mě posílala na genetiku do ústí, ale objednání 2 měsíce, výsledky 3 měsíce. Já jsem si sama hned po revizi zavolala do gennetu a objednali nás za měsíc, výsledky byly za měsíc.
Sama jsem se objednala na imuno, ale moje dr bude proti…proto zase shánim info, kdo všechno mi může napsat žádanku…nebo jestli si nás pod křídla vezme gennet. netušim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.9.12 19:47

@brumik7 To je fakt..přítel mě strašně podporuje a pomáhá mi, takže za tohle jsem vděčná…sama bych se z toho vzpamatovávala asi mnohem dýl. A tak to jsem netušila, že CAR se zabývají i potraty. A můžu si tam zajít sama nebo je to na doporučení gynekologa, nevíš?
@Izzz cítím s tebou..je smutné kolik nás tu je a to není jediná diskuze na toto téma :( A tebe na tu imunologii poslal automaticky gynekolog nebo sis to sama vyžádala? Můj gyndař totiž nic, takže musím pátrat sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.9.12 19:55

@Izzz Aha, až teď si čtu, že sis tu imuno objednala sama…takže předpokládám, že je třeba žádanku…No musím to pořešit.
@lenk to je dobré s tou prací, je to změna, člověk zaměstná mysl něčím jiným a novým. Jinak já měla výsledky genetiky za necelé 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.9.12 20:03

Moje dr mi řekla, že je to zbytečný, když otěhotnim a mimino tam nějakou dobu je…že to neni imunitou. Ale tady čtu, že to tak neni. Takže jsem se naférovku objednala do Podolí a pojedu tam. Mooožná, že mi to napíše car…nevim :nevim:

Nikde neni žádnej manuál. Doufám, že rok 2012 pro nás byl špatnej, když miluju sudý čísla…a klapne rok 2013!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.9.12 20:11

@Izzz No já jsem strašně zvědavá, co mi řekne můj gynekolog. Přijde mi, že doktoři nemají rádi, když jim fušujem do řemesla, ale nedám se, a nechám si ta vyšetření udělat, i kdybych měla doktora změnit. Už zkoumám stránky různých CAR, ať jsem chytřejší :) Jéé, s tím rokem si říkám to samé a ještě ke všemu 13 je moje a přítelovo šťastné číslo, tak snad to něco znamená!! Už ať je leden :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.9.12 20:15

My bysme měli dostat výsledky na začátku prosince. Pokud to dopadne dobře, můžeme 12.12. udělat naše 3.miminko :) No anebo mě napadlo (už mi hrabe), jestli nepočkat radši až do ledna 2013 :mrgreen:, i když to naše první jsme počali v prosinci 2011, tak je to asi jedno :nevim:

No já možná budu muset měnit dr. Ta moje prostě v tzomhle nespolupracuje :(

Do CAR jsme šli do gennetu v Liberci, bydlíme k němu nejblíž ze všech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
14.9.12 20:25

@Izzz Úplně ti závidím, že už víš, kdy dostaneš výsledky…já ještě nejsem ani objednaná. Takhle už máš aspoň nějaký termín, na který se můžeš těšit :) No já osobně jsem se zařekla, že tento rok už NE…že pro nás nebyl šťastným, takže to fakt necháme až na ten 2013…No a do toho CAR si šla úplně sama nebo si musela mít žádanku? Vezmou tě jen tak bez doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.9.12 20:32

No prej v Brně berou i bez doporučení, ale to mám přes celou republiku.
Už před revizí mi říkala dr, že mě pošle na genetiku…a furt prosazovala ústí. Ona měla 3 tejdny dovču…20.7. revize a k ní jsem šla až někdy 11.8…ale prostě jsem se hned po revizi objednala do liberce. Nekoukala dr nadšeně, ale napsala mi žádanku. Chtěla jsem i spermio, ale to řekla, že je k ničemu a nenapsala. Objednala jsem v LB i tohle a pak jsem tam celá smutná volala, že nemám žádanku, ale byli v pohodě a genetička řekla, že spermio taky nepotřebuje vidět.
Na imunu se stejně dělá.
No takže uvidim. Bude to boj. Neumim jí to rázně říct, že to chci. Ale prostě na něj půjdu!!!
Pak jsem zaváhala. Hned po genetice jsem tam chtěla volat a objednat termín konzultace výsledků…furt jsem se k tomu neměla…no a jdeme teda za ty 2 týdny, v pohodě. Imuno za dlouho. Doporučujou Plzeň a Prahu podolí.

shrnutí: objednala jsem se sama naslepo, i když jsem neměla ještě žádanku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty