Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz já už jsem skoro rok od posledního nezdaru a nějak pořád nevim, asi začneme o vánocích, ale pevně rozhodnutá nejsem ![]()
@Izzz To je dobrý nápad s těmi útulky…zkusíme nějaké objet a uvidíme. Hlavně to musíme rozseknout, jestli ho teda určitě chceme. Pořád si ale říkám, že až třeba jednou přijde mimčo, tak aby nebyl odstrčný.. ![]()
@marinka5 a můžu se zeptat kolik ti je? Já už mám za sebou taky 3 potraty, ale určitě to vzdávat nebudu!!!Jsem se rozhodla, že jednou to zkrátka musí vyjít!!
Jinak do toho jdem taky v lednu jako Izzz
@marinka5 tak vítej, teď se nám to zvrhlo na psy, ale držíme palce chelsea. a vy se léčíte nebo co znamenají ty výsledky vyšetření co máš v podpise? dle doktorů se můžete snažit?
@marinka5 Jo a psala jsi, že už ti dělali všemožná vyšetření…můžu se zeptat, co všechno? A jak to dopadlo? Chci se svým gynekologem taky projednat různá vyšetření, tak ať mám více informací, co vše se dá podstoupit..
@marinka5 no mě už bude 30. Ty jsi ještě mladinká, tak nezoufej, určitě se taky dočkáš mimíska..
Není třeba to ještě vzdávat a už máš skoro rok odstup, tak tělo už se určitě připravilo na dalšího prcka…
@unhappy nejdříve mi dělali genetiku a trombofilní mutace - z toho vyšla pozitivně „jen“ MTHFR C667T v homozygotní formě, pak mám udělanou štítnou žlázu a prolaktin to mám OK, pak mi dělali infekce - taky OK, nakonec mi dělali imunologii a tam zjistili pozitivní nějaké antifosfolipidové protilátky a přítel mě o něco horší spermiogram…na to vše jsme oba dostali vitamíny a já k tomu beru ještě godasal na ředění krve, prý by to mělo stačit
jinak ze své vlastní iniciativy jsem zašla ještě na ortopedii aby mě dr. zkontroloval a zároveň jsem se s ním domluvila na tom, že budu cvičit dle Mojžíšové, tak cvičím už přes devět měsíců…tak to vše snad ponese i své ovoce…
@lenk ty jo..s jezevčíkem? Nemáš fotky těch štěňátek? To si nedokážu vůbec představit
Jack russel by byl na nás asi moc živej…asi budem hledat spíš něco klidnějšího…
Jinak když tu píšete o pejscích tak my si před 14 dni taky pořídili psí miminko, sice neni vlastně tak maličký ale to nám vůbec nevadí, hlavně jsem ráda, že máme konečně po delší době zase nějaké zpestření ![]()
@marinka5 Je dobré, že víte příčiny a máte léky, jak tomu do budoucna předejít! O cvicích Mojžíšové jsem taky slyšela, myslíš že to pomáhá? Já už půjdu teď do všeho, co by mohlo pomoci ke šťastnému konci. A na všechny tyhle vyšetření tě poslal automaticky tvůj gynekolog?
@unhappy tak to cvičení mi dost pomohl na cyklus, nádherně se srovnal, dokonce ani ms už není tak bolestivá jako dříve a ani záda nebolí jako dřív…jestli to pomůže k miminku těžko říct
jinak s těmi vyšetřeními to bylo celkem těžký, dr. mě poslala sama od sebe jen na imunologii a na genetiku, ale zbytek jsem si musela vyřídit a vyběhat sama ![]()
sice víme pravděpodobnou příčinu, ale ten strach je stejně pořád obrovskej ![]()
@marinka5 tak teď už by to mělo vyjít, když na to máte léky, ale máš asi pochybnosti, viď.
a to štěňátko máte nějaký plemeno?
@unhappy ty jo fotky asi nenajdu. nechávali jsme jí jen dvě (měla jich 9). jsou to takový obrovský chlupatý jezevčíci, moc pěkný. po jezevčíkovi mají teda vlastně jen křivý nohy ale matku berňačku by u nich netipl nikdo. leda fotku berňačky, jestli chceš.
@lenk máme boloňského psíka, takže malinkého pejska, ale tak člověk s ním aspoň zapomene na plno problémů
@unhappy tak zaručuju ti, že pokud se vypravíte do útulku, tak bez pejska neodejdete
budeš mít krásnej pocit a budeš myslet na jiný věci. Bude to sranda. Jděte do toho, pokud máte podmínky…v okolí pěkný místa na procházky, čas na venčení. A po miminku, aby nebyl odstrčenej? To záleží jen na vás…pokud ho budete mít rádi, tak nebude. Je pak spousta rad a fíglů, jak to zkloubit dohromady.
A jsem ráda, že mám lednovýho parťáka ![]()
@marinka5 rok od posledního nezdaru. My jsme se rozhodli v prosinci 2011 pro miminko a od tý doby si za tim jdeme. Myslim jen na to. Neumim si představit, že bych měla takový pauzy…ale každej potřebujeme jinak dlouhou dobu na vzpamatování se a další chuť. Mě je 28, tak si říkám, že ještě není tak moc pozdě. Ale zase chceme 3 děti, tak bysme už konečně měli něco zplodit ![]()
@Izzz tak já jsem taky nepředpokládala, že budeme čekat tak dlouho, ale než nám byla vyšetřená ta imunologie pak ty infekce atd. tak uběhlo několik měsíců…původně jsme se chtěli začít snažit v létě, aby to bylo půl roku po začátku cvičení, ale nakonec jsme se stěhovali a měli spoustu vyřizování tak jsme si řekli, že to ještě o nějakou dobu odložíme…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.