Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3876
20.9.12 08:52

@Izzz Já taky otěhotněla velice brzy (jednou 2. a poprvé 1. pokus) a spermio ideální není. Ale manžel taky zobe vitamín E a selen a zinek, snad se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
20.9.12 10:59

Teda holky to vám váně nezávidím-mě se to stalo teď poprvé (mám už 2 děti z předchozího vztahu a tam bylo vše ok) a teď jsem si miminko tolik přála a na přelomu 5. a 6.tt jsem začala krvácet a vypadá to, že je to pryč :,( Zítra jdu na UTZ, jak to tam vypadá (ještě to ani nebylo vidět) a na krev, jestli HCG klesá…na revizi snad muset nebudu
už teď mám strach, že se to bude opakovat, ale to asi všechny, že?
Každopádně vám všem moc držím palce, ať už se to příště povede a co nejdřív se dočkáte svého miminka :hug:
Může se ještě zeptat-nevolnost, bolestivá prsa a píchání na pravém boku (u mě v těhotenství vždy) zmizely za jak dlouho po potratu? Krvácím 3. den. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanymany
20.9.12 20:02

Zdravím vás všechny,
ráda bych se k vám přidala, páč jsem v pondělí prošla kyretáži, byla jsem v 9.t. Bohužel jsem už letos v dubnu prodělala spontánní potrat bez revize v 6.t, takže jsem hromádka neštěstí. Sice se mne doktor pokoušel uklidnit domněnkou, že tentokrát je to způsobeno jednovaječnýma dvojčatama typu mo-bi, který jsou náročný na krevní oběh, ale teď už to nezabírá. Zajímavé je, že stejně jak píšete i nám se to prvné povedlo taky na první pokus a podruhý v podstatě taky, protože to byl první cyklus s evidentní ovulací. Zítra si jdu pro žádanky na všemožný vyšetření, tak snad nás objednají brzo, jsme z Jižních Čech. Jakto, zle je nás tolik s opakovanými potraty, když to postihuje jedno procento žen? Říkám si, vždyť jsem nikomu nic v životě neprovedla, tak proč tohle?

• Citovat
  • Upravit
10486
20.9.12 20:04
@Hanymany píše:
Zdravím vás všechny,
ráda bych se k vám přidala, páč jsem v pondělí prošla kyretáži, byla jsem v 9.t. Bohužel jsem už letos v dubnu prodělala spontánní potrat bez revize v 6.t, takže jsem hromádka neštěstí. Sice se mne doktor pokoušel uklidnit domněnkou, že tentokrát je to způsobeno jednovaječnýma dvojčatama typu mo-bi, který jsou náročný na krevní oběh, ale teď už to nezabírá. Zajímavé je, že stejně jak píšete i nám se to prvné povedlo taky na první pokus a podruhý v podstatě taky, protože to byl první cyklus s evidentní ovulací. Zítra si jdu pro žádanky na všemožný vyšetření, tak snad nás objednají brzo, jsme z Jižních Čech. Jakto, zle je nás tolik s opakovanými potraty, když to postihuje jedno procento žen? Říkám si, vždyť jsem nikomu nic v životě neprovedla, tak proč tohle?

tak to mě moc mrzí, že tě to také potkalo :hug: :hug: :hug: plánuje s tebou doktor nějaká vyšetření? jinak já jsem také z jižních čech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.9.12 20:11

Ale ona tzv infertilita=potrácivost neznamená 2 potraty…ale 3 a víc.
Nehledej v tom nespravedlnost, to takhle nefunguje. Prostě koukej dopředu…těš se na vyšetření a těš se na další miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
20.9.12 20:38

@krokodylek ahoj, vítej, třeba to ještě dopadne dobře, nebo myslíš že už není šance? napiš jak jsi dopadla u doktora. jinak příznaky těhu u mě ještě pár dní přetrvávaly.

hanymany je mi líto co prožíváš taky mi to přijde nespravedlivé co nás potkalo aspoň že tentokrát jsem nešla do nemocnice na zákrok zároveň s ženama co chtějí interupci minule to tak bylo a byl to pro mě horor. doufám že doktor přijde na to co ti je, napiš kam tě poslal, píšeme to tady tak nějak všichni aspoň porovnáme jak jsme na tom. když jsem potratila poprvý byly to taky jednovaječný dvojčata ještě rizikovější (mo-mo) a vydržely se mnou do 16. týdne. manžel zničil jejich fotky z utz ale já na ně pořád myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
20.9.12 20:50

@Izzz Jéé, hezky jsi to popsala. A to normálně asi seženu v lékárně, že? @krokodylek ještě to nevzdávej…spousta holek v těhotenství krvácí! Jinak já jsem nevolnosti v těhotenství nikdy neměla, ale citlivá prsa vždy docela dost a pokaždé přestávaly být citlivá už pár dní před samotným potratem a po revizi už jsem je neměla citlivá vůbec…No a k tomu bříchu…jsem týden po revizi a pořád slabě krvácím a břicho občas pobolívá. Tak se drž holka, zítra ti budu držet pěstičky :hug:
Hanymany: Já jsem byla vždy taky hromádka neštěstí, ale čas to opravdu všechno zahojí…drž se!!Určitě se to příště povede, ještě pokud ti teď udělají veškerá vyšetření…a na co vše tě posílají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanymany
20.9.12 22:05

Všem děkuji za podporu, je to těžký teď myslet pozitivně, vidím všechno černě. Rozhodně to nevzdávám, ale poprvé všichni taky říkali, příště se to podaří a nepodařilo, takže tahle mantra nějak nefunguje. Určitě napíšu kam mě to odeslali na všechna ta vyšetření. Holky je to strašný, já nevím co dál. Ještě jsem to ani mamce neřekla a nevím jestli mám. Fakt si připadám, že jsem selhala. Jo jinak co už na sebe vím, dva roky se léčím s oslabenou imunitou, tak mi jí práškama posilovali, tak se obávám, že mi najdou ty protilátky proti embryu. A aby toho nebylo málo tak mám hypofunkci štítný žlázy, prášky mám nasazený od prvního těhotenství, při zjištění 2. těhu mi zvýšili dávku, ale nějak to nemělo efekt. Jinak mi od prvního potratu strašně padaj vlasy a často od ovu do menses bolejí prsa, tak si sázím i na rozhozený hormony, to však moje endokrinoložka nechce řešit, ignoruje všechny jiný hormony kromě hormonů štítný žlázy. Kdyby tu byl někdo jinej, tak jdu jinam, ale není.

• Citovat
  • Upravit
16906
20.9.12 22:43

@unhappy ¨vitamín E 100 určitě seženeš v lékárně. Chci ještě preventivně rybí tuk a od prosince femibion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
21.9.12 08:08

hanymany to se nedivím že ti není dobře. mně pomohlo tady čtení emimina. spousta lidí je na tom hůř. jinak já o potratech nikomu neříkám, řeším to jen s manželem a s doktorama a pak tady, o soustrast nestojim. taky mi pořád doktoři říkali že je to náhoda… já se utěšuju jen tím že když už to mimčo nemělo přežít tak je lepší když to nedopadne teď než kdyby to nemělo dopadnout při porodu.
jsem zvědavá kam tě všude pošlou, já má termín na genetice myslim 12.10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
21.9.12 09:28

@lenk Díky za odpověď. Já myslím, že to je konec, i když výsledky hcg budu mít až v poledne…každopádně krvácení se mírní, na UTZ Dr. nic nenašel, naštěstí tedy ani mimo dělohu, tak aspoň že tak. I když co vím, tak minule byl trochu problém to najít i o 14 dní později. Ale teˇve středu Hcg 49…to je málo, to už by byl opravdu zázrak.
Mám konečně toho pravýho chlapa a miminko bysme si moc přáli (i když už dvě děti mám, tak mi tom moc záleží),při předchozích těhotenstvích jsem problémy neměla, jen ten start byl taky takový pomalejší
Jinak se taky utěšuju tím, že pokud je něco špatně, má to odejít hned, dokud je to ještě jen pár buněk a ne až je to človíček se vším všudy. Je to pak takhle lepší. Ono asi stačí potkat nějaký bacil, mít nějaký nedoléčený nebo neléčený zánět a je to…
Příště už se snad zadaří. Jinak mě Dr doporučil, pokud nebude revize, počkat ideálně 2 cykly a můžem to zkusit znovu, z hlediska medicíny prý není problém to zkusit hned, ale aspoň jednu Ms by tomu prý dal …to jen abych se podělila se svou zkušeností
Stalo se mi to poprvé, ale napsala jsem sem, protože je to živá diskuze, tak snad to nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
21.9.12 09:29

Jinak mě říkali, že jeden potrat je náhoda,2 už začínají být podezřelé a mělo by se popřemýšlet nad příčinou (Brno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
21.9.12 09:30

@unhappy tak děkuju a taky držím pěsti :kytka:
Jdu nakoupit nějaký vitamíny, připadám si nějaká slabá a jsem z toho na nervy (i když na to bylo možná lepší si dát panáka :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanymany
21.9.12 10:52

Takže mi vzali krev na Specifické protilátky CMV, listeriózu a brucelózu. Jediný co znám je listerióza. Jsme objednaný na genetiku do CLG v Budějcích na 17. října, to je až za měsíc, to mě vomejou. Ptala jsem se na ty imunologický testy a to mi doktor říkal, že by se dělalo v případě, kdy bych nemohla otěhotnět, ale to prý není můj případ. Kontrola příští čtvrtek, to budou i výsledky krve a stěry. Sestra tam říkala něco jako, že ný bylo lepší kdyby se něco našlo, že se s tím dá něco dělat. Když prej nic nenajdou bude to zas na tý potvoře náhodě.

• Citovat
  • Upravit
1186
21.9.12 11:06

@krokodylek jasně že nevadí že píšeš :) máme podobný osud, když mám dítě s d. bilem, tak není žádnej problém a když pak s manželem tak to najdnou nejde, je to k vzteku.

hanymany (nechceš se přihlásit?) tak pak napiš výsledky. ta imunologie je mi nějaká podezřelá, sleduju diskuze k tomu tématu tady, někteří doktoři říkají že je to problém otěhotnění ale někteří i problém potrácení. jsem zvědavá co řekne dr mně, ale jdu až v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty