Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marinka5 to je jasné…strach a pochybnosti budou pořád, ale teď už jste přestěhovaní, odpočatí, máte léky a stanovené příčiny, takže určitě vhodný čas do toho jít. Ale samozřejmě vždy záleží jen a jen na tobě, jestli jsi na to připravená a jestli se na to cítíš!!
@Izzz Jasnačka…v lednu na to vlítnem a děj se vůle boží. Teď nám to už musí vyjít, není možné ![]()
@lenk hezky jsi je popsala, až jsem se začala smát ![]()
Holky jsem moc ráda, že vás tu mám, ani nevíte, jak mi to pomáhá ![]()
Já jsem si nechala zjistit jen štítnou žlázu. Nějaký ty infekce, aids mi dělali v prvním těhotenství.
Pak genetika a imuno. Už asi ani nemám sílu zjišťovat co dalšího si mám nechat naměřit, odebrat… ![]()
Ještě musim na homocystein…jen nevim kam. ![]()
@Izzz ten se zjišťuje na hematologii, jinak je fakt dobrý nechat si vyšetřit vše co jde ![]()
Ahoj holky, Marinko vítej k nám. Já bych tedy vzhledem k tvému mládí počkala až se na miminko budeš cítit, podle mě nemá cenu to lámat přes koleno. Já po 2. potratu o těhotenství nechtěla ni slyšet, ale už se to pomaličku láme:-)
Holky, máte krásný pejsky, strašně se mi líbí Lenčin malinkej bernardýn. Můj manžel pracuje doma, tak jsem od začátku navrhovala, že je ideální čas koupit si psa, ale nesetkalo se to s úspeěchem:-) Pro mě je to hrozná zodpovědnost, nějvětší zvíře co jsem kdy měla byl králík.
Chelsea, držím Ti pěsti na kontrole, určitě to dopadne dobře. Vím že se to lehce říká, ale nervováním se opravdu ničemu nepomůžeš, počkej a uvidíš.
Jinak Lenko, mám šicí stroj z Lidku, protože jsem samouk a začátečník, tak jsem nechtěla investovat do žádného drahého. STál asi 1800, má elastické i běžné stehy a jsem s ním spokojená. Šiju hodně z úpletů, přemýšlím že si časem pořídím overlock. Vůbec se nedivím že jsi stroj sama nerozchodila, kdyby mi neporadila mamka, jak se ovládá, navlíká nit, atd, tak ho dojdu vrátit s tím že nefunguje:-) Dneska jsem si šila šatičky, už jsou skoro hotové, jen dodělat výstřih. A jeli jsme se projet na kole když je konečně hezky.
Já věřim, že když začnu brát před těhotenstvím vitamín E a femibion, tak to půjde dobře!!! ale samozřejmě čekám na výsledky.
V týdnu zajdu k dr se poptat na ten homocystein a další věci, co by byl ochoten vyšetřit - obvoďák.
@brumik7 Lidek je značka šicích strojů? já jako šít umím, jen ten stroj nedělal pravidelné stehy, často vynechával, strávili jsme s tím s mým chlapem dvě odpoledne (a že je extra šikovný) ponastavovali kde co, manžel ho i rozebral do základů, ale nepřišli jsme na to co mu je. jinak jsem teda šila spíš jednodušší věci, někdy záplaty na oblíbené oblečení, co někdo nechce vyhodit, zkracuju a prodlužuju rukávy a nohavice, pak jsem vyráběla pytlíčky na koření, někdy přešívám povlečení když objevím pěkné a nesedí na naše peřiny.
a jinak mám radost že mi chválíte psa tak asi pohledám další fotky (ať se chelsea trochu rozptýlí) ![]()
@lenk Nějak jsem to špatně napsala, šicí stroj je koupený v Lidlu a značka je SIlverCrest, ale oni tam mají takové spíš neznačkové věci. Do domácnosti jsem neušila zatím nic, i manžel mi musí několikrát říkat než mu přišiju knoflík:-) ALe oblečení na mě mě moc baví, kolikrát bych ani nešla spát když nemám hotovo. Není to úplně nejprecizněji ušité, ale v obchodě to kolikrát taky pěkně odfláknou.
Zdravím všechny!
Jsem tu nová a potřebovala bych poradit: V průběhu roku a půl jsem čtyřikrát potratila vždy v 5 - 6 týdnu, pak jsem absolvovala všechna dostupná vyšetření:hematologie, genetika, imunologie, hysteroskopie, hormonální profil, infekce…a nic. Léčím se dlouhodobě kvůli hypofunkci štítné žlázy, ale beru substituci, je to v pořádku. Není nám tedy nic, ani mně ani manželovi. V CAR mi teď naposled řekli, ať to zkoušíme, že třeba ještě párkrát potratím, ale třeba to i vyjde. Jiná cesta že není. Tak teď nevím…nemáte zkušenost, co by se ještě dalo udělat? Neumím si představit, jak znova a znova potrácím, kolikrát to ještě vydržím…taky mi je už 34…Díky všem za případné rady a nápady.
@ewelýna ty jo, tak to fakt nevim co máš dalšího dělat. já jsem potratila 3×, a jestli nikdo nepřijde na to proč tak už to zkoušet nebudem - je mi 36. no jedno dítě už mám, manžel dvě, o adopci slyšet nechce, takže když vyšetření nedopadnou, budu chovat psy nebo koně ![]()
@ewelýna Ahoj. A co zkucot cvičení mojžíšové? Já potratila 2×. Teďka jsem potřetí těhotná. A jsem si 100% jistá, že mi to pomohlo. Měla jsem hnutou kostrč, špatné postavení pánve. To všechno se cvičením zlepšilo.
Aha, já jsem si myslela, že cvičení Mojžíšové pomáhá, když někdo nemůže otěhotnět…mohla bych to zkusit. Jak to probíhá? Nic o tom nevím…
@ewelýna Ahoj moc mě mrzí, že si tímto musíš taky procházet
Jinak já už potratila 3× a teď už chci taky dělat maximum pro to, aby to vyšlo. Už jsem psala v minulosti…doporučují mi „kineziologii“…maminká známé to dělá, tak to určitě vyzkouším. Jedná se o alternativní medicínu a ta paní má prej výborné výsledky a úspěchy. Našla jsem i diskuze na toto téma a spoustě lidem to pomohlo…s čímkoli, ne jen s těhotenstvím. Spousta věcí je totiž zablokovaná v hlavě, a třeba by tento způsob pomůže..takže jen takový tip. Jinak se drž..určitě to jednou vyjde!!Nám všem!!
@chelsea001 dnes jsem na tebe moc myslela, a držela pěstičky!!Dej nám určitě vědět, jak jste dopadli…moc doufám, že je vše v pořádku!! ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.