Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jej, tak Brno mám taky trošku z ruky…tak snad bude gyndař v poho a někam mě pošle. Já taky neumím být rázná, ale vzhledem k tomu, že už to byl 3. potrat v řadě, tak už se fakticky nedám a budu si stát za svým. No a Prahu a Plzeň mám taky krapet z ruky…jsem z Ostravy, ale tak už jsem koukala na netu a jsou i tady různé centra, takže je z čeho vybírat. Jen už chci znát konečně příčinu a do budoucna tomu předejít. Tak budu držet za 2 týdny pěstičky…tobě na výsledky a sobě, ať ustojím debatu s gynekologem ![]()
Kdy k němu jdeš? Já bejt tebou si tady pročtu diskuze o CAR tam u vás…a do toho, co tě zaujme v pondělí zavolám a objednám se na genetiku. Imuno nevim, kde se u vás dělá. Ale objednala bych se taky už teď…ať se to rozjede a brzo víme výsledek!
@Izzz No jdu k němu až za 2 týdny. Myslíš, že nemám čekat a rovnou se objednat? No mám na pátrání celý víkend, takže pozjišťuju všechny možné informace
Já jsem to tak udělala. Nic se nestalo. A po 3 potratech bys s tim neměla mít problém a měli by tě poslat na všechno možný, co jde.
Já dycky řekla, že jsem 2× přišli o miminko a že chci tohle vyšetření. Oni se jen ptali, jestli mám žádanku a od koho. Já jí neměla, ale řekla jsem jméno dr. Stačilo to. Nic víc nezjišťovali.
Opravdu jsou ty lhůty dlouhý a je zbytečný teď ty 2 tejdny sedět s rukama v klíně. Už se můžeš těšit stejně jako já ![]()
Ahoj holky, koukám že jsme se zase o něco rozrostly, vím že to bude znít, rozhodně to nikomu nepřeju, ale jsem moc ráda, že když už se tyhle věci stávají, aspoň si o tom můžeme popovídat:-)
Taky si myslím že by Tě, Unhappy měli přijmout do CAR bez doporučení. Já chodím v Praze do Gennetu a na stránkách mají přímo napsáno že se zabývají případy opakovaného potrácení. Mně dr. taky řekla že stačí gennetika, ptala jsem se na tu imonologii a říkala že to nemá smysl, ale z Gennetu mě tam poslali. Asi se to nedělá pro nic za nic. Jdeme ještě na výsledky z hemetologie a genetiky, bojím se aby nenašli něco závažnýho na tý genetice.
Leni, moc mě mrzí ty tvoje potraty, beru to taky úplně stejně jako Ty, myslela jsem že po 12. týdnu se s tím dá počítat skoro na 100%. Ale občas čtu deníčky z prázdné náruče a asi to není taková vyjímka. Vždycky u nich brečím, musí to být hrozná situace. Já jsem naštětstí ani v jednom těhotenství neměla nic koupeného pro miminko, jen už máme dlouho vybraná jména:-)Já azase trochu závidím těm z vás, které už mají aspoň nějaké dítě. Vždycky jsem chtěla dvě, ale teď už se klidně spokojím s jedním:D I když to určitě bolí taky hrozně, to je jasný.
@brumik7 přesně tak. Je to smutný, ale je fajn a je důležitý, když víš, že nejsi jediná. Moje kamarádky bud děti nemaj, nebo je maj bez problémů. Žádná neni v podobný situaci jako já a připadala jsem si divně, hloupě, neschopně.
Já doufám, že si mě do péče vezme taky Gennet v Liberci a společně to nějak dotáhnem do konce ![]()
My teda mluvíme pořád o 3 dětech a myslim, že je mít budeme. Zatim taky nemáme žádný.
Když ti něco najdou, tak to pořešej lékama, injekcema a je to. Když nic nenajdou, je to další risk. Takhle to beru já.
@Izzz píše:
Když ti něco najdou, tak to pořešej lékama, injekcema a je to. Když nic nenajdou, je to další risk. Takhle to beru já.
právě. já jsem rozhodnutá když se nic nezjistí do dalšího nejít. ve zprávě mám už čtvrté těhotenství…
taky jsem měla dojem že je lepší mít víc dětí a ono to prostě nejde. nějak to na mě dneska dopadlo. asi si koupim koně. člověk lítá po lese na nemyslí na nic.
Holky, chci se jen zeptat…taky vás po rezivi bolelo břicho, až křeče? Já teď dva dny v poho a včera večer mě docela dost začalo bolet…
Tak nevím, jestli je to normální.
Do toho CAR teda asi zavolám hned v pondělí a na toho doktora čekat nebudu…taky si říkám, že bych byla možná radší kdyby něco našli, aby se tomu dalo do budoucna zabránit a léčit a další těhu už bylo v poho. No uvidíme, držím nám pěsti, všem!! ![]()
@unhappy asi si hlídej teplotu, kvůli možnýmu zánětu. břicho mě teda taky pobolívá ale nejsou to křeče a přičítám to zavinování dělohy.
@lenk Jé, kůň by mě taky bavil:D je to můj sen začít na něm jezdit, ale zase mám z koní docela respekt:-) Já zase šiju, začala jsem asi před dvěma roky a teď tedy víc intenzivně, přijdu na jiné myšlenky a mám radost když se mi něco pěkného povede:-) A dělám si teď víc radostí než dřív.
Izzz, já to mám s kamarádkami stejně, ne že by se tedy nezajímaly, ale přece jen mají svoje starosti, hlavně ty maminy, někdy až žasnu:D
Unhappy, křeče jsem neměla, ale břicho mě po revizích bolelo dost, ale spíš to byla taková tupá bolest. Já dostala po druhé revizi antibiotika, prý byla komplikovaná, tak jsem byla v klidu, že je to podchycený. Snad to bude dobrý, půjdeš na kontrolu, tak ti dr. řekne, ne?
@unhappy mě teda nebolelo nic, krev jen dva dny, pak špinění týden…říkali mi při bolesti a teplotě hned do nemocnice. Na to pozor. I kdyby nebyla teplota, klidně bych si to nechala zkontrolovat. Oni to dělaj vlastně naslepo a může se stát, že tam něco zůstane a to pak neni sranda.
Holky, mě se to plete, omlouvám se…nevim, kdo z vás už má děti a kdo ne.
A pokud nám to nevyjde potřetí…ale ono to vyjde…tak do toho stejně musíme jít znova. Prostě pro nás jsou děti sen a cíl.
Tak bolesti trošku polevily, už jen tak mírně, jako před menstruací, ale zase jsem začala více krvácet…tak nevím. Uvidím jak zítra, a kdyžtak v pondělí zajdu k doktorovi. Raději pro jistotu.
Jinak já děti ještě nemám, jen v nebíčku 3 andílky ![]()
Já mám taky z koní respekt, sestřenka jezdí a je na ni krásný pohled, jak na něm sedí, ale já se docela bojím. Spíš teď uvažuju o pejskovi, ale zase do bytu se mi moc nechce brát, ale měla bych aspoň někoho o koho bych se mohla starat…„přítel se o sebe postará sám“.. ![]()
My máme dva pejsky v bytě a maj se tu krásně. Máme starýho hafana a k němu jsme si ted na čarodějnice vzali mladou fenku…je praštěná, neustále se díky oběma směju, starám se o ně, mazlim se s nima…já to teda doporučuju, pokud to práce umožňuje
@unhappy jsem ráda že je ti líp. jestli ne psa tak sranda je i se zakrslým králíkem a s morčetem. já teda preferuju vždycky radši dvě zvířata, zabaví se navzájem a je relax je pozorovat.
@Izzz máte pěkný pejsky. zvlášť oceňuju že jsou to voříšci (teda doufám že jsem se nesekla a neurazila
). jsou z útulku nebo od někoho?
zkusim vložit fotku našich trhačů. uprostřed je štěně staforda které kdosi vyhodil-věnovali jsme ho na inzerát, protože venku mu byla zima a doma nebyl kdo by ho celý den obstarával.
Ještě přidám fotku dcery s naším poníkem, to byly holky zrovna na „závodech“
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.