Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne, já nikde nebyla. po druhém zt jsme se rozhodli že další dítě teda už nechceme a čili se na ty vyšetření o kterých gyndařka mluvila vykašleme. no asi chyba. teď jsem těhotná a nejspíš si revizi „užiju“ potřetí. ale zázraky se dějí každý den, tak proč ne zítra v čáslavi, že jo. a když ne tak si holt uděláme výlet do prahy do gennetu. (doufám že mi optimismus vydrží aspoň do zítra)
Tak už jsem po revizi doma a po fyzické stránce v pohodě, ale ta psychika mi teda dává zabrat…Ještě když jsem byla na pokoji s holkou, která si to nechala vzít dobrovolně…mě by z toho kleplo! Kdybych už měla doma aspoň jednoho prcka jako vy, tak se to možná snáší lépe, ale třeba se pletu. Teď se budu modlit, aby to už po čtvrté vyšlo…Tak držím pěstičky, ať ti to zítra vyjde a vše je v pořádku!!
@unhappy no cítím s tebou. byla jsem z revize hotová i když už mám dítě, ale možná máš pravdu, je to aspoň nějaká útěcha.
já jdu zítra a přemýšlím když nebude akce jestli půjdu hned nebo se budu hádat s doktorem že ještě třeba do pondělí počkáme.
navíc teď přišel chlap že jede o víkendu pracovně na ukrajinu (v životě nikde služebně nebyl) tak jsem štěstím bez sebe.
a ty máš doma klid? nebo aspoň nějaký zvíře na pomazlení?
No pokud plod roste, ale ještě nebude srdíčko, tak bych určitě s revizí počkala!!U mě to bylo jednoznačné…plod nerostl, srdíčko nebylo a ještě se mi snížilo to Hcg…takže jasná věc. Někdy se opravdu srdíčko ukáže až později. Tak to je blbé, že ten tvůj jede pryč…vždycky je lepší mít ho u sebe. Já mám na pomazlení akorát přítele a ten je pro mě obrovská podpora, takže v tomhle směru mi to opravdu moc pomáhá. Ikdyž je fakt, že už mě napadlo i štěně (sice ubohá náhrada za mimčo), ale aspoň bych měla něco jiného na co bych se upla.
No já jsem si dneska vzala domů fenku která jinak bydlí venku-bernadrýnku zoru. na pomazlení je výborná. my máme zvířat hafo. štěně je výborný nápad, ale musel by ho chtít hlavně i chlap, bo je možný že hodně péče bude na něj, jestli teda budete znova zkošet miminko.
jinak mě trochu překvapuje že jsi tak rychle doma z nemocnice, já tam byla od neděle do úterý dopo (všici tak byli). u vás je to ambulantní? taky jsem tam ležela s „matkama“ co se jim dítě zrovna nehodilo. na psychiku děs.
No chlap by pejska určitě uvítal, vždycky ho chtěl, ale spíš přemýšlím já, jestli je to dobrý nápad…přesně jak píšeš. Jestli pak to mimčo opravdu přijde, tak na hafíka nebude tolik času. No uvidím. Úplně ti v tuto chvíli Zoru závidím
U nás je to ambulantní…ráno zákrok, a vzhledem k tomu, že bylo vše ok, tak mě hned odpoledne pustili. Naštěstí, dýl bych se tam asi zbláznila. Nechápu ty ženské, které si to nechávají dobrovolně vzít. Dala bych za to vše, aby se konečně zadařilo…
@unhappy nějak mi vypadává internet.
ambulantně je to určitě lepší-my v neděli v 10 nastoupily a krom vstupního vyšetření se nic nedělo. jen nuda a nervy.
a jak dlouho už se vy snažíte o prcka?
Taky mi tto dělali ambulantně, poprvé jsem na to šla v 8 ráno a v 15.00 domu a podruhé jsem na to šla v 11 a taky v 15.00 domů. Ono záleží asi kde, jinak unhappy drž se
vim jak ti je ![]()
Chelsea001 díky moc. Jsou chvíle, kdy jsem v poho a říkám si, že už to musí vyjít, ale pak to na mě zase vždycky dolehne. Jsou to fakt šílené stavy. Jinak my se o prcka snažíme přesně rok. S otěhotněním naštěstí problém nemám, vždy se zadařilo téměř ihned, ale zatím se nepoštěstilo…Nejhorší je to čekání na další snažení. Nejraději bych do toho práskla co nejdřív, ale na druhou stranu vím, že musím trochu vydechnout a nechat tělo odpočinout. Tak se to ve mě pere. Tak držím pěstičky a dej vědět jak jsi dnes dopadla!! Myslím na tebe!!
@unhappy jj taky se to ve mě střídalo, my teď čekali skoro půl roku, kvůli těm genetickým testům a pak jsme se začali snažit a hned první měsíc to vyšlo, teď jsem v 8 tt a přichází kritické období (potratila jsem v 8 a 10. týdnu)tak mám strach a bojim se, aby se to neopakovalo ![]()
No dokážu si to úplně představit, jak ti teď asi je…A můžu se zeptat, z jakého důvodu k těm předchozím potratům došlo? Bylo to pokaždé ze stejného důvodu? A jak ti vyšla ta genetika? Každopádně taky držím moc pěstičky…
Ahoj, držení palců nepomohlo ale stejně vám děkuju za podporu a doufám chelsea že aspoň ty prcka v pořádku donosíš.
můj gyndař zkonstatoval stav beze změn a vypsal žádanku do nemocnice. ale do ničeho mě netlačil, říkal jestli chci čekat tak ať klidně pár dní počkám že ta žádanka platí furt a že mi tam stejně udělají znova ultrazvuk. taky říkal že je to nespravedlivý, že nám to nejde, že mu tam choděj holky kolikrát po sobě chtějí interupci. a z věku ať si nic nedělám (je mi 36) že tam má i těhule 43.
tak jsem se aspoň rozhodla že nepůjdu do nejbližší nemocnice-zavolala jsem do okresní a světe div se, taky to dělají ambulantně. tož to mám za sebou, jsem už doma a podezírám je, že mi do uspávačky dali něco pro dobrou náladu, protože to jinak není možný. místo abych brečela tak se nemůžu dočkat na vyšetření až konečně zjistěj proč to nejde. taky v nemocnici měli super přístup, to se s tou malou místní nedá vůbec srovnávat. a vzali plod na genetiku, tak se asi dozvím jestli to byl kluk nebo holka ale to nevim jestli je dobrý když to budu vědět.
tak zatím tak až mě něco dalšího napadne tak zas napíšu.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.