Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Víš ja musela škola atd… ale jak říkam já se tam rozmyslela bylo mi hrozně, brečela sem a v tu chvílí jsem zapoměla na řeči ostatních
a řekla jsem si je to moje dítě a muj život a jáa to ditě chci! co kdybych už pak nikdy nemohla mít
takže tě chápu
![]()
@kristýna22 mně je to jasné, že někdy je situace, kdy se to jeví jako nejlepší řešení. a obdivuju holky jako ty, které se nakonec vzepřou a miminko si i v nelehké situaci nechají ![]()
Děkují
a přeju ti at ti to fakt dobře dopadne
a at se ti to podaří držím palečky
![]()
@kristýna22 taky děkuji.. snad už ano. tentokrát už jsme snad dost daleko ![]()
@Ali88 Ahojky, pořád nakukuji. Několikrát jsme se už v diakuzích potkaly. Moc gratuluji k tehu a ze jsi to prekonala. Já uz jsem po druhem zt. Jsem z toho na prasky a nevim co dal. Pri druhym jsem si i pichala injekce (jsem homozygot), chodila na agolutin a stejne nic
. Ted probiha imuno vysetreni a v utery jdu poprve do CARu. Ty jsi taky vzdy otehu prirozene, vid?
@smiley1 ty jdeš do Caru? to ti doporučila tak profesorka z Plzně?
@smiley1 jo vždy přirozeně a celkem rychle, doufám, že v CARu poradí a moc mě to mrzí
uvidíš, jak dopadne imuno, my se tak daleko nedostali, vypadá to, že fraxiparin stačil ![]()
@marinka5 Ahojky, vysledky budeme mit az v polovine srpna. Tak nejak jsem nacetla sama a chci, aby priteli vysetrili integritu spermii (dna spermii), coz delaji jen v Brne a celkove nas proklepli. Ale jsem temer rozhodnuta, ze pujdeme do ivf s pgd (abych mela jistotu). Ale to az v zari. Potreti uz bych to asi nezvladla. A jak jsi na to ted ty? Beres prednison nebo co ti pani profesorka doporucila?
@Ali88 Tak to je dobre, ze stacil. Ja brala clexane 0,2 a nezabralo to
. Ted holt uvidme co dal…
@smiley1 já brala godasal na ředení krve, ale teď jsem si dala pauzu…jinak já nad IVF zatím neuvažuji, chci to ještě zkusit přirozeně, a ani jeden z dr. mi o IvF nic neříkal, já nevím ale podle mě ani to IVF s PGD nezaručí, že se nic nestane
a jakto že budete mít výsledky až v srpnu? my je měli za měsíc
Ale injekce jsi v tehu taky pichala nebo ne? A ten godasal jsi ted brala prevrntivne od pi. profesorky?
No, oni ted pry maji dovoleny, tak se to nestiha, takze si pockam holt 2 mesice. Jeste tedy pockam na vysledky vsech testu, a pak uvidim. Prave ze je dost holek, ktere potracely a az po ivf s pgd ( jen b Brne maji nejnovejsi metodu, diky ktete vysetri vsechny chromozomy) maji deti..
@smiley1 jj píchala a ten godasal beru preventivně a budu brát nejspíš celé těhu
Ahoj holky, jsem docela zoufalá, tak bych se k vám ráda přidala…pročetla jsem si vaši diskuzi a musím říct, že mě to určitým způsobem uklidnilo. Dnes můj gynekolog konstatoval snížení hcg, bez srdeční akce, takže mě zítra čeká revize. Jsem 9tt. Předtím jsem prodělala již 2 potraty - první hned na počátku (samovolný potrat bez revize naštěstí) a druhý v 5. měsíci těhotenství, kdy mi z krve a ultrazvuku zjistili genetické vady. Tak jsme si s přítelem říkali, že do třetice už to musí určitě vyjít a ono zase nic. Jsem z té revize docela nervózní a doufám, že to bude v pohodě, protože to už bude 3. potrat během jednoho roku. Po tom druhém potratu mi dělali celkovou genetiku a vše vyšlo naštěstí v pořádku, ale zase přišlo hrozné zklamání…Chtěla jsem se zeptat, na co je přesně ten kontryhelový čaj a kde ho popř. seženu. Díky moc a držím pěsti všem, co prošly podobnou zkušeností a snaží se o mimi ![]()
@unhappy
prosím o info-dělali ti jen genetické vyšetření nebo ještě něco? za jak dlouho tě tak objednají? za jak dlouho jsou výsledky? bohužel mě to patrně brzy čeká. ![]()
@unhappy ahoj, to je moc smutné
Mě tedy dělali revizi jenom jednou-po malé, měla jsem tam dítka dvě a bohužel
Ten zákrok samotný nic není, fyzicky jsem se cítila skvěle… ale psychicky, jak zpráskaný pes ![]()
Jinak, je to jenom můj názor… ale 3 potraty do roka už je docela dost. Nechcete si dát na nějakou dobu pauzu? Víš, aby se to tělo z toho trochu vzpamatovalo…
Jinak přeji, aby se vám zadařilo a měli jste své vytoužené miminko.
ps: na co je ten kontryhelový čaj nevím
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.