Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@brumik7 krásné šatičky..jsi teda šikovná! Já jsem na tom podobně jako Izzz…pomalu nepřišiju ani knoflík ![]()
Jinak mě genetik říkal čekat rok…ale to jsem hned zavrhla…já bych asi nezvládla čekat tak dlouho. Držím se rad lékařů a to 3 měsíce…jsem netrpělivka…A budeš teda čekat tak dlouho?
@unhappy co vlastně vyzkoumá ta histologie?
já volala gyndařce teda sestře ať mě objedná po té revizi na kontrolu a jestli pak na genetiku objednávají oni nebo jestli si tam můžu zavolat rovnou abysme dlouho nečekali a ona ať si klidně zavolám a nadiktovala mi i číslo. ptala jsem se i na imuno a to říkala ať napřed proberu na kontrole s doktorkou.
pojedu do gennetu do prahy na letnou.
@Izzz ne já ještě na genetice nebyla ale už se chystám. ptám se jen ze zvědavosti a přemýšlím co se všechno vyšetřuje než se budeme mít znova pokusit o prcka.
takže máš zvýšenou srážlivost krve? já mám asi menší než je norma, takže tím u mě ty potraty nebudou… ![]()
@lenk no zkoumají proč vlastně k tomu zamlklému těhotenství/potratu došlo, ale údajně jen v málo případech určí příčinu. Ve většině případů, jen potvrdí, že se opravdu jednalo o ZT…ale někdy něco najdou. Tak já tu genetiku měla přímo přes gyndaře…sami mě tam poslali.
Na genetiku musíš mít žádanku
My budeme čekat půl roku…to je pak akorát ten leden, ale nebránim se ani pozdějšímu datu, je mi to ted jedno.
Byla jsem ve skupině s holkama s potratem v únoru, pak jsme v červnu otěhotněly skoro všechny…a ta jedna teď ve 22.týdnu zjistila na velkym utz, že má miminko vadu srdce neslučitelnou se životem, takže jí čeká asi ukončení těhotenství…no to je peklo.
Mám strach ze všeho kolem těhotenství. Musim si dát dokupy tělo a psychiku a pak to půjde.
@unhappy já měla revizi koncem června a počkáme min. do Vánoc, tedy toho půl roku. Včera jsme byli pro výsledky genetiky a dopadlo to dobře. Manžel má ale horší tvary spermií, nevím jestli třeba ty potraty nemůže způsobovat to… ALe ani na imunologii, kde dělali spermiogram, ani na genetice na to nic neříkali. Ještě nás čeká za týden další návštěva v Gennetu, tam už nám asi řekne co a jak, jestli mi budou dávat nějaké prášky apod. Jen se bojím aby mě nehnali na umělé oplodnění, dnes se mi o tom zdálo…
@brumik7 tak skus manžílkovi naordinovat nějaké ty vitamínky ![]()
@marinka5 co ta tvoje mutace? řekliti k tomu něco? nějaký injekce a tak? a ty protilátky…léčíš to nějak?
@Izzz kvůli té mutaci jsem si min. těhu píchala fraxiparin a stejně to nepomohlo
pak jsem jela po dalším nezdaru na imunologii a tam mi profesorka řekla, že na tu mutaci stačí pouze kyselina listová, na ty protilátky mi dala preventivně godasal (ten je na upravení srážlivosti)
a co řekli tobě ohledně té mutace?
Zatim nic…na konzultaci ke genetičce teprve jedeme za týden. Tam se dozvim víc. Zatim jsem v takový nevědomosti.
Jo, jo…mě se taky občas zdává o těhotenství. Už mi z toho hrabe..asi se tím vším moc zabývám, ale tak zatím je to pořád dost čerstvé. Dneska jsem zkoušela volat do toho CARu, ale by tam obsazeno a teď mám v práci takový blázinec, že už jsem pak ani nestihla zavolat znovu…
Jen doufám, že tam nebude dlouhá čekačka…už chci aby se to nějak hnulo…Myslíte, že vitamínky pro muže (jak píše Marinka5) by mohly něco ovlivnit?
A jakej car jsi vybrala?
nevim, v čem má manžel prblém…dělali vám spermio nebo něco? já jsem otěhotněla vždy na první pokus…manželovi jsem naordinovala jenom vitamín E. sobě teď taky od listopadu
@Izzz Nakonec jsem zvolila Fertimed v Polance nad Odrou…sice je nějaký CAR přímo i v Ostravě, ale na ten jsem nečetla moc dobré reference. Přítel byl zatím jen na krev (genetiku), protože já mám cystickou fibrózu, takže ho tam nahnali kvůli toho…a všechno ok. Ale na spermio nebyl. Asi mu taky něco naordinuju…a na co je dobrý ten vitamín E?
Všeobecně na pohlavní ústrojí…já to tak neřešila, jen jsem řikala, ať něco zobe a má spermio v pořádku
Vitamín E je nejdůležitější antioxidant v těle. Jako takový chrání buňky před oxidačním stresem a účinky volných radikálů, proto pomáhá zpomalovat stárnutí a prokazatelně působí i jako prevence proti nádorovému bujení. Údajně také zlepšuje hojení ran. Má také pozitivní účinky na tvorbu pohlavních buněk, zvyšuje plodnost a podporuje činnost nervového systému.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.