Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
24.9.12 11:16

A není tu nějaká doktorka? jak to že je takový problém něco vyšetřit když to vyšetření existuje? copak mají ženy pořád dokola potrácet jen tak? ti doktoři jsou líní nebo špatně placení nebo ta vyšetření nehradí pojišťovna?
to jsem se rozčilila, já jdu ke gyndařce zítra, jsem zvědavá co se dozvím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.9.12 11:35

@lenk: tak nám dej vědět, jak zítra pořídíš.

Kurňa tak je to naše zdraví, tak v čem je problém. Já už se vidím, že se tam nervově sesypu, budu za blázna, tak ale třeba to zabere. Nejdražší je to genetický vyšetření, tak pak nechápu, proč je v tý imunologii takovej problém. Když mi i imunoložka potvrdila, že by mi to vyšetření měli udělat, tak proč to gyndař ignoruje!?! V jižních Čechách asi není žádné centrum kde řeší reprodukční imunologii, nevíte někdo? ImuDr říkala něco o Táboře, ale na netu jsem nic nenašla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.9.12 12:01

Už z toho magořím, psala jsem do CARu v ČB jestli mě vezmou bez doporučení. Jsem zvědavá co napíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.9.12 12:01

Tady máš v záložkách centra asistovaný reprodukce, tam to najdeš…určitě je v Budějkách.
V genetice ti vyzkoumaj chromozomy, jestli jsou tak jak maj, správnej počet a pak se do nich asi koukaj…u nás tam našli ty mutace. S imunologií to emá nic společnýho…to musej vzít mě krev, manželovi sperma a pak to porovnaj, jestli tam neprobíhá nějakej proces alergickej nebo tak něco.

vy víte, kolik stojí genetika? imuno 9tis.

díky za texty k tý imunitě, třeba nám to pomůže…ale já pevně doufám, že si mě vezme nastarost car v liberci a počřešej to s náma všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.9.12 14:26

Tak pro velký úspěch po návštěvě u obvodní: její názor je, že to je hypofunkcí štítnice. Tak to už je bomba. Co doktor, to jinej názor. Chce si mě nechat v péči, ať na wndokrinoložku kašlu, že se ten hormon musí hlídat. Je fakt, že endoDr mi tvrdila, že se to hlídá, ale vždy jsem potratila ještě před kontrolním odběrem. A pro pobavení, na imunitní překážku ať zapomenu, že je to blbost. ImuDr mi zcela zřetelně říkala, že imunita a tím má co dělat, ať mi to vyšetří. A obvodní říkala, že na genetice mi vyšetří i ty trombofilní mutace, což je problém hematologie.
Závěr: zmatek
Musím to vyřešit na tý gyndě.

Nevím konkrétní číslo, ale četla jsem, že se genetický testy dělaj až po 3. potratu, protože jsou finančně nejnáročnější. Tak rozebrat tu dna bude dražší než se podívat na krev a její časti (v případě imunologie, endokrinologie). I ty výsledky z genetiky trvám nejdýl tak i podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
24.9.12 14:27

@Hanymany Ahoj genetiku ti mohou udělat už po druhém potratu…taky mi jí dělali po druhém :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.9.12 15:08

@Izzz: v jakých záložkách? Já to tu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.9.12 15:10

@marinka5: a ostatní až po třetím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
24.9.12 15:13

@marinka5: mě tu genetiku budou dělat taky po 2., ale jak dosáhnout toho, aby mi udělali všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.9.12 15:17

@Hanymany jsou tu holky, co si to dokázaly vydupat, nebo měly osvícený doktory…fakt nevim, jak na to.

CARy
https://www.emimino.cz/…-reprodukce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.9.12 15:19

Já jsem psala na pojištovnu, jestli na to mám nárok. Bylo mi sděleno, že vše určuje lékař. Ale pokud se dostaneš do CAR, tak podle mě tam řešej všechno…udělaj ti genetiku a pak už si tě povedou, kam budou potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
24.9.12 15:28

@Hanymany ostatní mi dělali po třetím no :roll: a co myslíš tím všechno? jako veškerá vyšetření nebo jak to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
24.9.12 15:30

@marinka5 oni ti udělaj po 2.potratu genetiku. Nic dalšího údajně není třeba. Zatím. Já jsem si nechala zjistit štítnou žlázu, ted jdu na hemato na homocystein (kvůli mutaci) a jinak mi nechtěj napsat to imuno, což je prostě podle mě jedno z nejzákladnějších vyšetření.

holky, zaplatily byste si to samy, kdyby dr nechtěli napsat žádanku? 9tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
24.9.12 15:34

@Izzz mě tenkrát bylo řečeno, že prostě imunologie se dělá až po třetím, že je to fakt dost drahé atd. atd. taky jsem tenkrát nebyla spokojená, ale na genetice mi našli MTHFR mutaci tak jsem to sváděla na to nakonec, ty mé potraty tou MTHFR nejspíš nebyli…a k otázce zda bych si to zaplatila či ne? no nevím :nevim: pomalu 10tis. je opravdu dost, ale je to hodně obsáhlý vyšetření, které odhalí mnoho, tak by to možná zato stálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
24.9.12 15:46

Holky, já nevím, u mě ty plody umřely ve stejném stáří, oba odpovídaly 10. týdnu, takže mě vzali do CAR (měla jsem při 2. revizi štěstí, že byla v nemocnici Mudr. z gennetu, která mi navrhla ať k nim začnu chodit). Říkala že se to jindy dělá až po 3. potratu, ale to stejné stáří že asi něco znamená. Taky mi přijde hloupý čekat jestli nepotratí člověk znovu, prý na tyhle vyšetření má nárok každý 1* za život.
Ale ta dr. říkala že se kolikrát opravdu nenajde nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty