Spontánní potrat vs. mimoděložní těhotenství

375
25.10.11 11:17

Spontání potrat vs. mimoděl. těhotenství

Ahojky, minulý týden jsem pravděpodobně potratila cca ve 2. měsíci. O těhotenství jsem nevěděla, a tak to není až tak bolestné, ale chci se zeptat, zda nemá někdo podobnou zkušenost.
Moje dr. mě poslala na testy hcg z krve a hodnoty se jí nezdají, že prý klesají moc pomalu - v pátek 489, včera 416. Dnes mě poslala tedy do nemocnice na nové testy, výsledky zatím nevím… Zašla jsem ještě pro jistotu k jinému dr. a ten se také přiklání k potratu. Neměla někdo z vás nějaké příznaky po potratu nebo po mimoděl. těhotenství? Já měla pouze silné krvácení v noci s takovými většími kusy, pravidelné křeče a poté takový hnědavý výtok, celkem páchnoucí :poblion: Teď mě jen malinko občas pobolívá v podbřišku a ještě malinko krvácím, mám zvýšenou sliznici. Chci jen trošku poradit, dr jsou všichni nejistí, všichni říkají to samé a v podstatě nevím nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
25.10.11 12:34

pokud ti neklesá hcg je dost možné že si se dobře nevyčistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
25.10.11 18:25

A co UTZ tam je něco vidět. taky se přiklánim že se děloha úplně nevyčistila a bude asi nutná revize :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
26.10.11 18:22

Ultrazvuk už mi dělali třikrát, v děloze prý nic není, od min. týdne se ve mně neustále někdo šťourá a všichni říkají to samé. Ale výsledky ze včerejška prý vypadají už lépe, hladina klesla o více jak sto jednotek, tak doufám, že na příští kontrole už to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
26.10.11 20:17
Hogata píše:
Ultrazvuk už mi dělali třikrát, v děloze prý nic není, od min. týdne se ve mně neustále někdo šťourá a všichni říkají to samé. Ale výsledky ze včerejška prý vypadají už lépe, hladina klesla o více jak sto jednotek, tak doufám, že na příští kontrole už to bude ok.

Tak snad to bude ok. Tohle jsem si užila při prvnim potratu, 3 revize, 1 laparo a stejně HCG skákalo nahoru a dolů :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
27.10.11 11:22

no mě tehdá doktor taky říkal že děloha je čistá,že nic nevidí ale prý tam může zůstat něco tak malinkého co ani uzv nezachytí :nevim: no ale naštěstí mi po téměř 7 týdnech hcg konečně kleslo na nulu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
19.12.11 17:16

Revize

Ahojky holky,taky sem přispěju se svým příběhem.
Já jsem dnes 5.den po revizi-také zamlklé těhotenství (asi tak 5tt)ale u mě je problém ten,že jak jsem měla nízké hcg (670), tak prý v děloze UTZ nemohl nic zachytit. Tím pádem mi udělali revizi a ted se čeká,jak bude klesat hcg.
Holky,já mám pořád šílený strach,že to pořád ještě může být mimoděložní!!!
Před třemi dny jsem měla hcg 290, dnes (pátý den od revize) už jen 69. Myslíte,že to klesá dobře?
Jinak po revizi mi nic nebylo,jen jsem nárazově lehounce krvácela.Třeba jen 2× denně, vždy na záchodě jsem měla na toaletním papíře krev-takovou jakoby „zředěnou“.To samé se mi objevilo včera večer a dnes po obědě. Jsem z toho celkem vyplašená.Máte některá podobnou zkušenost?
Jinak mě nic nebolí,jen mě občas mírně píchne v pobřišku (střídavě napravo i na levo).
Děkuji za jakoukoliv radu, ten pocit nejistoty je šílený. Na další krev jdu až ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
21.11.12 21:59

Ahoj holky.Moc prosím o rady, zkušenosti atd..8.11. jsem našla na testu ducha. Mám nepravidelný cyklus a nikdy nevím, kdy bude ms..ale čekala jsem ji zhruba kolem 15.11. Dne 14.11. jsem si nechala odebrat krev na hcg a bylo jen 18,3. Za 3 dny dne 17.7. bylo 45. A 20.11. jen 72. Jelikoš jsem již 3× potratila(6+2,4+ně­co a 5+něco) a 17.jsem začala špinit, šla jsem toho 17.11. raději na pohotovost, kde mi mudr. řekla, že je ještě brzy, na ultrazvuku byla jen sliznice 1cm. Nasadila mi Duphaston na podporu udržení a v pondělí kontrola u mého gynekologa.Ten mi však řekl, že jím léky zbytečně, že to těhu není.. tak jsem léky vysadila. Krvácení bylo mírné od soboty do úterka. Nyní už nekrvácím, jen chvílemi lehce naoranžovělý výtok. Dělám ale každý den testy a čárka na nich sílí.. Co si o tom myslíte? Mám strach, že je to mimoděložní těhotenství.. Je šance, že by mohlo být vše ok? Přece pokud potrácím nebo nejsem těhotná, jak tvrdil doktor, tak by test měl spíš slábnout, ne? Miminko si moc přejeme..po dlooouhém snažení s mnoha zklamáním. Měl to někdo podobné? Budu ráda za každou odpověď. Ten spodní na druhé fotce je dnešní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
22.11.12 07:08

Lusesítka

Já bych to tedy rozhodně nevzdávala!!!Určitě podle mě ještě nějaká šance je. Ale rozhodně bych jela znovu k lékaři, aby právě vyloučil to mimoděložní těhotenství-takže udělal znovu utz..
Jinak já jsem měla mírné krvácení (tedy spíš špinění) za začátku taky, takže jsem si myslela, že mám normálně ms. Výtok jsem pak měla dokonce přes 14 dní!!Proto jsem taky s těhu testem čekala až skoro do 6.tt A teď už začínám 23.tt ;)
Takže to určitě nezvádej, mimísek se ještě může „chytnout“!!!
Držím moc palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty