Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,včera jsem byla u doktora na prohlídce,jsem v 8tt,ale mimi vypadá na 5tt.No a dneska jsem začala špinit.Doktor říkal,že to může přijít,ale chtěla jsem se zeptat jestli mám čekat,jestli si s tím tělo poradí samo,nebo mám čekat do pondělí,kdy jsem k němu objednaná.Chtěli by jsme se pokusit potom zase o mimi a nechci nic zanedbat.Děkuju za rady
Jinak to krvacení není silné,je to jen takové špinění
Určitě běž na revizi, tělo si se zamlklým těhotenstvím samo neporadí, jinak je mi to moc líto, ale před 7mi týdny jsem to zažila už po třetí a to jsem hodně mladá
![]()
Já teda počkám do čtvrtka a zajdu tam
Pořád doufám,že se stane zázrak a mimi se udrží.Moc jsem si ho přála ![]()
chelsea001 píše:
Ahoj,včera jsem byla u doktora na prohlídce,jsem v 8tt,ale mimi vypadá na 5tt.No a dneska jsem začala špinit.Doktor říkal,že to může přijít,ale chtěla jsem se zeptat jestli mám čekat,jestli si s tím tělo poradí samo,nebo mám čekat do pondělí,kdy jsem k němu objednaná.Chtěli by jsme se pokusit potom zase o mimi a nechci nic zanedbat.Děkuju za radyJinak to krvacení není silné,je to jen takové špinění
Já bych zašla k doktorovi.Je mi to moc líto,mě se to taky stalo,jednou SP v 5 tt,to naštěstí bez revize,další těhu zamlklé ve 12 tt no a za necelý rok od revize se nám narodilo miminko
Držím palečky ![]()
je mi to moc líto
já na to mám trochu odlišný názor než ostatní, pokud se rozjíždí krvácení, tělo si s tím pravděpodobně poradí samo, bylo by to nejideálnější řešení, to byste se mohli snažit hned, po revizi bude potřeba pauza, zase je revize rychlá, rekonvalescence bezbolestnější a kratší než u samovolného potratu. Rozhodnutí bude na tobě, většina doktorů bude navrhovat revizi.
ahoj tak i ja přidám své bohužel špatné zkušenosti. srpen 2010 ZT v 6 tt, srpen 2011 ZT zaktéž asi v 6 tt a nyní jsem měla být v 7 tt a od neděle špiním - teĎ někdy na toal papíře i faktt krev- ale není to klasická ms. Když jsem včera dr volala tak mi řekl, že mam počkat do čtvrtka a pak dat vedět. Teď nevím co deělat protoze jsem myslela, že se to dnes rozjede. Jinak u těch předchozích žádné špinění nebylo tak jsem šla rovnou na revizi. Ted fakt nevím, zda-li volat nebo čekat. Na mutacích nám nic nenašli, na chromozomy stále čekáme. už nevím jak dál. je mi 27 let a žádné dítě. je to opravdu hodně psychicky náročné- však sami víte. přeji hodně stěstí
Ahojky.moc mě to mrzí,už sem to tušila při tvé včerejší diskuzi ale nechtěla sem strašit.
Stalo se mi to samé,ale já nevěděla že miminko už nežije.3pinila sem 4 týdny(má dr mi ale ultrazvuk neudělala že to k těhotenství patří a ve 13 týdnu se zjistilo že plod je již rozložený a mrtvý aspon 4 týdny,dostala sem zánět,takže radim interupci.Já naštěstí dopadla dobře že se zánět nerozjel a znovu sem pak otěhotněla,ale kdybych na interupci nešla plod by nejspíš nevyšel a jen sem dostala celkovej zánět dělohy.Lepší je to mít za 15 minut vyřešené pod dohledem lékařu než čekat na něco co se stát nemusí.Držim palce at to zvládneš
Já mám za sebou už 4 potraty a to jsem 3× čekala až se to rozjede samo a musím říct, že vždy to dopadlo na jedničku… a bylo to vždy tak jak popisuješ ty… do toho 8 tt a plod vypadal menší (tělo si poradilo samo a bolelo to o kapánek víc než klasická MS)… jen jednou se mi to nechtělo rozjet ale to byl plod už 11tt a tak jsem musela na revizi (bolest byla skoro týden v podbřišku ale jen malinká, a zas máš nakázané šestinedělí, může se stát že se musí revize opakovat, že se děloha nevyčistí úpllně) … sama za sebe bych počkala až jak se ti to spustí. Pokud odejde samo můžeš se snažit hned a pokud půjdeš na revizi tak musíš čekat nejméně 2/3 cykly…
Je pravda, že to co tu popisuje Kamča je děs ale na tom má svůj díl vinny i Mudra, ta měla udělat utz a zjistit co a jak a plod už byl dost velkej na to aby odešel sám ![]()
Navštěvuju jak CAR tak svoji gynekoložku, oba se vždycky shodli, že zkusíme počkat jak to dopadne…
No za sebe bych doktorovi rozhodně, pokud tam zrovna nechceš zajít, zavolala, za telefonát nic nedáš a maximálně Ti doktor nebo sestra řekne, že máš opravdu doklusat na prohlídku, ikdyž jsi byla včera… Jsem asi pako, ale já prostě volám za sebe vždy, když se mi něco nezdá… Jinak přeji, aby vše dobře dopadlo a mimi bylo živé, sama jsem si ZT prošla jako tady mnoho z nás, takže chápu Tvé obavy…
![]()
můžu se zeptat za jak dlouho se ms rozjela od špinění? nevm jak mam dlouho cekat na to jestli se to samo rozjede. Já žádné poblesti nemám. děkuju
Holky to já byla na revizi pokaždé, protože jsem nikdy skoro vůbec nekrvácela, ted naposled jsem ani nešpinila a dr. mi řekla, že jinak to prostě nejde než na tu revizi jít, protože bych prý po tom mohla dostat otravu krve ![]()
Holky a u nás ještě nejsou tkz potratové pilulky?Myslím že jinde ve světě je podání potratové tablety a nebo revize na rozhodnutí pacientky tak proč zde to tak ještě není? ![]()
Já jsem mu volala,bohužel dneska asi neordinuje.Počkám do toho čtvrtka.A můžu se zeptat za jak dlouho se můžem snažit o další?Připadám si úplně neschopně,že nedokážu donosit dítě ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.