Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny.
Minulý týden jsem si dělala těhotenský test a měla jsem dvě v celku silné čárky… Dnes jsem byla u doktora, zjistil mi gestační váček o velikosti 1cm, žloutkový váček ani plod zatím vidět nebyl… Jsem 6+1 a prý to bývá v této fázi ještě normální, ale ja nevím jsem nervózní z toho jak to dopadne… v prvním těhotenství jsem měla nevolnosti a prsa me boleli, teď jsou tyto příznaky mnohem slabší, jen při určitých aktivitách pociťuji bolest zad…
Měl to někdo podobně a ukázalo se vše později? Mám strach ze zamlklého těhotenství…
@kavenka mela jsem mít preventivní kontrolu, tak se to spojilo… no někteří už mají v tomto stadiu i žloutkový váček a třebas i viditelný plod… tak me to trochu rozhodilo…ale vim ze je tam pořad naděje, jen jsem doufala ze tu treba bude někdo s podobnou zkušenosti a poděli se o ni. 🙈 🙃 Mam za sebou i dva samovolné potraty a jediné dítě které mam je z IVF, takze tam to bylo všechno trochu jinak…. Ted je to přirozenou cestou, o to vic jsem nervózní po minulých zkušenostech…
@Ria30 mohla jsi mít posunutou ovulaci. Já myslím, že je velká šance, že to dobře dopadne ![]()
Pokud víš že jsi měla ovulaci tak jak počítá gyndar a ji opravdu 6+1 tak je to blbý. Pokud nevíš kdy jsi měla ovulací nemá smysl spekulovat. Ovulace mohla být později a těhotenství je mladší. Počkej na další kontrolu.
@lenicka134 Kdy byla ovulace netuším, jen datum začátku poslední menstruace. Stále věřím v naději… Dekuji. ![]()
Je brzo..příznaky můžou být a nemusí…můžou přijít později, nemusí se ty typické těhotenské objevit vůbec…já jsem v 2. Těhotenství celý první trim. Neměla vůbec žádné potíže..to až pak s rostoucím pupkem… Bolely mě záda a špatně se mi chodilo od rozestupujici se pánve a bolelo mě břicho protože jsem tahala první dítě plus nákupy a veškeré domácí práce byly na mě…takže mi to dávalo zabrat a ozývala se mi jizva po císaři…jinak nebýt toho tak bych ani nevěděla že jsem těhotná…
Pořád je šance, kór když nevíš kdy byla ovulace. Já loni řešila to samé 6+2tt dva gestacni váčky, jeden s náznakem žloutkového. O 10 dní později už dva plody se srdeční akcí. A to jsem +- 1-2 dny přesně věděla kdy ovulace byla. No nakonec sice syndrom mizejícího dvojčete, takže zůstalo jen jedno ale za měsíc rodím 😊
Jinak co se příznaků týče, u dcery jsem neměla skoro žádné, za to teď čekám kluka, tak nevolnosti se dostavili v 8tt ale pořádne.
@Vladusxx píše: Více
To jste mě docela uklidnila… no ted mi začalo být docela blbe od žaludku… neni to nic příjemného, ale mohlo by to byt dobrý znamení. 🙃 Ono je asi opravdu každý těhotenství jiný. 🙃
@Lucie1906 píše: Více
Tak super, to moc gratuluji, ze to alespon dopadlo tak, jak to dopadlo a moc dekuji za sdílení zkušenosti. U me zatím žloutkový váček vidět nebyl, ale už věřím, ze za týden budu mít dobrou zpravu a vše bude viditelné, vzbudila jsem se ted s pocitem na zvraceni, tak by to mohlo byt dobry znamení… 🙈 😆
@Lucie1906 u mě naopak u dcery minbylo blbě u syna jsem nevolnosti neměla..ostatní potíže byly tak nějak stejně…no u syna mě tolik nesvědčila kůže..u dcery strašně…ale zas u syna mě více bolely záda a břicho..jenže to bylo dáno spíš tím že dcera ještě nechodila a navíc jsem měla na krku veškerý chod domácnosti včetně veškerých nákupu…když dcera začala chodit a manžel se taky mohl už zapojit tak se bolesti zázračné zmírnily…hlavně bolesti břicha teda…
@Ria30 Ahoj, ja jsem ted v podobne situaci. Podle posledni MS bych mela byt 6+4 tt. Od 6+0 ruzove spinim, deje se mi to pouze na zachode. Nic me neboli a jine problemy nemam.
Vcera jsem byla kvuli tomu spineni u sveho doktora, ac puvodne jsem se tam chystala az za tyden. Nasel mi v deloze prazdny gestacni vacek 9 mm. Pry je brzo to nyni hodnotit, chce me za tyden videt znova.
Ovulace byla cca kolem 7.4. To vim, jelikoz jsem byla sledovana kvuli inseminaci. Smiruju se spis s tim, ze je to tehotenstvi, ktere neprosperuje.
Jinak… Je mi 33, deti si preju a snazim se o ne poslednich 7 let. Mezitim jsem mela tri partnery. V prosinci 2023 jsem jiz s tim tretim muzskym prodelala mimodelozni tehotenstvi, prisla jsem o pravy vejcovod a operovali me na posledni chvili. Od te doby uplynulo 14 mesicu, konecne jsem znovu tehotna, my dva mit spolu deti evidentne muzeme, ale nejspis me ceka zase ztrata. Tehotenske testy pritom silily ukazkove. No, to je zivot. Zeny, nejste v tom samy.
@Roxolana92 ja mela mimodelozni 2×. Taky mi vzali jednou laparoskopii vejcovod a podruhé bohužel řez do břicha, ztráta 2,5l krve a prasknuty roh děložní.
Teď jsem těhotná ❤️ nezoufej, naděje umírá poslední…
@lenkatols Vim, ze rada zen je na tom mnohem hur nez ja. Pro me je to teprve druhe tehotenstvi v zivote. Zato jsem si na nej pekne pockala. Nekdo si projde opakovanou ztratou s ruznymi nasledky…
Uz jsem se smirovala i s tim, ze to prirozene nepujde. Pomohla mi az treti inseminace a zaroven sesty cyklus s nasazenymi hormony. Nastesti inseminaci muj doktor provadi sam a nikam jsem s tim zatim nemusela. No, uvidime za tyden. Dekuji. ![]()