Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Jdu se zeptat jestli někdo máte podobnou zkušenost, tak trochu pro uklidnění🙈 Minulý týden v pondělí jsme měli genetiku to jsem byla asi 12+1tt, kde nám řekli, že z krevních testů nám vyšlo riziko na DS 1:298, což bych ani tak neřešila, ale potom nám řekli, že se jim na ultrazvuku zdá, že má mimi roštěp bříška tzv. omfalokélu. Dnes jsem 13+3tt a volali mi z genetiky, že po odběru placenty mi výsledky vyšly v normě a že žádný ze syndromů se nepotvrdil. U té omfalokély bohužel nevím nic, protože tu musí posoudit zase jiná doktorka na genetice. Momentálně jsem už třetí den v nemocnici, protože krvácím, mimi je v pořádku, tak nevím proč krvácím, ale tím pádem nemůžu zatím na tu genetiku. Máte někdo nějakou zkušenost že by se to mohlo ještě třeba zatáhnout? 🥺 Říkají že tak do 13tt týdne to ještě je možné a tak pořád doufám. Děkuji.
Kdyby se to potvrdilo, ptej se na moznost prenatalni operace. Delali je v ostrave, nevim, jestli ted i jinde, nebo naopak nikde…
Kamarádka má syna, který měl taky omfalokelu. Hodně záleží na rozsahu a jestli tam nejsou další poškození. On to neměl naštěstí moc, měli plánovaný císař asi 4 t před porodem, nakonec se narodil už ve 32. tydnu a hned ho operovali. Stačila 1 operace a jediny následek co má je jizva na břiše, jinak je to už šikovný predskolak. Pokud tam nejsou vady a je to operabilni, tak je to sice komplikace, ale resitelna. ![]()
@Ter665 píše: Více
jj, pokud to bude nutne, zalezi na rozsahu. Pokud jsou organy na svych mistech, tak asi nebude potreba.