Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ivet1993 píše:
@hospodki Děkuji za odpověď, uvidíme jaký bude zítra posun. Ať to bude jak chce, tak ta nejistota je hrozná. V nemocnici ještě říkali, že tím že jsou tam dva to vše může být maličký a ten jeden to nakonec může zvládnout.
Schválně jsem vyhledala co mám další fotku z 8+2 kdy měla mala 1,8cm. Měla by jsi byt přesně mezi tím a ty mas min než na první fotce. Naděje je hezká, ale nemá smysl so lhát. Na revizi s klidným srdcem jdi. Měla by jsi vidět něco veliké alespoň centimetr a srdeční akci
@Ivet1993 píše:
@hospodki Moc Vám děkuji ☺️ poslechnu je ☺️
Hodně stesti v dalším snazenim. Me vyslo první a pak az pate těhotenství.
@hospodki U nás se to takhle povedlo na první pokus, tak jsem ráda, že jsme oba zdraví a jde nám to. Určitě se to příště povede ☺️
Ahoj holky, tak dnes už kleslo i HCG, takže rovnou na revizi. Už jsem doma a v pořádku. Příště už bude vše, jak má být ![]()
Obnovuji tema. S přítelem jsme byli na prvním ET 11.12., zítra jdu na krev, ráno jsem měla na testu 2 čárky. Před ET jsme byli na genetice, řekli nám, že takhle pěkný testy dlouho neviděli. Ale teď všude čtu o zamlklem těhotenství. Jelikož nám oběma se blíží 40 a x let jsme se snažili a neslo to, bojím se teď zamlkleho těhotenství. Mate některá zkušenosti?
Dobrý den chtěla bych se zeptat, dnes jsem byla na první návštěvě u lékaře jsem 6tt a pan doktor mi řekl že nevidí tlukot srdce, poté mi sdělil že kolem plodu se děla nějaký hlen který způsobí aby se plod nevyvíjel tak jak má mysli si že by to mohl být ZP.. mám se bát? Bude to moje první dítě a je mi teprve 21 let. ![]()
@Terezkkaa11 píše: Více
v 6tt ještě tlukot srdce vidět být vůbec nemusí. To ostatní, jak doktor popisuje, tomu nerozumím. Ale rozhodující bude, jestli se to posune za další týden, max. 2. U mne v 6tt také žádné srdíčko, pak v 7tt jen velmi pomalá srdeční akce na velkém UZ a v 8tt už bohužel ani ta. Mně zas v 6tt říkal, že je tam velký ten žloutkový váček, ale že to nemusí v tu chvíli ještě nic znamenat… Držím palce. Ale i kdyby to teď nevyšlo, tak prý po těchto neúspěších bývá prý „jak pohnojeno“ a kolikrát se to pak zadaří brzy znovu
.
@Vendy919 píše: Více
Dopředu bych se určitě nebála
. Snad až by se jim něco na UZ kolem 7tt/8tt nezdálo co do vývoje srdíčka, má smysl být trochu v nejistotě. Ale do té doby věřit a věřit, i v tomto věku, hlavně pokud je genetika dobrá!
Držím palce.
A jak jsem psala v minulé reakci, co jsem slyšela ze zkušeností okolo, tak po zamlklém těhot. je „jak pohnojeno“ a zpravidla to vyjde docela brzy zas.
@Terezkkaa11 Kamarádka byla na ultrazvuku v 6tt, ještě nic vidět nebylo, já jsem byla 6+5tt a nám uz bilo srdíčko
kamarádka šla na další ultrazvuk za týden a kousek a uz bylo srdíčko vidět. Doktor ji říkal, ze mohla mít dyl ovulaci, ať se nedesi. Ve 21 letech Jste mlada. My po 30 tce jsme uz ve stresu, když to porad nevychází
Hlavu vzhůru, ještě není nic ztraceno ![]()
Dobrý den moc děkuji za pozitivní komentáře ale bohužel se nepodařilo, kolem plodu se udělal hematon a srdce nebylo podle lékařů jsem byla 7+2, zítra jsem objednána na vyčištění. ![]()
@Terezkkaa11 píše: Více
Moc děkuji, hodně si toho vážím ale je to pro mě těžké jako pro mladou holčinu která ve svých 21letech zažila už takové problémy se spodkem a teď ještě tohle, ohledně na to že pracuji a dělám fyzicky namáhavou práci ale jak říkáte snad se to podaří ![]()
To mne mrzí.
Kamarádka měla zamlklé těhu cca ve 27 letech a pak už 2 zdravé těhu. To první velice krátce po tom neúspěšném. A taky není úplně nejvíc fit
. Držím moc palečky. A nebojte, v tomto věku (na rozdíl ode mne) máte ještě dost času na další pokusy, i když sama vím, jak je to psych. hodně náročné, když to nevyjde a člověk se z toho musí vždy sebrat. Držte se a věřte!
![]()
Ahoj ráda bych se podělila se svým smutným příběhem a zda jsi někdo prošel tím co já a dočkal se dítěte
Dvakrát jsem prodělala zamkle těhotenství jednou v 8 týdnu a po druhé v 10 týdnu a jednou samovolný potrat v 6 týdnu dítě ještě nemám byla jsem ne všech vyšetření genetika v pořádku ma i partnera hematologie v pořádku a na imunologii mi zjistili antifosfolipidový syndrom i hned mi doktor nasadil prášky godasal na ředění krve budu brát až do 36 týdne těhotenství poté injekce až do porodu.
Za jakou koliv zkušenost radu a naději budu moc ráda děkuji
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.