Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
¨Přeji krásný den,Jsem tady dnes poprvé,takže nevím jak všechno funguje,ale snad se mi to povede.Hledala jsem na internetu něco o zamlklých potratech a až ted jsem narazila na emimino.já jsem byla v 11,týdnu a v pondělí mi doktor na ultrazvuku řekl,že se plod přestal vyvíjet v 7,týdnu a musela jsem jít okamžitě na revizi.S přítelem jsme se moc těšili,přestože by to bylo moje třetí těhotenství ale společné první miminko.Dost mě to bolí a nějak se s tím pořád nemůžu srovnat.Dnes jsem dostala MS a parádně mě bolí břicho.Doktor mi říkal,že nemusíme na nic čekat a můžeme to hned začít zkoušet.Čtu tady různý příspěvky a každej se liší.
.Tak nevím.Poradí mi někdo??? ![]()
ahoj beruško,pro holčiny,co potkalo to co tebe je tu skvělá diskuze Těhotenství po potratu,tak jsem tam odtud. Holky jsou tam skvělé a jak sama poznáš,rozhodně ti popovídání s nimi pompůže!
Takže šupky mezy ně a uvidíš,že bude hned lépe!
Beruska16a píše: ¨Přeji krásný den,Jsem tady dnes poprvé,takže nevím jak všechno funguje,ale snad se mi to povede.Hledala jsem na internetu něco o zamlklých potratech a až ted jsem narazila na emimino.já jsem byla v 11,týdnu a v pondělí mi doktor na ultrazvuku řekl,že se plod přestal vyvíjet v 7,týdnu a musela jsem jít okamžitě na revizi.S přítelem jsme se moc těšili,přestože by to bylo moje třetí těhotenství ale společné první miminko.Dost mě to bolí a nějak se s tím pořád nemůžu srovnat.Dnes jsem dostala MS a parádně mě bolí břicho.Doktor mi říkal,že nemusíme na nic čekat a můžeme to hned začít zkoušet.Čtu tady různý příspěvky a každej se liší..Tak nevím.Poradí mi někdo???
Ta bolest časem přejde, ale asi nezmizí uplně¨. Mě to potkalo taky, před 14 dny, a je to lepší, i když někdy jsem taky moc smutná. Já mám ted ovulaci, a bolí to svinsky, už se bojím, až to dostanu, to bude asi maso.
Mě řekl dr. totéž co tobě, že nemusíme čekat, že mi dozrává nový folikul, ale ještě dobírám ATB, tak nechci riskovat a počkám měsíc nejmíň. Mám hodného gynekologa a vysvětlil mi ,že děloha je ještě zásobena hormony z minulého těhu, tak že by to mohlo jít dobře. Ale i tak budu muset hned na neschopenku a ležet, aspon z kraje.
Snad jsem ti aspoň trošku pomohla, zkus najít tu diskuzi těhotenství po potratu, mě když bylo nejhůř, holky tam mě podržely ![]()
Drž se a mysli na to, že příště to vyjde a bude líp. Musíme si říct, že líp teď než třeba v 5. měsíci.
Ahoj Berusko, ja jsem taky z diskuse tehotenstvi po potratu. Sice uz bezi asi 10 mesicu, ale holky te tam mezi sebe rychle vezmou, poradi, podpori… Je mi moc lito, co se ti prihodilo, ale je to bohuzel celkem casta vec, v te diskusi uvidis, kolik holek se stejnym osudem tam chodi. Kazdy doktor rika neco jineho, a kdyz ten tvuj je naklonen okamzitemu snazeni, tak to je jen dobre. Jen bych rekla, ze to tvoje krvaceni neni MS ale cisteni po revizi - bylo to tenhle tyden, ne? Ta skutecna MS by mela prijit za 4-6 tydnu. Krom toho se po nekolik tydnu po revizi nedoporucuje sex a koupani, protoze je zvysene riziko infekce. Nekteri doktori dokonce vyzaduji dodrzet sestinedeli, co se sexu tyka, ja mela dovoleno mnohem driv, zkusila jsem po dvou tydnech nebo tak a stejne me pak bolelo bricho. Drzim pesti, at to brzy vyjde a treba se potkame v Tehotenstvi po potratu (nebo pak v mnohem veselejsi diskusi o miminkach).
ahoj berusko..ja potratila ve 12 tydnu a byl to pro me taky sok.tak uz pojd mezi nas ja jsem taky z tehotenstvi po potratu a nebejt holek tam,tak uz jsem mozna nekde na psichyatrii.cekame na tebe,tak se neboj a pojd mezi nas
https://www.emimino.cz/modules.php?…
eMimino.cz - ForumsBB - tehotenstvi po potratu
Ahoj Berusko,
vim jak se citis, ja sama jsem si to prozila hned dvakrat.
Neboj ta bolest prejde a bude lip. Me doktor rekl, ze mam pockat dva mesice, chvili se pak stejne nedarilo, ale ted uz ano.
Taky se ted strasne bojim, ze to bude opakovat, ale nechavam to konovi.
Pa, neboj bude lip.
Ahoj Berusko,
vim jak se citis, ja sama jsem si to prozila hned dvakrat.
Neboj ta bolest prejde a bude lip. Me doktor rekl, ze mam pockat dva mesice, chvili se pak stejne nedarilo, ale ted uz ano.
Taky se ted strasne bojim, ze to bude opakovat, ale nechavam to konovi.
Pa, neboj bude lip.
Ahoj holky,
Chtela jsem se vas zeptat jestli se da nejak jinak poznat nez z ultrazvuku ze miminko se neviviji a ze jde o zamlkle tehotenstvi. Ptam se proto protoze ja jsem byla na ultrazvuku v 8tt a na dalsi mam jit az ve 20tt, coz mi prijde strasne za dlouho. Ziji totiz v Anglii tak to tady mame asi trochu jine nez v Cechach. Bojim se aby neco nezanedbali.
Meli jste nejake priznaky pri zamlklem tehotenstvi. Prestalo vam byt treba spatne, zmizeli vam nevolnosti ktere jste meli na zacatku nebo na opak? Jak se da poznat ze je neco v neporadku bez ultrazvuku.
Ja vim asi je to strasne hloupa otazka ale ocenim kazde vase nazory a zkusenosti. Ja vim nemela bych se v tom moc stourat a uzivat si tehotenstvi ale ja se prirozene bojim, je mi 35 let a je to moje prvni tehotenstvi ktere prislo az po dlouhem snazeni.
Dekuji moc predem za odpovedi.
Dana
ahojky.nemysli si ze u nas je to neco jineho.vetsinou se taky chodi jen na tri ultrazvuky za cele tehu.ja teda mam ultrazvuk pri kazde nasteve,ale to jenom proto ze jsem pred tim take mela zamkle tehu.
tak priznaky jsem mela
spinila jsem,prestaly nevolnosti,nerostlo brisko,prestaly me bolet prsa,bolelo me brisko.
ale vsechny tyhle priznaky co jsem mela muzou bejt i u normalniho vyvijeciho tehu,takze to vlastne ani nepoznas
.snaz se myslet pozitivne a preju bezproblemove tehu. ![]()
jinak ja kdybych mela naky pochybnosti,tak bych jela na pohotovost,tam ti ultrazvuk udelaj a uvidis ze je vse v poradku.kdyby mi dr nechtel udelat ultrazvuk,tak bych si vymyslela bolesti,abych mohla jet na pohotovost a presvedcit se ze je vse o.k.vim ze je to tak trochu podvod,ale kdyby jsi z toho byla hodne na nervy,tak to taky tak udelej ![]()
dulezity je bejt tetko v klidu,mimisek to vse citi,kdyz se nervujes.
Ahoj Dani!
Ja myslim, ze to hlavne chce se nenervovat a myslet pozitivne. Nesmis uz ted predem myslet na to, jaky priznaky bys mela, kdyby neco bylo spatne.. Proste nic spatne neni a nebude a basta! ![]()
Raduj se, ze jsi tehulka, tes se na miminko a teprve pokud by se ti neco nezdalo, zajed k dr. Ted to opravdu neres.
Ja prisla o mimi nedavno, kdyz jsem byla 17tt. Absolutne zadne priznaky. Proste jsem zacala jednoho dne z niceho nic uplne malilinko spinit (zadna krev, nic takoveho), byla jsem si na 99.9% jista, ze to nic nebude. Ale i tak mi to nedalo a jela jsem pro klid duse na pohotovost. Tam nenasli srdicko a zjistili, ze mimi se prestalo vyvijet uz ve 14tt (to byla ma posledni kontrola a UTZ, kde se melo mimi krasne cile k svetu). Byl to siileny sok. Neverila jsem, ze se neco takoveho mohlo stat a ja 3 tydny vubec nic nepoznala, zadne priznaky, zadne bolesti, zadne krvaceni, nic! ![]()
Hodne stesticka a zadne zbytecne stresovani!
Jana.
Dalmatinko,
dekuji, ti moc za povzbuzeni. Mas pravdu ze nema cenu se nervovat. Ja si pripadam, ze jsem docela v pohode ale kdyz ctu ruzne knihy a nebo jsem tady na emiminu tak mne nejakak prohaneji negativni myslenky.
Budu se snazit byt v klidu a byt pozitivni. Byla jsem pozitivni i v tom ze proste do jineho stavu prijdu a nakonec se to prece jenom povedlo.
Tak ted konec strachovani a uz jenom uzivani ![]()
Dana
anonymko presne tak .jenom sami uzivani a radovani.
ono je tezke nemyslet na to ze se neco muze stat,jeste kdyz je tady tolik smutnejch dusicek,ale zase na druhou stranu to ber tak ze tehu je nejkrasnejsi okamzit kterej kdy zazijes a ver mi ze to utece jako nic.
ja jeste nedavnotady taky brecela a byla nestastna a prijde mi to jako vcera kdyz jsem nasla // na testu a koukni na muj metrik.zbyva par dni do porodu a ja se skoro cele tehu jenom strachovala a tet me to mrzi
.
tak zadny chmury a uzivej si.kup mimiskovy neco krasneho na sebe,ty si dej zmrzku a uzivej,za chvilku budes mit miminko v naruci ![]()
kacenko ja taky neverila ze se neco muze stat a najednou to prislo,tak jak rikas z niceho nic se nam zhroutil svet.drzim ti palecky at jsi taky brzo tehulka a vse je v poradku
.
Dalmatinko, tobe taky hodne stesti!! Za chvili budes mit mimiska doma, to je nadhera!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.