Těhotenství po potratu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4548
15.11.05 12:13

tehotenstvi po potratu

jsem jen par dni po potratu po zamlklem tehotenstvi v 8. tydnu. Chtela bych co nejdrive otehotnet znovu.Doktor doporucuje nejdrive za 3 mesice, nektere nazory tvrdi 6 mesicu, ale i tri mesice se mi ted zdaji jako nekonecne dlouha doba.Chtela bych udelat vsechno proto, aby tentokrat vse vyslo bez problemu.Rada bych vedela, zda existuji nejake pripravky ci recepty, ktere mi pomohou obnovit zdravou sliznici delohy,normalni mentruaci a ovulaci.Mate nejake zkusenosti a rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.11.05 12:36

Re: tehotenstvi po potratu

AHOJ SARAI,

je mi to moc líto, že jsi potratila :( . Taky mám za sebou zamlklé těhu jedno, letos v lednu jsem v 9. tt potratila :(Radím ti, připoj se zde do diskuse „otěhotnění po potratu-kolik mentruací čekat“, tam tě rády holky vezmou mezi sebe a poradí ti…

nepřihlášená Mischina

• Citovat
  • Upravit
4548
15.11.05 12:58

Ahoj Mischina, moc dekuju za reakci. Ja o holkach samozrejme vim, jenze uz si drzi svuj diskusni krouzek asi rok, vetsina jich je tehotna nebo maji mimca, tak jim nechci jitrit stare rany…Ale zkusim to, kdyz myslis.
Nicmene pokud jsou tu nejake holky s cerstvou ztratou a chteji si vylit srdicka a vymenit zkusenosti tak jako ja, novou diskusi jsem otevrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
15.11.05 20:37

Já taky :-)(

Ahojky!
Tak se k tobě přidávám. Já jsem si nadělila k 1. listopadu taky návštěvu nemocnice :( samovolný potrat doma. Těhu bylo začátek 9 týdne, ale mímo bylo asi 7 tt. My jsme to s přítelem v nemocnici obrečeli a pak jsme si řekli, že příroda zasáhla a lépe teď než později. Jelikož jsem prodělala týden předtím chřipku, tak jsme si říkali než aby byl prcek postižený nebo něco…
V nemocnici mi neřekli skoro nic a doktorka mi jen řekla, že po ultrazvuku je děloha čistá a za půl roku, že mám přijít, že se na mě bude chtít podívat než znovu otěhotním. Do té doby se máme chránit… Pěkně mě odbyla teda aspoň mi to tak přišlo.
Já bych to viděla tak, že počít miminko v květnu je krásný no ne, takže si na ten krásný měsíc prostě počkáme i když to bude hrozný!!! Ale nejsi sama, která musí počkat tak budeme trpět všechny těch „pár“ měsíců. Takže na závěr přání AŤ NÁM TO UTÍKÁ!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
15.11.05 22:06

Ahoj Saraai a Helenis.

holky, nebojte, hlavně žádný stres! Helenis, moc ti chválím, že chceš dodržet toho půl roku - já vím, že někteří doktoři říkají, že to není nutné, je řada případů, že holky otěhotněly snad do dvou až tří měsíců (podobné diskuze už tady na miminu byly), ale z vlastní zkušenosti si myslím, že je lepší dát přírodě čas. V prosinci 2003 jsem prodělala anembryomolu - prostě byla jsem vedena jako těhotná, ale plod se nevyvíjel, srdíčko nezačalo tlouct. Skončilo to potratem. Dodržela jsem toho půl roku, zatím jsem brala pilulky, po vysazení pilulek jsem ještě počkala měsíc na obnovení normálního cyklu - a pak jsme to s manžou zkusili. Bez myšlenek na mimčo, prostě jsme si udělali hezkou dovolenou, chodili ny výlety, koupat se, do hospůdky…A hned napoprvé to vyšlo, teď vedle spinká moje půlroční Anička. A to mě docela tlačil čas - je mi už 34 let. Takže vám strašně držím pěstičky, ať tohle těžké období překonáte a za půl roku máte //.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
15.11.05 22:18

Ahojky Světlanko.
No jo ja doufám, že vydržíme půl roku :-) Sari? Co ty je ti lépe? Jsem zvědavá jak nám to uteče, ale díky za podporu Světli. Jsi zdárným příkladem, že i po potratu se dá v pohodě mít krásné miminko. Mo přeju zdravíčko a štěstíčko.
Uvažuju, jestli si taky nemám napsat HA na toho půl roku projistotu :-) Zítra jdu k dr na ukončení neschopenky, takže se s ní možná poradím. Já HA nikdy nebrala tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
16.11.05 01:37

Ahoj holky, dik za odpoved a za podporu, prece jen myslim, ze pul roku cekat nebudu, uz jsem cekala a odkladala dite ze sveho zivota dost dlouho a to, ze to zkusim po 3 mesicich neznamena, ze se to zrovna po trech mesicich povede…bohuzel ziju v zahranici. Kdyz jsem odjela z Cech, rikala jsem si, ze protoze nemuzu delat svoji praci, je dobry cas mit mimco. Jenze jsme na tom byli financne dost zle, a tady se lekarska pece v tehotenstvi nehradi, tudiz bychom proste porod nemohli zaplatit, takze jsme cekali, az bude lip, az najdeme dobreho doktora, az…az se vratime domu. Puvodne jsme tu byli maximalne na 2 roky, jenze letos uz to budou 4 Vanoce a ja nemam nic, ani mimco ani poradnou praci. Takze jsme si rekli, ze to zkusime. A vyslo, na chvilku. Behem jednoho mesice se mi 2× absolutne zmenil zivot a svet, jednou zjisteni tehotenstvi, pak potrat. Je dost tezke cekat, protoze nikdy nevim, kdy pojedeme zpet do Cech, vse zalezi na pracovni smlouve manzela. Ted byla proste bezvadna prilezitost, protoze jsem vedela, ze do konce tehotenstvi tu urcite budeme. A nerada bych tu zustala tvrdnout pak totalne bez prijmu jen proto, ze me s brichem nevezmou do letadla…ale to je daleka budoucnost a uvahy mimo. Proste 6 mesicu je prilis dlouho, pro mne. Uz mi taky tahne na 30 a chtela bych vic nez jedno mimco v zivote. Hormonalni antikoncepci jsem brala vic nez 10 let, takze te uz mam taky dost…proste uvidime (pak jsem taky cetla, ze pul roku je tezka doba z hlediska psychologickeho, protoze se pak pomalu blizi termin, kdy se melo narodit miminko a tim se zvysuje stres). Vam drzim pesti, at Vam ten optimismus a vule cekat vydrzi, obdivuju Vas. Jejda, to jsem napsala roman…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
16.11.05 04:12

Holciny, je mi moc lito, ze vas to potkalo, ale i ja mam bohuzel tuhle smutnou zkusenost. Ziji v USA a po samovolnem potratu na zacatku 8tt mi tu nikdo nerekl, ze mam cekat. Ja dlouho krvacela (skoro tri tydny)-deloha se cistila, ale pak mi doktorka udelala kontrolni UTZ a rekla mi, ze deloha je cista a ovulace probiha, takze neni duvod cekat. Snazili jsme se tedy hned a i tak se nam miminko povedlo „az 4“ mesic. Nechci nikomumu rikat, ze ma kaslat na doporuceni sveho lekare. Pisi jen svou zkusenost. Myslim si, ze ne vzdy je nutne cekat a nekdy je dokonce lepsi se zacit snazit hned.
Preji vam hodne stesticka do budoucna a co nejdrive vytouzena miminka.
Gabriela a cervicek 28+6tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
16.11.05 06:54

Ahoj Gabrielle, dik za prispevek. At chci nebo nechci, vic se mi libi, kdyz nekdo povzbuzuje k tomu, zkusit to co nejdriv straseni a cekani…My uz mame s manzelem rozhodnuto, ze pokud bude vse o.k. s mentruaci a tak, jdem do toho v unoru, coz by melo byt po tretim cyklu. Kdyz ctu tvoje slova, nejradsi bych hned, to mi ver, ale to vis, taky se bojim, jeste je velice brzy po tom vsem a ani nevim, jak moje telo bude reagovat po „sestinedeli“, jestli to vubec dostanu a tak. Zatim jen sbiram informace o zarucenych receptech na procisteni a regeneraci tela a chystam se napsat domu mamce a segre, aby vyrazili na nakupy, protoze tady toho moc nesezenu. Proste to chci tentokrat vzit zodpovedne a pripravit se, i kdyz vim, ze to neni stoprocentni cesta k uspechu. Mozna spis cim vic clovek chce, tim min to jde…Mne doktor rekl, ze pokud nebudou problemy, chodit nemam, takze zadne schvaleni nedostanu a budu se pravdepodobne muset rozhodnout sama nebo vymenit doktora. Ale ctyri mesice, to je fajn doba. Gratuluju a preju hodne sily a zdravi pro maleho cervicka a taky hlavne pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
16.11.05 08:09

Ahojky,
já jsem zamlklé těhu prodělala v únoru, následovala revise a za týden jsem šla na kontrolu do nemocnice. Tam mi nezávisle na sobě řekli dva lékaři, že není důvod čekat, že je vše v pořáku a po první „normální“ MS se můžeme snažit. (Možná je to tím, že byť jsem byla skoro v 11tt, tak plod odpovídal velikosti 5tt a já jsem neměla žádné problémy - žádné bolesti ani krvácení)
Takže jsem na to s manželem „vlítli“ ani jsem nečekala, že to bude mít takový uspěch - napoprvé. No když jsem šla za svou gynekoložkou, tak mi lehce vyčinila, že to chtělo ještě alespoň měsíc počkat, no ale já se bránila, že v nemocnici mi řekli něco jiného…
Teď jsem v 31tt a moooc se těším na mimíska.
Já vím jak je to těžké, ale jak už tu někdo napsal - ten první termín porodu v záři jsem zvládla psychycky dobře jen díky tomu, že jsem věděla, že budeme mít v lednu mimi.
hodně sil přeje Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.05 08:34

Ahoj Gabino. je to je super, za chvili budes mit mimco. Je to bezvady, ze to vyslo takhle brzy, ja se fakt uz nemuzu dockat a doufam, ze to taky vyjde co nejdriv. Jen fakt nevim, co si o tech doporucenych dobach mam myslet. Dik za povzbuzeni a at ti to rychle utece.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.11.05 10:14

O mimčo jsem přišla v dubnu ve 20tt. Můj Dr. mi povolil snažení v podstatě hned. Počkala jsem na 1. MS a hupsli jsme na to. Zatim se ale ještě nezadařilo. Myslim si, že si tělo řekne samo, jestli je připravený. Pokud neni něco v pořádku otěhotnět se prostě nepodaří. To je můj názor.
Všem přeju, aby to čekání na vytoužené mimísky uteklo co nejrychlej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.11.05 13:03

AHOJ SARAI.

jojo vlastně máš pravdu, že už tak holčiny moc mezi sebe nepustí… Já tam chodila chvíli po potratu a pak uz jsem to nejak vzdala… a přidala jsem se ke snažilkám 2005. Takže ted pravidelně přispívám do tohoto deníčku, a je mi tam o mnoho lepe.. Já potratila v 9 tt samovolně v lednu a snaženíčko jsme zahájili od května. zatím se ještě nezadařilo, dávám tomu čas a snažím se odpoutat myšlenky od miminka… asi to moc chci…

Mischina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.11.05 15:33

hezký den

SARRAI viděli jsme se v deníčku otěhotnění po potratu ......
asi máš pravdu, holky ti poradí, vyslechnou tě, ale jejich diskuse se opravdu točí kolem něčeho jiného. Jsem ale ráda,že jsem se k nim mohla přidat, když jsem to nejvíc potřebovala.

Nová diskuse dobrej nápad :)

Jinak jak jsem psala, mě Dr. řekl. že na vánoce po Štěpánovi se můžeme začít snažit, na revizi jsem byla 2.9., byla jsem ve 14tt a mimi se přestalo vyvíjet v 9tt. Jo mimochodem byla jsem v 11tt na KO, ale bohužel bez UTZ :((.
takže vánoce jsou naše a bude to 4. měsíc po .....
HA neberu a začala jsem brát Calibrum a sem tam piju ten kontryhel.

Od září to opravdu uteklo, to uvidíš i ty sama, jak ten čas letí :))
Měj se hezky a pozdravuj v japonsku :)))

Světluška

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.11.05 15:35

abych nezapomněla všem čekatelkám přeji brzké //

a skorosnažilkám pevné nervy :)
Světluška

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty