Těhotenství po potratu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
19.11.05 18:22

Ahoj holky, jsem rada (a nerada zaroven) ze se nas tu par schazi. :cry:
Veroniko , fandim ti a verim, ze to vyjde. Umim si predstavit, jak tezko je na dusi, kdyz svagrova je v tom. Ja jsem jeste par dni pred tim, nez jsem se dozvedela svuj osud, telefonovala se svoji kamoskou v Cechach, ktera byla tak stejne tehotna jako ja, ale uz ma tady doma jedno mimco, sdelovaly jsme si radosti a ted ta radost zustala jen ji…
Leilo , strachy to budou jako blazen, ja uz mam nervy ted, a to jsme jeste vubec s nicim nezacali, ale verim, ze to vsechno v pohode prezijeme a radost z briska bude tisickrat vetsi nez strach z toho, co se nam vsechno muze prihodit.
Leeno , tvuj prispevek je fakt povzbuzujici, co je presne to, co potrebujeme slyset (vid Helenis). Kez by to takhle paradne vyslo i nam nedockavym. Drzime pesticky at to vsechno bezi v nejlepsi pohode a vyvrcholi to krasnym, zdravym mimisem :D
Berundo , je mi vazne lito, ze to trva tak dlouho, verim, ze kazdy dalsi mesic je clovek o trosku nervoznejsi, ale uvidis, pristi mesic to prijde…
Helenis ta tvoje kamoska by nam mohla poslat vic podobnych rad, ze?! Neni to snad presne to, co chceme slyset? Navic vcera me v te teorii „cim driv tim lip“ podporila i moje mamka a segra. Uz jsem psala, ze kdysi davno potratila v sestem mesici, rekli ji ze rozhodne az za sest mesicu dalsi pokus ale neudrzela to dyl nez 4 mesice a je z toho uz skoro dospela dcera…A sesty mesic to uz je dost pozde. To po tech nasich par tydnech tri mesice je az moc…Mozna. :wink: Cim dyl nad tim premyslim, tim driv mam chut se do toho vrhnout.
 Saraao

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.11.05 18:36

Ahoj, to jsem ještě já. Musím se taky přidat k těm švagroejm. Ta moje je taky těhotná a když nám to tchýně oznámila, tak myslela, že budeme skákat radostí a mě bylo jako by do mě vrazila nůž. Vím, že to zní hnusně a sobecky a závistivě a já nevim co všechno, ale místo radosti se mi chtělo brečet. Neřekla jsem to nikomu, dokonce takhle podobně ani manželovi,ale myslím si, že vy pochopíte o čem mluvím. Jsou mi proti srsti ty řeči jako najez se, nezvedej to, sedni si, odpočiň si- jsi těhotná!
Když přinesla fotku z UTZ ani jsem se na ní nešla podívat. A přitom to neni jako že bych jim to nepřála, přeju jim to a dokonce se na mimčo těšim, ale asi mám pocit, že teď jsme měli být na řadě mi :? Oni už jedno maj.
Tak jsem to konečně někomu řekla a doufám, že mě nějak neodsoudíte Leila

• Citovat
  • Upravit
1274
19.11.05 19:15

Hezký večer!
Prosim tě proč bysme tě mely odsoudit??? Já se tak cítím pořád ať je to v rodině nebo ne. A tohle fakt chápu. Člověk si říká, přeju jim to, ale ono někde vevnitř se ozve a proč já ne a oni jo? A pokud ti to ještě pořád připomínají a ukazují obrázky atd. tak věřím, že ti to nedělá dobře. Počkej až oni budou po porodu a ty s bříškem přijdeš a oni budou tobě říkat nezvedej to sedni si, seš těhotná! :-) takže se na to těšme a jim to přejme i když to dá zabrat a určitě pak v klidu pár slziček ukápne :cry:
Holky já v tom začínám mít zmatek :) jako v nás. Když jsem byla těhu, tak jsem byla na rodině a tam je to trošku lepší. Můžou se tam vést deníčky pod heslem a když máte dánou stránku diskuze v oblíbených, tak vás to hodí na aktuální stránku… Může se něco takového i tady?
Jinak ještě jestli se můžu vrátit k těm vitamínům, jak dlouho před otěhotněním se mají ty vitamíny brát? A je lepší brát teda jen kyselinu a třeba e-čko nebo mamavit atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
19.11.05 20:23

Ahoj všem :)

Bohužel i já mám za sebou samovolný potrat v 9tt, na revizi jsem byla 02.09.2006, je to už delší dobu a já jsem se s tím docela rychle srovala, ale i proto, že už jedno dítko mám a mám za sebou naprosto bezproblémové těhu. Bohužel teď jsem prodělala virózu a z 90% to způsobilo samovolné potracení… Já jsem bohužel už viděla i srdíčko, ale těhu prostě nedopadlo dobře…

Já mám od své doktorky doporučeno počkat 3MS, už mám za sebou první MS, která přišla po 5týdnech od revize. Myslím, že do 6t by už měl cyklus proběhnout…

Zrovna včera se chtěl manžílek o mimi pokusit, ale já ho zadržela… Radši počkám, ať nepotrácím pořád dokola… I když mám pocit, že na vánoce se už budeme snažit naostro…

S tím plánováním narození se už taky netrápím… chtěla jsem mít doma květňátko a nedopadlo to dobře, takže je mi už teď úplně a naprosto jedno, kdy se mimi narodí…

Takže holky, hlavu vzhůru… nebojte se, opravdu to hoooodně rychle uteče a ani se nenadějete a budete těhulky…

Pa Zuzka a Kuba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.05 21:12

Ahojky,
Leilo,k čekatelkám sice pořád patřím,ale teď je tam tolik nových jmen,že v tom mám trochu zmateka taky jsem spíš na neplodnosti-inseminaci ,teď se mě to bezprostředně týká.Zítra jdu na další kontrolu utz,měla jsem malé folikuly,ale pořád rostou,tak snad ten měsíc není ztracený,jestli všechno dobře půjde,zítra mi píchnou injekci pregnylu a ze dva dny 2.IUI. :lol:
Zagy - strach ze zamlklého těhu nebo potratu zatím neřeším,vím že přijde,ale teď je nejdůležitější být těhu.Moje kámoška měla za sebou 2× zamlklé těhu a už vůbec nevěřila,že by to mohlo vyjít.,ale pak v zimě rekonstruovali byt a mimi bylo najednou tady! Nejdřív měla šílený strach ,že to zase nevyjde,a teď má 3 týdny do porodu.Takže nám to taky musí vyjít!! :lol: :lol:
Helenis - mně doktor řekl,že mám počkat na první spontánní ms/to u mě bylo za 5 týdnů/ a pak mi dal HA na 2 měsíce a řekl,že po tom snáz otěhotním.To mu bohužel nevyšlo,ale vím, že mnohým to takhle vyšlo.Já sama jsem otěhotněla okanmžitě po několika letech užívání HA.. :lol: Berunda

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.11.05 21:31

Helenis , ty jsi se ptala na ty vitamíny. Když jsem doktorovi řekla, že už HA na další 3 měsíce nechci, tak mi místo nich předepsal právě Ečko a acidum folicum-listovka. Já jse si to ještě doplnila Calibrem-baby plan. Takže tan beru jen tak 2×za týden a po zbytek E a listovka. Taky jsem někde četla, že ženská nemohla otěhotnět a někdo jí poradil vit. E a ona pak otěhotněla. Jinak ty vitamínky klidně u začni tak 2-3 měsíce před snažením. Ať se to do tělíčka pořádně dostane a zvykne si na ně a má jich dost i pro miminko :wink:
Jinak jsem ráda, že jste to s tou závistí pochopili a že to tak taky máte a nejsem sama
Berundo držim palečky
 Lejla

• Citovat
  • Upravit
1274
20.11.05 20:44

Ahojky!
Tak jak nám to uteklo ten vikend! Sari utek nebo ne?? Citim se nějak líp. Ani nevím proč. Jestli je to tím snížkem venku!
Berun kdy jdeš k tomu dr? v pondělí? Tak ať všechno vyjde budeme držet palečky. Každá těhulka po potratu je pro nás nadějí takže jsem moc zvědavá!
Doufám, že v týdnu se to tady oživí, tak pište!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.11.05 20:47

Ahoj holky,

přeji vám všem, aby se vám podařilo otěhotnět.

Já jsem též zažila potrat - letos v lednu. Lékař nám doporučil půlroční pauzu, kterou jsme dodrželi. V srpnu se mi podařilo otěhotnět. Nyní mám velký strach, aby miminko bylo v pořádku. Musím doufat, že tentokrát to vyjde.

Vám držím pěstičky.

V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
20.11.05 23:11

Ahoj holky.
Práve som našla túto diskusiu. Ja som tiež potratila v 9tt, na vyčistení som bola 9.11.2005. Volám sa Zuzka, mám 25 rokov. Bolo to naše prvé mimi. U Dr. som bola týždeň po vyčistení, povedal že mám prísť až po prvej MS na kontrolu, či je všetko zahojené. Tiež mi povedal že sa nemáme snažiť pol roka, dokonca že on odporúča až rok, ale že keď som potratila tak skoro a vzhľadom na môj vek, že toho pol roka by malo stačiť. Na nete je strašne veľa nározov na to, koľko čakať, bojím sa to risknúť skôr, lebo ďalší potrat už zažiť teda nemusím.

Veľa vraj závisí od toho, kedy potratíte. A či idete na vyčistenie. Po tom vyčistení sa vraj má toho pol roka čakať jednak kvôli sliznici (tá sa síce vytvára každý mesiac), ďalej kvôli krčku, ten je násilne roztvorený a potom zavretý a pri skorom ďalšom tehu by ste sa mohli začať otvárať, a ešte kvôli nejakej výstelke delohy, tuším sa to volá epitel, tá sa vraj tvorí dlhšie a pri revizi vám ju celú vyškrabli.

Takže asi toho pol roka dodržíme, aj keď zatiaľ ubehli necelé dva týždne a pripadá mi to, že to ide strašne pomaly.

Dobrú noc.
Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
21.11.05 09:51

hezký den

Ahoj holčinky,

no Vy jste o víkendu nelenily, mám co dohánět :)

Saraai teda takováhle péče, to je fakt hrůza, v Japonsku se teda nemazlej. Já jsem šla na revizi odpo a druhý den ráno domů. Přítel byl taky se mnou celej den, děkuji za to. Být na šestinedělí a šlyšet mimina, to fakt člověku nepřidá. Takže jsem ráda, že jsme všechny nakonec v pořádku …

Helenis k té neschopence, já myslím,že ti ji Dr. dá, já na ni budu určitě trvat!

Diti tak hurá do snaženíčka, držím palce ať to co nejdřív vyjde :) bašti pěkně vitamínky ať má mimi pěkně připravenej pelíšek :)
aspoň jsem to taky slyšela … U mě to vypadá na ten prosinec :)

Berundo tobě to taky určitě brzy vyjde a co kontrola? Rostou?

leeeeeno gratuluji k 25tt, tak v kterém měsíci jste se začali snažit? Asi brzy?

Vlastinko držím palečky ať mimi hezky roste :)

Leilo strach mít budeme asi všechny, ale nesmíš na to tak myslet, to by jsi z toho brzy zcvokla, jak jsem psala Dr. nedoporučuje snažení než budeš psychicky v pohodě, teda ten můj. Musíš se těšít a nemyslet na to co kdyby .....
Ty švagrové já už jsem to psala, nikdo nedokáže pochopit, jak se cítíme, když jsme o mimi přišly, nikdo, bohužel jen ten, kdo si to zažil. Já jim mimi taky přeji, ale to poslední v tuto chvíli je slavení narození malé, to fakt ne, masochista nejsem. Ať se na mě někdo klidně zlobí … Pro mě je teď nejdůležitější MOJE zdraví. Doufám, že to nevyznělo divně, ale vy mě určitě chápete :))

Zagy brzy se určitě zadaří, malinká výhoda určitě je ta, že už máš jedno dítko doma …

Zuzanaq no tak Zuzko já jsem byla na revizi taky v ten osudný den 2.9. na Bulovce, taky mimi přestalo bít srdíčko v 9tt akorát já jsem měla být už ve 14tt. Bohužel mě nejvíc mrzí ta KO v 11tt, že se na nic nepřišlo, jen si pamatuju, že se jim nezdála velikost mimi, ale na UTZ mě neposlali, no mohla jsem to mít za sebou dřív. Čekala jsem do 13tt a pak to řekla v práci, bohužel o týden později … to už víte … Mohla jsem být od toho všecho ušetřena, teď mám jasno, zůstanu hnedka doma a řekneme to až v 5. měsíci, no to jsem na sebe zvědavá :))

Sníh miluju, když koukám z okna a venku krásně sněží to je paráda, škoda jen, že nevydržel :(

dneska jsem se teda rozepsala :)

Světluška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
21.11.05 09:57

Zuzko25 mě Dr. taky říkala půl roku, ale kdyby se zadařilo po 3 měsících, tak se nic neděje. Po mých špatných zkušenostech jsem ale přešla k jinému Dr., taky proto, že má u sebe UTZ. Ten mi řekl, že se na vánoce můžeme začít snažit, to bude přelom 4.-5. měsíce podle mých delších cyklů. Je to individuální, každé tělíčko je jiné, takže držím palečky těm, které se začnou snažit po 3. měsících :)

Světluška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
21.11.05 10:32

Ahoj holky,

Je mi lito, co Vas vsechny postihlo..... ja jsem sice nemohla dlouho otehotnet. cca 2 roky, ale pak se zjistil jiny problem, vylecili me a ted mam doma Honzika......

Jen k tem vitaminum pred tehu...... Vrele Vam doporucuji ACIDOFOLAN misto Calibrum baby plan.....
Myslim si ze Calibrum dela strasnou reklamu, stoji taky docela dost penez, a ten acidofolan je za 42KC… a pritom obsahuje to samy..... ja po nem otehotnela do 2 mesicu.....
Nechci moralizovat, jenom trochu poradiit

Tak Vam preju krasne cekani na mimisky a hodne zdravicka

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.11.05 10:44

Katko děkujeme za tip, Honzík je krásné miminko :)

Světluška

• Citovat
  • Upravit
4548
21.11.05 13:57

Ahoj holky, teda to jste se rozepsaly, vubec nestiham jit k pocitaci, tak ted ctu co mi sily staci a pokusim se i zareagovat
Ka-tko - tadky diky za tip, hned poslu domu hlasku o acidofolanu, budou moc radi, ze nemusi utracet tolik penez :wink:
Zuzko25 - teda rok to je vrazedna lhuta. Ja si proste myslim, ze to ti doktori nekdy prehaneji a pojistuji se, aby je pak holky neobvinovaly z toho, ze dovolili tehotenstvi prilis brzy a nevyslo to. Ja fakt verim tomu, ze telo samo pozna, kdy je cas a pokud je cas uz za mesic, tak to proste vyjde klidne i za mesic a neni problem. O tom, ze nekdo potratil kvuli tomu, ze otehotnel moc brzy po predchozim potratu, jsem cetla jen od doktora na www.porodnice.cz, ale jinak vsechny holky co potratily a prisly do jineho stavu po 3 mesicich nebo tak, pisou ze neni problem. Ale je to fakt desne individualni. A s tim krckem tomu neverim. Po porodu je zajiste krcek otevreny mnohem vic a jsou i holky, co otehotni hned po sestinedeli…A ty jsi jeste mladinka, takze pul roku nebo rok neni tak dlouha doba. Takze fandim ti, at to rychle utika. Vazne obdivuji tvoji odhodlanost a vytrvalost…pro me je proste 6 mesicu jako cely zivot.
Ahoj Vlasti , gratuluju k brisku. Nic se neboj, nejhorsi by jsi mela mit uz za sebou a vsechno urcite bude v nejlespim poradku. Vsak uz mas skoru pulku za sebou. Ten zbytek uz utece jako voda a brzy se narodi krasny mimisek.
Helenis , vikend utekl, ja se tady citim lip, vcera jsem se poradne uvolnila, vypila jsem totiz notnou davku alkoholu papala dobre jidlo a vubec stravila pohodovy vecer s pohodovymi lidmi. Jinak kdy zacit s vitaminy, taky jsem slysela ze 2-3 mesice pred planovanym otehotnenim, ale myslim si, ze cim driv tim lip, takze pro nas je urcite prave ted ten pravy cas :D . Ja jsem zacala brat kys. listovou a jednou za 2 dny beru normalni Spektrum, se specialnimi vitaminy pro snazilky chci zacit po prvni MS.
Berundo , jezis, jak ja ti drzim palecky, aby to vyslo, a urcite to vyjde. Moje dobra kamaradka letos byla taky a ted uz je ve 20 tydnu, i kdyz na zacatku to mela trochu problematicke.
Zuzko , jo Vanoce jsou bezva nacasovani an snazeni, skoda, ze pro me je jeste brzy, ale hned bych do toho sla. Takze v lednu uz od tebe klidne muzeme cist jako o tehulce :lol:
Leilo, nic se neboj, vazne te nikdo nebude odsuzovat za tvoje pocity, protoze myslim, ze vsechny mame podobne, vsak ja uz jsem o tom taky psala, ale manzelovi to taky takhle primo rict nemuzu. Oni to chlapi berou trochu jinak, i kdyz je ztrata miminka taky hodne mrzi…Ale zavistive pohledy na tehulky, kocarky, a slzicky ktere to zpusobuje, litostivost a precitlivelost, to je nase zenska zalezitost - a taky nase hormony.
Ale holky, prece brzy budeme hrde na nase nova briska a pak se budeme se radovat z miminek…jen je treba jeste trochu trpelivosti, ze?
 Sara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
21.11.05 14:27

Holky,díky moc za držení palečků. :lol: :lol: S těma těhulinkama okolo je to hrozný,když se snažíte a nejde to,tak jsou najednou všude okolo,nebudu lhát,taky mě to bere,i když si říkám.že ony za to nemůžou,vždycky mě píchne u srdce,to neznamená, že bych jim to nepřála,ale je mi moc smutno. :cry: Ale každý měsíc doufám,že to tentokrát konečně vyjde!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Momentálně ovšem nevím,jestli mám brečet nebo nadávat.Byla jsem včera opět v nemocnici na měření folikulů-tak v Pá tam nebyl vůbec můj doktor,vyšetřil mě někdo jiný a řekl mi že povyrostly o 3mm na 15.5mm,což na injekci nestačí,ať přijdu v ne.A včera mi už můj doktor řekl,že k ovulaci už došlo někdy ze so na ne.Takže tenhle měsíc je to ve hvězdách a bez doktorů,uvidíme za 14 dní.Naštěstí tulení proběhlo.Čert aby ty doktory vzal,chodím tam skoro každý den a pak to stejně propásnou a tím celý měsíc. :twisted: :twisted: Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty