Zamykání bytu před odchodem do školy

181
2.8.25 21:30

Zamykání bytu před odchodem do školy

Zdravím, v kolika letech začaly vaše děti odcházet jako poslední z domu a chodily samy do školy? Dcera jde do 4. třídy, ranní družinu už nemá, asi by se šlo domluvit, aby zde mohla počkat s mladším sourozencem, ale úplně se jí to nelíbí. Tváří se, že to v pohodě dá, ale i když je zodpovědná, dokáže se i zbytečně vyplašit. Na druhou stranu si říkám, že by se více osamostatnila a měla by to i pohodlnější. Děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16302
2.8.25 22:07
@pamapi píše: Více

Čtvrtá třída mi přijde v pohodě. Většinou bývá družina do třetí třídy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1745
2.8.25 22:13

U nás už čtvrťáky do družiny nebrali vůbec, takže jsme celé prázdniny pilně trénovali zamykání a odmykání a povedlo se. U nás jsou teda nejproblematičtější vstupní dveře do domu, ale nakonec to dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.8.25 22:40

Vážně si děláš starosti, jestli dítě ve čtvrté třídě zvládne zamknout? Máš měsíc to natrénovat. Nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12930
3.8.25 06:21

Pokud nemáte nějaké speciální dveře a dítě třeba nemá sílu, tak mi to uvažování už přijde hodně zcestné. Odpověď je ve druhé třídě.
Mimochodem na dítě ve čtvrté tříde, pokud je narozené třeba v prvním čtvrtletí, ti už spousta doktorů nedá při běžné nemoci ani OČR a dítě se musí zvládnout o sebe postarat nejen o ohledně zamykání, ale i vzít samo správnou dávku léků a vzít si samo jídlo a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.25 06:32

Mě dělali problémů dveře ještě v 5 třídě. Neměla jsem sílu na to dveře (koule) protáhnout k sobě a otočit klíčem.

A jednou jsem přišla dolů a zjistila, že nechali dveře vyměnit a ja ty klíče nemám. Dali mi je ale další den někdo zamkl úplně jiným klíčem než jsem měla já. Dveří byli bezpečnostní a měli dva zámky.
V první. Případě, jsem čekala na zahradě ve druhém se z domu drápal oknem.

Být v bytě tak netuším kde a co…
P, s: neměla jsem mobil.

• Citovat
  • Upravit
4492
3.8.25 07:26

A máš strach, že je nebude zamykat? Odteď bych kdykoli vyjdete ze dveří, tak ji nechala samotnou zamknout a odemknout, ať si to trochu dostane do ruky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
3.8.25 07:31

Ať trénuje zamykání a odemykání. Kdykoli někam teď půjdete, tak bude dělat vrátnou. Už je dost veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.25 08:25

Moje budoucí ctvracka, dokonce s odkladem, takže věkem patacka, odemknout vchodové dveře ani dveře od bytu neumí. Není moc šikovná, na vchodové je navíc potřeba síla, kterou nemá, a na dveře od bytu grif, který jí taky nejde. Zkoušeli jsme mnohokrát, nepovedlo se nikdy.

Když odchází poslední, jen zabouchne, když přichází první, sedí v knihovně naproti a čte si, než někdo přijde domů.

• Citovat
  • Upravit
13755
3.8.25 08:35

Já jsem synovi vyráběla takové držátko na klíč, aby ho zvládl otočit. Protože dveře šly trochu ztuha a on na ten malý klíč neměl sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.25 11:32
@AnastazieB píše: Více

Počkej, to mě zajímá, jak to vypadalo?

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
3.8.25 11:37

U nás družina byla do 3.třídy. Dojíždějící mohli pak čekat ve školním klubu na spoj. Barak jim otevřít šel. Nesměli zapomínat ale zavřít :) doma psům.
Jo a my zadní dveře roky nezamykali, ono na vesnici … Ale to by se domu museli škrábat přes sousedy / oni by je nechali v případě zapomenutých klíčů :)

• Citovat
  • Upravit
30966
3.8.25 11:40

Od třetí třídy se dítě vypravuje samo. Pokud jdou dveře dobře odemknout a zamknout a ty máš jen strach, aby zamkla, existují elektronické zámky. Dute otevírá mobilem nebo čipem, když čip ztratí v okoli domu, jen mu odeberes přístup a nemusíš měnit zámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7359
3.8.25 11:52

Od začátku třetí třídy nechodí do družíny. Do školy i ze školy chodí sama. Má to necelý kilometr. Ale neřešíme zamykání dveří. Tcháni jsou doma. Jinak je plně samostatná. Vlastně se stalo že po škole došla anikdo tu nebyl a odemknout naše dveře není žádný problém. Ale vím že u bytu to někdy problém může být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
3.8.25 13:33
@Anonymní píše: Více

Pomocí takové plastové hmoty, ze které se v horké vodě dá modelovat, jsem obalila ten klíč, aby ploška byla větší. A zabudovala jsem do toho i kroužek na klice, aby se vytvořila nová dírka na klíči a dal se zavěsit na klíčenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí