Přijímačky 2026

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.7.25 08:46

Přijímačky 2026

Vím že je to asi brzo ale není nadto začít včas, tak co vaše děti už ví kam se budou hlásit, popřípadě máte už zakoupené nějaké přípravné kurzy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21466
29.7.25 08:52

Ano, syn již ví. Má jednu školu prioritní jistou a další dvě budeme vybírat ve stejném oboru.
A máme koupený příměstský "tábor " na poslední týden prázdnin a přípravné kurzy na školní rok. Řešili jsme to na začátku prázdnin. V září bude fofr, tak aspoň máme náskok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
29.7.25 08:58

Dceři jsem loni zaplatila kurz už od září, který trval až do přijímaček..na střídačku měli ČJ a M. Doporučuji, víc nemůžeš pro dítě udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30299
29.7.25 10:50

Já mám v plánu začít se synem češtinu letos v září a to jde teprve do 8. Ale je to dyslektik, takže to nebude jen tak. Matika pro něj bude lehčí, ale taky na ní už občas koukneme, aby trénoval slovní úlohy a delší texty. Kam půjde zatím nevíme, ale něco technického to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8762
29.7.25 10:59

Dcera jde taky do osmé. Didakťáky s nimi jede třídní pravidelně od začátku sedmé. Předpokládám, že budou pokračovat v nasazeném tempu. Starší jsme tehdy platili přípravu na přijímačky. Musím se podívat, jaká je nabídka. Holka zatím nemá vyhraněno, kde se pak bude hlásit. Dřív říkala, že chce na zdr. sestru. To ji asi pustilo. Má rok a půl, aby si rozmyslela, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
29.7.25 11:14

Máme nakupené učebnice na přípravu. Od 1.8 začíná. Školy všechny vybrané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13706
29.7.25 11:21

Hledám nějaký doučovací kurz, syn tomu ve škole moc nedal. Školu zatím taky vybranou nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.25 11:36
@nozu píše: Více

Toto přesně absolvoval syn před rokem a do školy (9. třídy) „najel“ v plné síle. Jinak vždy bojoval cca do poloviny října, než se „zajel“. Škoda, že pro to letos nemám odpodstatění. :D Po prázdninách nastupuje na výběrové pražské gymnázium (z 1. priroty).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.25 12:01
@Anonymní píše: Více

Gymnázium Jana Nerudy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.25 12:32
@Anonymní píše: Více

Ne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.25 13:52

Pražáci, co myslíte, že je snažší? dostat se na výběrové pražské gymnázium z devítky (Alej, Zatlanka )

nebo na neprestižní pražské 8 leté?

máte někdo z Prahy zkušenost?

my máme dopravně dostupné jen takové nicmoc zastaralé škrobené neprestižní 8G a přemýšlím, zda to nerisknout a nesnažit se třeba na 4 leté, které bývá pěkné, milé s dobrými vztahy učitel žák (Zatlanka, Alej apod např. )

dítě není nějak výjimečně geniální, abychm měli jistotu, netušíme, nevíme na kolik to bodově bude dávat, ale prý jsou 8g těžší… a nikdy jsme neměli zkušenosti s testy a příjimačkami od nikoho z rodiny…

jako rozhodně to zkuíme, ale jestli nastoupit, kdyby ho přijali? nechci aby se mu stal, že mu ta škola zhnusí lásku k vědomostem. slyšela jsem že na obdobném neprestižní pražském gymplu dochází k zbytečnému bazírování na nesmyslech, čtyřkách za nepoznání brouků podle čb fotek, shamingu, bodyshamingu, vnucování, že jsou elita národa, že by se podle toho ěli chovat a podobný bossing…

to pro dítě zas nechci. otázka je, zda je to na základkách lepší, ale aspon ta masáž s elitou národa by tam být snad nemusela. tak váháme, máme v okolí případy, že děti byly znechucený memorováním nesyslů a povýšeným chováním učitelů… (praha)

• Citovat
  • Upravit
8847
29.7.25 14:53
@alisekR píše: Více

8o :lol: vy jste z Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
29.7.25 16:22
@truelly píše: Více

Ne proč? Dcera si sama určila, že od 1.8 srpna se začne připravovat. Má učebnice na přijímačky na přípravu. A ví kam se chce hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
29.7.25 17:50

@alisekR aha. Tak to jo. Znělo to direktivně. Měla jsem strach, že matka nařídila… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
29.7.25 19:54
@truelly píše: Více

Líbí se mi vždycky ty strachy cizejch lidí o životy lidí, který vůbec neznají.
Do školy ji nekecám, vybrala si školu podle toho, co chce v životě dělat a k čemu má povahu. A jde si za svým cílem.

A ikdybych jí direktivně nařídila se učit, jako že nemusím, tak by ti potom bylo prd. A mimo to, ta dnešní super korektní doba, kdy se dětem nesmí říct, aby koukaly máknout ve škole a táhly se učit, je mimo. Potom se nedivím, že moje dítě je mezi třemi premianty ve třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí