Přijímačky 2026

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
5.3.26 08:14
@pandaHela píše: Více

Taky jsem divila, hlavně, že všude psali, že nedoporučujou taktizovat. Sleduji kvůli synovi 4letá gymnázia a tam je teda někde dvoj i trojnásobek uchazečů oproti loňsku a někde naopak zase polovička. Ono nakonec stejně, i když se někde hlásí menší počet lidí, neznamená to, že bude potřeba méně bodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
5.3.26 10:10

@Brmbrm18 no to je fakt. Nám teď naše třetí volba vychází jako nejmíň reálná. Vybírali jsme ji podle loňska, kdy se tam dalo dostat líp než jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.3.26 11:51

@pandaHela Já bych ještě nedělala předčasné závěry, vůbec nic to nemusí znamenat. Třeba loni na přírodovědné gymnázium na Pionýrské byl podle počtu přihlášek/počtu přijímaných velký přetlak oproti tradičním gymplům Jaroška, Lerch,…, ale i tak nakonec tam stačilo na přijetí o dost méně bodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
29.3.26 15:35

Holky, jak je to u přijímaček? Co vše se odevzdává? Záznamový arch určitě, ale odevzdává se i to zadání s postupem?

Všude píšou, pište postup, nevynechejtr žádný krok… Proč? Myslela jsem, že se boduje jen záznamový arch?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
29.3.26 15:41
@Limi123 píše: Více

Páťáci tam postupy nemívají, i když tuším, že loni se jim tam objevilo „zapište celé příklady s doplněním závorek a výsledkem“ - to je snad jediné, kde psali něco víc než výsledek.
Odevzdává se jen arch, zadání si děti na většině škol berou domů.
Křížkovaci úlohy vyhodnocuje počítač, ty ostatní lidi - a dělá se to tak, že hodnotitel dostane vyřezané rámečky stejné úlohy od X dětí a hodnotí to, musí se shodnout na bodech dva různí hodnotitelé (pokud ne, postupuje se dalším). Takže psát v archu všechno výhradně do rámečku (někdy mají děti tendenci dopsat slovo přes tu linku, ale to hodnotitel neuvidí, vidí jen výřez), a dělat pečlivé křížky z rohu do rohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
29.3.26 15:42

v tom záznamovém archu je někdy třeba napsat postup výpočtu. A to zadání by měli dostat, ale v diskusích jsem hodně i četla, že jim to nenechali. Asi záleží na škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
29.3.26 15:44
@zrcadlo píše: Více

Díky! O těch křížkách etc. jsem věděla, viděla jsem někde, jak to pro ty hodnotitele vypadá. Tak mě právě zmátlo to, co všude píšou o těch postupech. To, že se to páťáků netýká, to vysvětluje :-D

Syn právě dělá svůj první test, všechno počítá z hlavy a dělá v tom chyby typu 36 děleno 4 = 8 (což normálně ve škole nedělá). Tak se ho snažím přesvědčit, aby si to psal, ale je to peklo :)

Příspěvek upraven 29.03.26 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
29.3.26 15:50

A jsi si jistá, že nechceš jen standardních 4-6m příprav, ale víc než rok? :mrgreen:
Tohle ještě není peklo, peklem se to stává, když to udělá i po tisícé dva týdny před prijimackami :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
29.3.26 15:58
@zrcadlo píše: Více

Já právě to peklo nechci zažít. Takhle si děláme třeba 3-5 příkladů týdně, někdy nula. Jak se nám chce (mě to navíc děsně baví :mrgreen:).

Představa, že bychom za rok museli jet „na výkon“ a chodit ještě na nějaké kurzy… (Ty kurzy nezavrhuji, když bude syn chtít, tak klidně chodit může, ale podle mě je to zbytečně zabité odpoledne a doufám, že se jim vyhneme - když vidím, že některé děti na kurzech do teď neviděly ani čtvercovou síť)…

PS - on na ten gympl hrozně chce. Jenže já vím, že jestli se tam dostane, tak je stejně 50:50, že si to rozmyslí. Ale tak mě ta příprava prostě baví :mrgreen: I proto dělám tu Matikárnu, prostě mě to chytlo :-D (a už mám na FB 34 sledujících :mrgreen: ).

Ale vidím, jak se za tu chvíli posunul v logickém přemýšlení a chápání psaného zadání. Takže i když se rozhodne tam nakonec nejít, tak to podle mě má velký přínos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16028
29.3.26 16:13

Jo, to je fajn, jen to bohužel nevylučuje, že ti za rok ten postup zase nenapíše a zase si to bude počítat v hlavě (a blbě). Já loni chystala syna, dcera to viděla, já doufala, že letos se jeho chyb ona vyvaruje a ne, je to jak přes kopírák. S jediným rozdílem, že loni jsem jela přípravu důsledněji, protože jsem brala body z 2024, ale obtížnost 2023, tak jsem to hrotila zbytečně. Letos je to spíš vlažné, protože vidím, že loni těch bodů bylo potřeba výrazně míň, a že ani její spolužáci se nijak žhavě nepřipravují. Tak snad jsme to nepodcenili moc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.4.26 06:44

Všem, co dnes a v pondělí dělají přijímačky přeju hodně štěstí a klidnou mysl :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
10.4.26 11:03

Tak jaké jsou první pocity a zprávy co se týče matematiky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
10.4.26 11:16
@cancerka píše: Více

Syn psal, že to nechce zakriknout, ale že mu matika přišla celkem lehká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
10.4.26 13:17

Syn nevim, ale syn kamarádky taky říkal, ze matika mu přišla v pohodě. Tak snad. Aspoň nebudou nervózní v pondělí a dopadne to třeba ještě líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.4.26 15:37

Zatím s kým jsem mluvila, tak říká, že jak čeština, tak i matika lepší než vloni. Matika prý výrazně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí