Přijímačky 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
januchovic
19.10.25 16:01
@Anonymní píše: Více

co ja vim je to tezké v Praze vzdy. míst je málo zajemcu a namotivaných deti i rodicu hodne.

• Citovat
  • Upravit
januchovic
19.10.25 16:05

ahoj letos 6G Praha a dcera se uz zacala od zaři. zatim opakuje M - Husar, CJ podle Rihove, testy zatim nedela. Udelala jeden na zacatku srpna jela na cas a M - 24, CJ - 27. Na prijeti to není, ale zaklad myslim dobrý. drzím palce.

• Citovat
  • Upravit
256
20.10.25 11:03

Dcera letos 8G. My jsme v září něco opakovaly a teď máme kurz Dostan se na gympl od října. No, zatím nějak uchvácená z toho nejsem, ČJ je jako ve škole jen gramatika, matika lehce lepší, ale že by tam někdo něco vysvetloval to ne, u příkladů se dostaneme jen k výsledkům, ne k postupu. Přitom o to vysvětlení mi šlo, protože já fakt vysvětlovat neumím, M už vůbec ne, i když ji vypočítám. Jinak testy dělala M zatím dva 17 B (řádný 2025) a 33 B (náhradní 2025) a není to zlepšením po 14ti dnech, prostě jí ten jeden sedl mnohem víc, takže i ty příjmačky budou dost o tom, jaké příklady tam dají, nejen o znalostech. ČJ teď děláme s/z, mně/mě, aby mohla zkoušet testy.

@januchovic píše: Více

ta Říhová je prosím co? Husara znám, váhala jsem nad ním a nakonec vybrala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
januchovic
20.10.25 22:46

@pandaHela kouknete na Lenka Rihova materialy. Koinete na ni je tam vyhledavani chyb a porozumeni textu. Dcera zacne To das na konci listopadu ale nyni uz ma Husara pro 7 tridu propocitaneho.

• Citovat
  • Upravit
256
20.10.25 23:27

@januchovic díky. No páni, Husar hotový v říjnu, nevěděla jsem, že se dá k obsahu celého kurzu dostat ještě než proběhne. Máte teda opravdu rychlé tempo, můžu se zeptat kolik hodin týdně se tomu dcera věnuje? U nás teda je určitý strop, kdy už mi řekne, že končí, že dál už by se nesoustředila a např. tempo spolužačky (denně x hodin a víkend celý - to teda ani nepovažuju za normální) by nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
januchovic
21.10.25 00:04

@pandaHela to neni cely kurs je ke takova kniha uloh rozdena do tydnu. Pro 5 tridu je cervena a pro 7 modra
Format A5. Take rysuje. To das je pry narocnejsi nez Husar, tak cjce mit uz propocitane. Kouknete na ni, je to tam moc hezky vysvetlene. jede hodinu denne matiku a hodinu cestinu. Ono je to dane tim ze fakt potrebuje hodne bodu. Dokonce vybira skolu kde nezohlednuji vysvedceni ani olympiady. Matika cestina s jazyky ji fakt bavi. A cim vic ji to jde, tim vic to chce delat. Teda zatim. :lol:
Jsem zvedava jak dlouho ji to vydtzi, podle me v unoru to bude kriticke

• Citovat
  • Upravit
30847
21.10.25 08:46

Mam na neelitnim 8G uz dve deti. Zatim bych rekla, ze se jim celkem sesel obema dobry kolektiv. Syn ma evidentne prasteneho ucitele ne hudebni vychovu, ale 3-4 z not dostali ted skoro vsichni, takze ve finale z toho maji spis legraci. O elite naroda nic nevim, ale svym zpusobem souhlasim s tim, ze kdo jiny by se uz teda mel chovat prikladne nez gymplaci :think:, to mi nejak unika, co je v tom za bossing :think:. Ucitele najdes ruzne na 8G i na zakladkach a koneckoncu i na 4G :nevim:, vsechno jsou to jen lidi. Vetsina 8G ma i 4G - zrovna ta zminovana Alej - a nejsou tam zadni ucitele vyhrazeni pro 8G :nevim:. Zatlanka ma jen 4G.

Zrovna loni Alej ani Zatlanka nevyzadovala na 4G zadny supervykon.

https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/

Kazdopadne pokud uz predem takhle vite, co vsechno nejspis bude spatne, tak bych cekala na 4G. Urcite dostat se na 4G v Praze je o neco snazsi nez na 8G. Ja si zatim 8G nemohu vynachvalit a to i presto, ze se deti obcas musi nadrtit neco, co nejspis nebudou moc potrebovat a co jim nevoni, ono i tohle cloveka nejakym zpusobem formuje. Stejne tak jako kontakt s ruznymi, treba dokonce ne uplne idealnimi pedagogy :think:.

Negativum 8G je za me takova trochu „zlata klec“, znam to od sebe, take jsem tim prosla.

O sikane vim z doslechu od kolegy kupodivu prave z jednoho elitniho 8G, spis protoze se „sesel kolektiv“, nekdy se zadari. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
15.11.25 23:45
@januchovic píše: Více

Ahoj, tak jsem taky ten Todas koupila, na těch cca 8 zkoušek nanečisto. Máme kurz Dostan se na gympl a matika zatím není špatná (lepší by tedy být mohla) a čeština hodně o ničem, tam už asi moc chodit nebude, asi záleží na učiteli. Zkoušky nanečisto tam nedělají, tak proto ten Todas máme, i když jen online, ale bylo to fajn, i se „šumem třídy“. Pak v dalších dnech jsou tam cvičení na 20 minut. Deklarovali, že v nich budou mimo jiné příklady, které byly v těch posledních ZNN špatně. No a dceři tam z asi 6 příkladů denně přistanou 4 z těch ZNN, přičemž tři jsou z těch co měla dobře. Navíc se pořád opakují, takže už tam jen naháže výsledky. Máte to taky tak? Že to negeneruje jen ty, kde byla chyba, ale pořad dokola jedou ty stejné, navíc bezchybné? Sice nám šlo hlavně jen o těch 8 ZNN, ale zase když už to ta cvičení dává, je škoda je nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
17.11.25 15:15
@pandaHela píše: Více

Tenhle kurz dělal loni synův kamarád. A ano, ten systém tak mixuje otázky a dává tam vždycky víc toho, co dítě umí, než co neumí. Je to prý kvůli motivaci, aby děti nebyly ubité samými věcmi, které neznají. Ten kluk si stěžoval na to, že je tam moc pozvolný začátek (kdy se mu pořád točilo jen to, co věděl) a úloh tam bylo málo, a starší Cermaty tam nalili až někdy v únoru a on přestože makal každý den, tak se mu nepovedlo všechno přesunout do zelených obálek, protože mu systém pořád přiděloval víc toho, co už uměl. Prý tam pak šlo nastavit vyřazení těch úloh, ale to on nevěděl a řekli jim to až na konci. Tak se možná zkus podívat, jestli to tam nějak jde nastavit, aby už ta úloha do toho procvičování nešla. Mému synovi někdy posílal úlohy přes WhatsApp, takže jsem ta zadání některá viděla, a přemýšlela jsem, jestli to nekoupit letos dceři, ale nakonec jsme domluvené, že budeme makat spolu, a za ušetřené peníze spolu někam pojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
17.11.25 16:36
@zrcadlo píše: Více

Díky moc, prohledam to, zda by to nešlo vyřadit. Jako chápu myšlenku motivace, aby tam bylo co dítě umí, ale ne tentýž příklad. Např. dceri jdou grafy, dostane tam denně graf, ale pokaždé jiný, to bych brala ok. Ale pořád dokola každý den stejný příklad se stejným výsledkem, to už je moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.25 17:20
@Hobitka píše: Více

Děkuji ti za odkaz, to jsem neznala a tedy koukám s otevřenou pusou. Třeba ten PRG? WTF? Nechápu, z čeho je tedy ten poprask. Požadavky na pražská i brněnská gymnázia jsou dost nízké.

Moje děti se připravují jen samy doma. První dítě na mělo v roce 2024 90 b, což nebyl žádný extra výsledek, ale šlo to a dostalo by se tenkrát na naprostou většinu brněnských gymplů, myslím, že snad jen GML by bylo bývalo bylo nějak na hraně. Druhé dítě všechny testy CERMAT píše od počátku na 90+ bodů, takže se v podstatě připravuje jen proto, že jsem mu to poručila, nepotřebovalo by to, ale já chci, aby si to pořádně zažilo a u přijímaček to byla brnkačka a taky aby prostě bylo mezi prvními, kvůli jeho fajn pocitu. Vím, že ho z toho dobrého umístění bude mít.

Jsem přesvědčena, že neodbytá domácí příprava chytrým dětem, které na gympl reálně mají, zcela postačuje. Výsledky minimálního počtu bodů na pražské gymply to potvrzují. Na tolik bodů spočítám každý Cermat sama (češtinu neřeším, ta je jednoduchá) a ještě budu mít rezervu.

• Citovat
  • Upravit
16162
17.11.25 18:09
@pandaHela píše: Více

Tak to asi budeš zklamaná, protože jestli si to pamatuju dobře, tak nejdřív tam jsou jen úlohy jejich testu, pak tam přihodí jeden ročník Cermatu, pak tam plni postupně ty další svoje testy a přidávají Cermaty. Takže jsou tam pouze stejné úlohy jako v TAU od Cermatu + úlohy z těch jejich 8 todasovskych testů. Žádné jiné úlohy tam nejsou (nebo tak to říkal ten klučina). Takže mně pak přišlo efektivnější, jak jsem jela se synem já, že jsem si otevřela v TAU skupiny úloh, a jela jsem s ním typově podobnou úlohu jednu za druhou, aby si zafixoval postupy. Třeba mu vůbec nešlo hledání pravopisných chyb, ale jakmile jsem s ním dělala jeden víkend jen tohle, najednou to bliklo a začal to v tom vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30847
17.11.25 19:49

Anonymni konvalinko, tak mas asi mimoradne nadane deti, ale garantuji ti, ze klasicky premiant si musi v Praze maknout, aby tu jistotu prijeti mel. Klasicky devatak na elitnejsi gympl taktez. Moje deti mely obe strop tak nekde okolo 75-78 bodu (pokud pominu termin 2024, to byl test, co syn zvladl napsat na 84 a to byl jeho nejlepsi vysledek doma). Poradi v prijimackach fakt neresim, pro me to je jen ANO/NE. Jako k cemu je mi pocit, ze jsem byla u prijimacek nejlepsi? Neznamena to vubec nic. Pokud by moje deti stabilne psaly Cermaty na 90, znamenalo by to pro me jedine - vic klidu, mene nervu. Dcera ale mela treba spoluzacku, ktera psala doma na 90 a na ostro zapracovaly nervy a nemela ani 70, nicmene nakonec na odvolani ji to 2023 stacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
17.11.25 20:25

@zrcadlo moc děkuju, to je cenná informace. Tak to asi uděláme tak, že z toho kurzu budeme dělat jen ty 8×nedele. To byl i můj plán, ale dceři se zalíbily jahody za každý den tréninku. Ale vidím to teď jako ztrátu času ta každodenní cvičení, když cermat s ní udělám a ty neděle absolvuje a nic jiného čekat nemáme. Já pořád čekala na nové úkoly přímo od todas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
17.11.25 20:29

Já měla představu že na tom právě natrénuje typove úkoly co bývají v cermat (podobné a výlučně ty, co jí nesly v těch znn) a pak pojede cermaty a s podobnými úkoly si poradi. Cermati testy předkládané od todas teda nepotřebujeme, ty si opatřím sama. No co už, tak aspoň těch 8× znn v neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí