Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alisekR taky mám dětí premianty, ale příprava od srpna mi přijde hodně drsná…Dcera začala od října ve škole, kdy měli doučování na sedmou jednu hodinu čj a jiný den jednu hodinu matiku. Pak od ledna tříměsíční kurz na gymnáziu. Doma sama taky dělala testy. Stačilo to v pohodě. U nás přihlášených 175/60. Proto jsem se ptala na tu Prahu. Ve většině republiky se šílet nemusí ![]()
@Anonymní píše: Více
Já mám ze svého okolí dojem, že je snazší se dostat na prestižní 4leté než na prestižní 8leté. A na neprestižní 8l je rozhodně potřeba příprava, ale dostává se snadno.
Osobní zkušenost - na 8g dcera nezkoušela, já s tím byla v pohodě, že 4 leté bude úplně ok. Na ZŠ jim elitu národa nikdo necpal
, ale záhy se rozhodla, že chce odejít na 6letý. Z toho jsem v Praze měla trochu obavy, ale klaplo to.
My jsme loni chodili od září/ října na kurz přípravy na přijímačky od Gympio a za mě naprostá spokojenost 👍. Syn (5. třída) chodil jednou týdně na 45 min a doma si to pak opakoval podle materiálů, co dostal. Lektorka (Adéla) má super trpělivý přístup, umí to vysvětlit i dětem, co mají v něčem mezery.
Před kurzem měl v matice trojky a byl dost nejistý, po kurzu a individuálním doučování udělal přijímačky v Praze a dostal se dokonce jako pátý přijatý. Letos tam posílám i staršího, protože ta příprava fakt sedí.
@LucieM610 delej tu s jedním příspěvkem reklamu jinak. Posilat na 8g dite, co ve 4. třídě ma trojky z matiky? ![]()
@Cuddy Moje dítě mělo 3 z matematiky ke konci ZŠ běžně a i tak se dostalo na velmi dobrou školu ( 700/99). Ještě před Cermatem se učitel divil, že vůbec nechápe, jak může ten Cermat jít psát … Měli na sebe averzi celou dobu, která gradovala před přijímačky na SŠ. Dítě na SŠ z matematiky žádný problém výrazný nemělo, příští rok z ni maturuje.
@Snopy123 píše: Více
na konci to je něco jiného, než ve čtvrté třídě. Takové dítě většinou skončí na druhém stupni na čtyřkách, případně na hraně propadnutí.
@Cuddy Syn tam chodil celou čtvrtou třídu individuálně a poté v 5 tříde kurzy a individuálně. Nejen, že se zlepšil ale je si mnohem jistější celkově. Chtěla jsem napsat upřímnou recenzi, ne reklamu. Naopak. ![]()
@AnastazieB Doporučuji Adélu soukromé lekce zda máte budget - gympio
@LucieM610 píše: Více
Tohle je trapná a vymyšlená reklama. Nevěřím tomu, že dítě na trojkach z matiky ve čtvrté třídě se zázračně dostalo z pátého místa na víceletý gympl. Trojky z matiky ve čtvrté mají fakt žáci na chvostu. Chtělo by to trošku reálněji vymyšlený příběh.
@zrcadlo @zrcadlo je to můj syn. 🙂 Ve čtvrté třídě měl trojky z matematiky, ale chtěl jít na víceleté gymnázium, tak jsme začali s intenzivní přípravou a Adélou. Našli jsme ji puvodne na scio.cz…
Nebyl to žádný zázrak přes noc – rok jsme pravidelně trénovali, dělali testy a procvičovali chyby. Syn nakonec zvládl Cermat testy tak, že se dostal na vysněný gympl.
Chci tím jen říct, že i z trojek se dá posunout, když je chuť a správná příprava. Šlo mi jen o to doporučit Adélku.. snad jsem ji neudělala špatnou pověst ![]()
Já nechápu ten fakt, že trojkař z matematiky ve čtvrté třídě JE nadané dítě a na gympl patří. Jestli to má vydřené, uvidíš, jak se mu povede dál. Já jediné trojkaře čtvrťáky, co znám, tak jsou to děti na hony vzdálené od průměrného gymnazisty, a rozhodně nemaji dobré studijní predpoklady. Že má dítě dvojku z nepozornosti, protože ho jednoduchá matika nebaví a seká tam občas chyby, to pochopím a nemyslím, že tam patří výhradně děti se samými jedničkami, ale trojkari jsou fakt ty nejslabší děti. ![]()
@zrcadlo píše: Více
Chápu, jak to myslíš. 😊 U nás to bylo opravdu ASI vydřené, ale nakonec se dostal a jsme za to moc rádi. I kdyby to nedopadlo, ten posun v učení a sebevědomí za to stál – takhle je to ale pro nás radost dvojnásobná. 🙏
Ajoj zake se pripojim letos 6G Praha
Bude to narocny rok… drzim vsem palce
a jak se mu tam ted dari? zvlada skolu?
ja jsem z Prahy a tady se deti s dvojkami na vysvedceni na gympl nehlasi. je to skutecne pro deti které maji samé jednicky a skolu zvladaji levou zadni, navic v té tride fakt vynikají. samé jednicky ma ve tride hodne deti, a presto to na prazské víceleté gymnazia nestaci.