Přijímačky 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30937
17.11.25 20:43

@zrcadlo chápu tedy správně, ze v te todasove aplikaci moc uloh k procvičování není? Psala jsi cermaty plus 8 jejich testu? Chtěla jsem todas hlavně kvůli procvičování v aplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
17.11.25 21:14
@Cuddy píše: Více

Já nevim jak u deváťáků, ale u těch páťáků říkal ten kluk, že tam nejdřív dali jen úlohy absolvovaného testu a jeden Cermat, takže tam bylo pár desítek úloh a v trénování se pořád točily, a pak tam přibývaly vždycky po těch testech a dali tam třeba další ročník Cermatu, takže na konci tam bylo těch úloh dost, ale většina z nich byla i jinde, no. Ale zase tam jsou videorozbory ke každé úloze. Tam prý jeden matikář dobrý a jeden blbý. Takže to nechci hanět, protože nemám přímou zkušenost, spíš chci upozornit, že to není tak, že by tam k jedné typové úloze z Cermatů bylo deset podobných na procvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
7.12.25 23:57

Zdravím po druhém online testu u Todáš. Účastnil se někdo z této skupiny a jaké máte dojmy? Mně přišel těžší než ten minulý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
8.12.25 09:16
@nozu píše: Více

Ahoj, mohla bych poprosit odkaz na takový příměstský tábor na poslední týden prázdnin?
je to určené jen pro osmáky nebo třeba i mladší dětí na druhém stupni?
Praha / Brno nebo i jiná města?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.12.25 16:44

Syn má vysněný Mensa gympl (8l) a budeme zkoušet ještě gympl v Hostivici, kam chodí starší dcera. Třetí ještě nevíme, každopádně priorita 1. a 2 máme jisté.
Na přípravku chodí syn přímo na Mensa gymnázium, kde kurzy pořádají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
14.12.25 17:51

@Irena84 on už má za sebou IQ testy? Dost dětí ho dělá rok předem, aby měly když tak druhý pokus. Jinak je to zbytečně vyplýtvaný pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
14.12.25 18:04

@KacenkaKKK ano, včera mu přišel výsledek. Testy už jsme dělali před dvěma lety, ale tím, že má poruchu pozornosti a v té době byl fakt mimo, měl 124, teď si IQ „opravil“ na 141.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.12.25 21:25

Tip na aplikaci

@pandaHela píše: Více

Pokud potřebujete procvičit úlohy typově, doporučuji naši aplikaci *** Cvičení jsou rozděleny do kategorií, které pokrývají požadavky CERMAT testů. Cvičení nejenom obsahově, ale i graficky vypadají stejně jako otázky od CERMAT, aby si na ně dítě lépe zvyklo.

*edit admin - smazaný odkaz, reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.26 15:39

Dcera dělala loni přijímačky na čtyřletá gymnázia v Praze. Vybrala si dvě prestižní a jedno záchranné. V osmé třídě si dělala pár cermat testů pro šestiletá a čtyřletá gymnázia, a v deváté třídě chodila na přípravný kurz a dělala si doma sama dvě knížky s přípravou a cermat testy. Také byla na přijímačkách nanečisto. Hodně jí pomohly i ty přímo od Cermatu, jak se psaly ve školách, které byly nejvíce podobné ostré zkoušce. Přímo přijímačky se jí povedly a dostala se na první vysněnou školu, kde je teď velmi spokojená, takže u nás radost veliká. Tento rok bude dělat mladší dcera na šestileté gymnázium. Kdybyste chtěli nějaké tipy, ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
drb223
5.1.26 19:02

Přijímačky 2026

Ahoj všem,
stejně jako spousta z vás, i já v okolí vidím ten stres, co se teď děje kolem přijímaček na střední. Není to jen o tom, jestli děti umí matiku, ale hlavně o psychice – jejich i té naší.

Dávám teď dohromady takový „záchranný manuál pro rodiče“. Nejsou tam rovnice, ale praktické věci: ✍️ Přesný harmonogram, co kdy zařídit (ať na nic nezapomenete). 🧠 Tipy na stravu a spánek pro lepší soustředění. 🧘‍♀️ Jak dítě motivovat a nestresovat (psychologické triky). ✅ Checklist na den zkoušky.

Měl by někdo zájem o takové shrnutí v PDF (za symbolickou cenu, cca dvě stovky), až to dopíšu?

Dejte mi prosím vědět, jestli to má smysl dodělávat. Díky a pevné nervy všem🍀

• Citovat
  • Upravit
16176
5.1.26 21:58
@drb223 píše: Více

Ne, neplatila bych za volně dostupné informace. Zkušenost z mého okolí - dítě si platilo kurz, a když lektoři podesáté vytáhli „jaká je vhodná svačina na den přijímaček a co dělat večer před a o přestávce“, účastníci kurzu už znuděně kroutili očima. A protože jsou dnes mladí asertivnější, než jsme byli my, dokonce i na kurzu na 8G se ozval jedenáctiletý s dotazem, jestli je nutné opakovat, že energeťák a bonbóny nejsou vhodné, že by radši probíral matiku, a ostatní se kupodivu přidávali (Praha).
Info k termínům a přijímačkám jsou na X kvalitních webovkách, školy to vysvětlují na dnech otevřených dveří, deváťákům to valí do hlavy na ZŠ, rozdávají odkazy, na škole neteře udělali pro deváťáky i plakátky s QR kódy a učitelka jim informace k přijímačkám udělala formou únikovky (aby dávali pozor), a pro velký úspěch používá podobná zpestření i v té přípravě.
PDF z tebou navržených oblastí ti dnes vytvoří i AI za pár vteřin. Takže já nejsem cílový zákazník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30877
5.1.26 22:16

@drb223 Ne, napresrok budu chystat na 8G uz treti dite a nic takoveho by mi nepomohlo ani u prvniho ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 00:03
@Hobitka píše: Více

Hobitko, to to letí 8o

všem krásný nový rok 2026!

• Citovat
  • Upravit
4634
10.1.26 00:04
@Anonymní píše: Více

To jsem já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30877
10.1.26 00:05

@Niemeyer :srdce:, jojo, leti :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí