Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jsem zoufalá.
Jestli máte někdo zkušnost, řeknetě mi prosím, jak se to projevovalo?
Týden se „léčím“ na močák,jenže dneska i při řezání v podbřišku a v zádech mi bylo na urologii řečeno, že zánět močáku nemám. Cevkovaná moč šla na rozbor, ten ok. Výtěr bude v ponděli. Utz ok.
Jsem zoufalá! Dneska jsem tam jela proto že mám právě atb a nezabíraji, naopak. No a odešla jsem z ničim. Jo jen s tím že mě šíleně pálí čůrání teď po tom cévkování, a vytěru
Jsem zoufalá! Dr se mě ptal když jsem byla na gyndě. Tak jsem mu řekla, měsíc zpátky. Tam mi dělala cytolku a „ruční“ vyšetření, uzt ne.
Řeže mě v podbřišku a píchá, jde to do zad a i jakoby do konečníku, už fakt tady sedím a brečim. Jako jedu na urol. že teda mám něco, a odjedu s ničím a je mi ještě hůř. pomoc. ![]()
Já toto mívám z psychiky. Dle doktorky může tyhle příznaky mít i obyčejné nachlazení.
Díky tomu že mám tak často falešné záněty jsem dopadla tak, že když už mám jednou náhodou pravý, tak to zjistím až když totálně zkolabuju
Občas mi pomůže když spodek „desinfikuju“ manželovým balzámem po holení.
Edit - píšu o zánětu močáku, jak vypadá zánět dělohy naštěstí nevím. Všimla jsem si až později že jsem přehlédla v nadpisu slovo ![]()
No pokud ti je takhle zle, doporučila bych ti jet na gynekologickou pohotovost. Vzít tě musí a opravdu by to chtělo tohle vyšetření.
Zánět moč. měchýře od sebe se zánětem dělohy nemusíš vůbec poznat - jako laik.. je potřeba to vyšeření - sterilní moči - které tvrdíš, že je negativní.
Zánět dělohy - příznakem - jsou většinou bolesti v podbřišku s různou propagací - do konečníku, třísel.., pocity napětí v podbřišku ..
pak celkové - kdy máš zvýšený nález v krvi - leukocyty, sedimku, CRP…potažmo můžeš mít i teplotu..
Takže já bych to nepodceňovala a zajela si - pokud doma máš i s nálezy - na gyndu ať to řeší. Je pátek večer a do pondělí daleko.. navíc zánět se tělem při neléčení může šířit..
V práci, pokud nebylo nic prokázané na urologii se hnedka pac. posílal na gyndu.. takže za mě tenhle postup.
Jedˇna pohotovost- na gynekologii.Tam tě musí vyšetřit,udělat UZ a vzít krev,to je nejlepší řešení,atˇvíš,na čem jsi a je ti pomoženo.
Zánět dělohy jsem měla,několikrát. Ovšem až takové příznaky naštěstí ne.
Šema píše:
Holky jsem zoufalá.
Jestli máte někdo zkušnost, řeknetě mi prosím, jak se to projevovalo?Týden se „léčím“ na močák,jenže dneska i při řezání v podbřišku a v zádech mi bylo na urologii řečeno, že zánět močáku nemám. Cevkovaná moč šla na rozbor, ten ok. Výtěr bude v ponděli. Utz ok.
Jsem zoufalá! Dneska jsem tam jela proto že mám právě atb a nezabíraji, naopak. No a odešla jsem z ničim. Jo jen s tím že mě šíleně pálí čůrání teď po tom cévkování, a vytěru
Řeže mě v podbřišku a píchá, jde to do zad a i jakoby do konečníku, už fakt tady sedím a brečim. Jako jedu na urol. že teda mám něco, a odjedu s ničím a je mi ještě hůř. pomoc.Jsem zoufalá! Dr se mě ptal když jsem byla na gyndě. Tak jsem mu řekla, měsíc zpátky. Tam mi dělala cytolku a „ruční“ vyšetření, uzt ne.
ja mela zanet delohy asi pul roku a ani jsem o nem nevedela..jen pri sexu me to bolelo..jinak zadne priznaky..
bohuzel muj byvaly gynekolog byl peknej..
nastesti jsem presla k jinemu a ten mi na to hned prisel
Dobré ránko
Tak dopoledne valíme na tu pohotovost. Tak jsem zvědavá. Mě tohle tak vytáčí, mám tady dvě děti, a pořád lítám o doktorech jak …
Jsem zvědavá co mi kdo zase poví. Mě to prostě příjde jak kdybych měla ovulaci, nebo já nevim.. přitom je už po. Držte mi palečky. Snad dopadnu „dobře“ ![]()
Šema píše:
Dobré ránkoTak dopoledne valíme na tu pohotovost. Tak jsem zvědavá. Mě tohle tak vytáčí, mám tady dvě děti, a pořád lítám o doktorech jak …![]()
Jsem zvědavá co mi kdo zase poví. Mě to prostě příjde jak kdybych měla ovulaci, nebo já nevim.. přitom je už po. Držte mi palečky. Snad dopadnu „dobře“
Bud to OK a je dobře, že jedete ![]()
Navli píše:
No pokud ti je takhle zle, doporučila bych ti jet na gynekologickou pohotovost. Vzít tě musí a opravdu by to chtělo tohle vyšetření.
Zánět moč. měchýře od sebe se zánětem dělohy nemusíš vůbec poznat - jako laik.. je potřeba to vyšeření - sterilní moči - které tvrdíš, že je negativní.Zánět dělohy - příznakem - jsou většinou bolesti v podbřišku s různou propagací - do konečníku, třísel.., pocity napětí v podbřišku ..
Takže já bych to nepodceňovala a zajela si - pokud doma máš i s nálezy - na gyndu ať to řeší. Je pátek večer a do pondělí daleko.. navíc zánět se tělem při neléčení může šířit..
pak celkové - kdy máš zvýšený nález v krvi - leukocyty, sedimku, CRP…potažmo můžeš mít i teplotu..
V práci, pokud nebylo nic prokázané na urologii se hnedka pac. posílal na gyndu.. takže za mě tenhle postup.
tak přesně tohle jak popisuješ mám. Nemám teda výtok, ten prý u toho bývá ![]()
Navli já jsem zase taková i když se bojim, fakt jsem nervozní co to je, ale radši jedu. Nejsem moc „samoléčitelka“
Vím jak to chodí když se něco zanedbá.
No snad na to gyndr příjde nebo nevim kam bych měla jit pak už
Jen doufám, že tam budou přijemnějši jak včéra na tý urologii
![]()
Šema píše:
Navli já jsem zase taková i když se bojim, fakt jsem nervozní co to je, ale radši jedu. Nejsem moc „samoléčitelka“Vím jak to chodí když se něco zanedbá.
No snad na to gyndr příjde nebo nevim kam bych měla jit pak už
Jen doufám, že tam budou přijemnějši jak včéra na tý urologii
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Každý řešíme něco.. já zase sousedy.. tak se netrap, taky se snažím.. a drž se.
Tak jsem doma.
Takže po gyndařský stránce ok, po urologický taky. Zánět močáku nemám už. A řeže mě to stejně pořád. Tak gyndař říkal že je možný, že mám natažený svaly jak tahám malou, ale to se mi moc nezdá.Tak fakt nevim
vaječníky, děloha, prostě všechno ok.
tak asi nesmim tolik tahat malou ale jak to udělat??? ![]()
Ahoj holky zanet delohy se zacina projevovat velice pomalu. Slave zanety, ale nemusi, obcas jakoby zanet mocoveho mechyre, zimnice nebo teplota, krvaceni po sexu(nekdy jen trochu, nekdy opravdu hodne) celkova nevolnost a nekdy i pocit na zvraceni. Musite si zajit na gynekologii, kde vam vezmou vzorek a podle toho urci, zda jsou poskozene cely na deloze. Pak Vam vetsinou poskozene cely seskrabnou z delohy a nebo Vam davaji nejakou slabou vrstvu stribra na to poskozene misto v deloze. Bydlim v Holandsku, ale myslim, ze metody u nas jsou stejne…
![]()
DD, ja jsem mela tez zanet dělohy, příznaky zadne nebyly, krom průhledného tahnouciho vytoku a na to konto jsem si rano udelala vyplach spodku (pul litru prevarene vody s 3 kapkami tea tree oleje)-tento vyplach doporucuji mnozi gynekologove…chvilku po vyplachu jsem citila bolest podbrisku jako blizici se menstruace. V pocatecnich 5hodinach bolest pretrvavala, pote se mi rozjela jako by do vajecniku, za další 2hodiny, jsem uz stenala bolesti, tupou neprestavajici bolest jsem mela komplet celého bricha od spodku az k zaludku a zaroven smerovala do zad, doktori mi pote vysvetlili, ze se to sirilo po nervech a proto jsem mela takove bolesti…7 mesicu před zanetem jsem mela cisar, tak je mozne ze jsem to mela po cisari, ale kdo vi, zanet dělohy se muze způsobit ruznymi příčinami, ktere si můžete precist na internetu..kazdopadne 4dny jsem, byla v nemocnici lecena nitrozilne antibiotiky a dalších 8 dni jsem brala antibiotika po 12hod 2toblky (Entizol250mg, Megamox 1g)
Ahoj, dneska jsem šla na gynekologii nechat si předepsat novou HA, mimochodem jsem doktorce zmínila, že mě vždy po styku(už asi měsíc) bolí břicho. Doktorka mi prohmatala podbřišek - neskutečně to bolelo. Udělala mi stěr a předepsala mi antibiotika s tím, že mám zánět dělohy. Teď jsem si četla, že dalším příznakem zánětu dělohy je bolest v bederní krajině - to mě taky trápí už měsíc, ale vůbec jsem si to s tím nespojila… Radost z toho nemám, protože za poslední rok jsem na antibiotikách skoro pořád :-/
Ahoj holky, vůbec nevím do jakého článku to napsat, ale potřebovala bych poradit.
Už asi týden mě trápí pálení a řezání při močení, moč nezapáchá a výtok nemám. Mám pocit častého močení, ale jdu na záchod a vykape jen málo. Nevím jestli je to zánět močáku, ale každý den beru brusinky v podobě prášku a piju urologický čaj, ale řezání je pořád. Bolest v podbříšku ani ničeho jiného nemám. Včera jsem si všimla, že kolem genitálií se udělaly takové malé bílé pupínky. Bojím se jít na gynekologii.
Všude jsem četla, že to může být ze špatného pracího prášku nebo ze stresu, je fakt že asi tak před 14 dny jsem se docela stresovala. Přítel je stálý. Prosím o radu ![]()