Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak to na močák bohužel nevypadá. Tento problém jsem si proděla podobně před rokem. Začíná to močákem, pupínkama pokračuje a nakonec se z toho vyklubal genitální opar
. Celkem hnusná pohlavní choroba, radím ti hned si skoč na gyndu. Brusinky ani urologický čaj ti rozhodně nepomůžou, kup si herpesin krém, nic jinýho na to není. Průběh je zhruba 14-ti denní. Já na záchod chodila s hrůzou, měla jsem dost těžký průběh. A i když máš stálýho partnera, stává se to. Vir má prakticky každý v sobě a buď se projeví nebo ne, stačí menší oslabení organismu. Bohužel nevyléčitelný, jen zůstává v klidové fázi, dokud se nenaskytnou podmínky pro rozšíření a otrávení života.
Ahoj holky chtěla bych se zeptat měla jsem teď zánět močáku, už snad vyléčen, dělal mi dnes krevní obraz s tím že mám všechny hodnoty v pořádku že zánět tam není, kdybych měla zánět dělohy tak by se to v krvi asi ukázalo že?
Ahoj holky,
moc prosím o radu
Dá se nějak rozeznat od ranného těhotenství? Máte někdo zkušenost se zánětem dělohy?
V sobotu a neděli mě bolel podbřišek, takový divný tlak, tak jsem chtěla jít v úterý na gyndu, ale během pondělí se to zlepšilo a bolest nebyla. Cítila jsem ji jen při sexu, jinak už jen občasné zasvědění tam vevnitř podbřišku a sem tam malinký tlak. Dostala jsem podezření na bolest z uhnizďování, možné by to bylo
, ale tt ještě negativní. Včera večer jsem si dala asi deci vína, jídlo přes den tak normálně a v noci mě vzbudila bolest podbřišku. Byly to takové menší křeče, trvalo to nějakou dobu. Ráno vše zase ok, bolest není, jen při prohmatávání cítím tlak. Nevíte, co by to mohlo být? Navíc jsou svátky, jsem u rodiny přes půl Čr daleko a nevím, co bych jim řekla, že bych odjela na otočku k mé gyndařce. A ani nevím, jestli vůbec po neděli ordinuje, nebo jestli má volno
Přála bych si, aby to bylo těhotenství, ale ta bolest značí asi něco jiného, co? ![]()
Já ti nevím, poradila bych ti ať rozhodně k té doktorce zajedeš. Já měla zánět dělohy při těhotenství. Bolesti jsem připisovala těhotenství i jsem slabě krvácela jen o víkendech. Že jde o zánět doktoři nepoznali, až bylo pozdě a měla jsem ho přes měsíc.
@Lidym A všimla sis nějakého výtoku nebo hlenu? Jaké ty bolesti byly?
Měla jsem jen večer normální bolesti podbřišku, myslela jsem, že od toho, jak zvedám malého. A jeden večer mě to tak chytlo, že jsem si vzpoměla na porod, ani pohnout jsem se nemohla. Po 2 hodinách jak přešly, jela jsem na pohotovost. Tam mě poslali domů, když mě už nic nebolí
. Výtok jsem neměla, jen to špinění.
Zadej si na googlu zánět dělohy, tam se dozvíš víc. Já se taky tak dozvěděla o co jde. Mě jen gynda řekla, že jsem měla zánět dělohy a jinak nic. Těch příznaků je víc. Jo a jde si ho splést se zánětem močáku.
@Lidym Aha, tak děkuji. Ono i do pondělí je ještě několik dní, tak zkusím vydržet a uvidím, jestli se ty bolesti budou opakovat a vydržím i další týden do nového roku, nebo jestli nasednu na vlak a pojedu už za pár dní. Akorát fakt nevím, co říct rodičům, že odjíždím, když jsem slíbila zůstat ![]()
Co bys jim říkala? Že máš bolesti a jedeš k doktorovi. Pokud nejsou nějak velké a vydržíš to, tak odjeď až v pondělí. Nebo mu zavolej a domluv se na některý den v týdnu.
@Petule030 Zánět dělohy jsem měla cca 3dny po odběru plodové vody. Byla to strašná bolest a píchání v podbřišku
to co popisuješ asi nebude ono, ta bolest se nedala vydržet, musela jsem hned na pohotovost.
@kanka80 To nemusí až tak moc bolet. Já jsem dlouho měla mírné bolesti, až pak to vygradovalo a pak zase nic. A bez léků. Že to byl zánět jsem se dozvěděla až za měsíc.
@Lidym „Vygůglila“ jsem si různé stránky a podle příznaků mám jen tu bolest. Nemám žádný výtok, jen trochu mazlavého hlenu, myslím že bez zápachu. Nebolí mě v bederní oblasti a ani nemám delší a bolestivou ms, spíš jsem to měla v posledních měsících naopak, kratší a slabější. Ale stejně si s tím zajdu nejpozději po novém roce ![]()
Dobrý večer, chtela jsem se zeptat, zda je tu nekterá, která prodelala zánet delohy a jak se projevoval.Byla jsem pred 3týdny na gynekologii(preventivka po roce) s tim, že posledni tri MS jsem lehce špinila po skončení a každou následující MS se to špinení zhoršovalo, plus se pridal silný vodový výtok…Doktorka me prohlédla, na utz se ji neco nezdálo, prý ji tam neco svítí(asi polyp) a at prijdu po skončení MS.Dnes jsem tedy sla znovu na prohlidku. Menstruaci jsem dostala presne, ale hodne velké bolesti jsem mela, normálne na to netrpím. A po skončení opet velký výtok, tentorkát ale s krví..Dnes tedy kontrolní utz, na nem už žádný polyp(nebo co to bylo) videt nebyl. Já dr. řekla o tom prodlouženém krvácení po MS, o výtoku jsem se ji nezminila.Ona mi rekla že to krvácení bude asi hormonální…Mne se to moc nezdá, výtok s krví stále trvá a lehce me obcas pobolívá v podbrisku. nechci být za hypochondra a chodit k ní znovu, když jsem tam dnes byla…Myslite, že by zánet delohy poznala z ultrazvuku?
@EvulinkaB18 Ano z ultrazvuku by to poznala navíc ty by jsi to taky poznala, protože to opravdu dost bolí nemohla jsem pomale ani vstát a jít na záchod jak v břichu šíleně píchá.. zánět dělohy jsem měla snad 5× za poslední rok tak vím o čem mluvím
@Blackyyy dekuju za odpoved…já práve nejsem clovek, co by se pozoroval a nejak plašil, ale zaráží mě ten strašný výtok s krví a boloesti bricha, na které jsem nikdy netrpela..Z něčeho to být musi, dnes mi udelala dukladne kontrolu delohy a nic tam nebylo, tak i premýšlím, že to minule co videla, mohlo být nejaké zánetlivé ložisko co odešlo s MS…nicmene zánet treba zustává…trochu cítím i záda, ale nic hrozného…proto sbírám informace tady od vás, kdo má zkušenosti… ![]()
Vypadá to na zánět močových cest, to chce antibiotika, uročaje a brusinky a urinal taky hodně pomáhají. S těmi pupínky bych to nespojovala, nejspíš to nebude nic vážného. Pokud by ty záněty močových cest byly chronické (jako v mém případě), rozhodně doporučuji si zajít na urologii - tam dělají pořádné testy. Mě po dvou letech chronických zánětů zjistili, že mám nějakou ošklivou bakterii, která se přenáší pohlavním stykem (partner stálý, nicméně u mužů se tato nemoc projevuje velmi zřídka), víc než měsíc jsem brala silná antibiotika, ale teď by to mělo být pryč snad už nadobro (Nerada bych to zakřikla). Takže určitě za doktorem a pak teplo, šála kolem pasu a klid
přeji brzké uzdravení.