Zánět duhovky oka

8041
27.7.14 14:25

To k tomu zanetu patri, ze vidis mlhave a ze ti bude vadit slunko.
To asi nebylo dolecene.
Pokud se ti to bude vracet, tak se musi dosetrit, z ceho to muze byt. Bat se nemusis, ale je to neprijemne. Nejcastejc to jsou kloubni nemoci, nekdy se pricina nezjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
873
27.7.14 14:54

Kup si v lékárně světlík lékařský, udělej odvar dle návodu a kapej 2× deně přímo do oka. Světlík je mocná bylina, která dokáže léčit takřka všechny oční potíže, ale kapej jen 7 dní a odvar skladuj v ledničce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
27.7.14 16:20
@Dalibor7 píše:
Kup si v lékárně světlík lékařský, udělej odvar dle návodu a kapej 2× deně přímo do oka. Světlík je mocná bylina, která dokáže léčit takřka všechny oční potíže, ale kapej jen 7 dní a odvar skladuj v ledničce.

svetlikove kapky sice nejsou spatne, ale na zanet duhovky naprosto k nicemu. Jsou dobre na zanet spojivek a u mimin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
27.7.14 19:23

Kapky jsou slabé, lepší je vlasní výroba. At je to jak chce, ale určitě to vždy stojí za pokus, protože světlík je velmi univerzální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
27.7.14 21:11

Jo, ale u zanetu duhovky ( pokud to vazne je), tak neni na zadne pokusy cas. Je to vaznejsi nez zanet spojivek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
18.12.20 11:18

Zánět duhovky

Dobrý den, dovolím si obnovit diskuzi…setkal jste se někdo s opakujícím se zánětem duhovky, když byly vyloučeny autoimunitní nemoci?.. týká se to mé 11 leté dcerky.. jsme zoufalé… Děkuji za případné informace nebo rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 11:50

@mijaja Dobrý den, jj má dcera 10.let také na to trpí 2× po sobě zánět duhovky poté měsíc klid a dnes opět je to hrozné. Už nevím jak dál byli jsme na krvi, z výsledků vše dobré. Zkusila jsem bylinky čaj, tinkturi a prostě nic jsem zoufalá… 🥺… Mějte se hezky držím palce…

• Citovat
  • Upravit
147
9.7.21 11:15
@Anonymní píše:
@mijaja Dobrý den, jj má dcera 10.let také na to trpí 2× po sobě zánět duhovky poté měsíc klid a dnes opět je to hrozné. Už nevím jak dál byli jsme na krvi, z výsledků vše dobré. Zkusila jsem bylinky čaj, tinkturi a prostě nic jsem zoufalá… 🥺… Mějte se hezky držím palce…

Dobrý den, to mě mrzí.. dceři byl nasazen Metotrexát, špatně ho snáší, prý ho máme píchat ještě rok a půl :(… Z výsledků vyšetření dcera netrpí žádným autoimunitním onemocněním (naštěstí).. ale nikdo neví, proč se jí to vrací… Opatrujte se, také držím palce, ať je těm našim holčičkám líp a užívají si dětství bez nemocnic a nemocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.7.21 00:27

@mijaja Tak to je mi líto… 😒… Prosím vás chtěla bych se zeptat co je Metotrexát? Popřípadě, proc ho musíte píchat a kam? Dcerce pořád kapu Dexamethasone, a chodíme na rozkapaní ale léčba je na dlouhou dobu 😒 a moc nezabírá. Děkuji vám za odpověď i vy se opatrujte přeji hodně moc zdravíčka a sil :srdce: (držíme palečky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
26.7.21 08:37

@Denca0018
K vaší otázce, co je to Metotrexát:
Zdroj: http://www.remedia.cz/…article.aspx

Uveitida je obecný název pro zánětlivé onemocnění duhovky, řasnatého tělíska, cévnatky a sítnice. Příspěvek podává přehled farmakoterapeutických možností u pacientů, kde infekční příčina uveitidy byla vyloučena. Cílem léčby je potlačit zánět, předejít komplikacím, zachovat základní funkci oka – vidění – a ulevit pacientovi od subjektivních potíží. Rozhodnutí, kdy a jak léčit uveitidu, určuje závažnost a lokalizace zánětu, četnost předpokládaných komplikací a ohrožení vizu s ohledem na věk a zdravotní stav pacienta. Lékem volby u přední uveitidy jsou lokálně aplikované kortikosteroidy

(…)

Celková léčba kortikosteroidními a imunosupresivními přípravky je indikována u pacientů s uveitidou ohrožující zrakovou funkci oka, kde byl vyloučen infekční původ zánětu

(…)

Po mnoho let jsou u pacientů s těžkým průběhem oboustranné přední nebo intermediální uveitidy, ale i u jednostranné zadní uveitidy ohrožující vidění kortikosteroidy považovány za lék první volby

(…)

Není-li účinek kortikosteroidů dostatečný, lze přistoupit ke kombinaci s dalšími imunosupresivními léčivy. Většinou se jedná o látky ze skupiny cytostatik, avšak podávané v menších dávkách. –Metotrexát je často používaným cytostatikem. (Zdroj: Wikiskripta)– Při léčbě uveitidy jsou považovány za léky druhé volby, ale u pacientů, kde není možné podávat kortikosteroidy, mohou být lékem první volby

(…)

Methotrexat (Methotrexat Lachema 5, 10 tbl, Methotrexat Lederle 2, 5, 10 mg tbl) je antimetabolit kyseliny listové, který přes složitý systém tvorby předstupňů nukleotidů ovlivňuje tvorbu RNA, a tedy imunologicky aktivních proteinů. V oftalmologii je používán k léčbě uveitid ve spojení s nemocemi pojiva, např. juvenilní chronickou artritidou, dále u dětí s idiopatickou pars planitidou nebo intermediální uveitidou, u pacientů se sarkoidózou špatně reagující na monoterapii kortikosteroidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.7.21 11:38

@Quidity Děkuji 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
27.7.21 11:56
@Denca0018 píše:
@mijaja Tak to je mi líto… 😒… Prosím vás chtěla bych se zeptat co je Metotrexát? Popřípadě, proc ho musíte píchat a kam? Dcerce pořád kapu Dexamethasone, a chodíme na rozkapaní ale léčba je na dlouhou dobu 😒 a moc nezabírá. Děkuji vám za odpověď i vy se opatrujte přeji hodně moc zdravíčka a sil :srdce: (držíme palečky)

Dobrý den, Methotrexát jsou cytostatika, pícháme střídavě do stehen, každou sobotu 25 mg :(… Je to kvůli opakujícímu se zánětu duhovky. Lékaři naštěstí vyloučili autoimunitní onemocnění, které často tento zánět provází.. a „preventivně“ nasadili tenhle Methotrexát s tím, že už vůbec nepátrají, proč se ten zánět vracel :(.. nevím, co dělat, jestli vzít dceru někam do Prahy i s se všemi vyšetřeními a zkoušet, jestli nebudeme mít štěstí na odborníka tam… Kdyby šlo o mě, tak zkusím i alternativní medicínu, ale u dcery se bojím… Opatrujte se, taky držím palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.7.21 08:42

@mijaja Je to hrozné, mě dceři byli autoimunitní onemocnění taky vyloučeny. Také nepatrají proč se jí to vrací z čeho to je atd… Ani preventivně nám nic nedaly a jen léčí kortikoidama :,( už půl roku… Také jsem přemýšlela o Praze. Dcera má srůsty v duhovce jak jsou záněty časté tak je léčba hodně pomalá. Nevím jak dál… Doktror se přiklání k tomu že asi probíhá hormonální změnou a musí s toho vyrůst 😒 já na to mám ovšak jiný názor… :roll: přeji brzké uzdravení hodně sil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
28.7.21 10:51
@Denca0018 píše:
@mijaja Je to hrozné, mě dceři byli autoimunitní onemocnění taky vyloučeny. Také nepatrají proč se jí to vrací z čeho to je atd… Ani preventivně nám nic nedaly a jen léčí kortikoidama :,( už půl roku… Také jsem přemýšlela o Praze. Dcera má srůsty v duhovce jak jsou záněty časté tak je léčba hodně pomalá. Nevím jak dál… Doktror se přiklání k tomu že asi probíhá hormonální změnou a musí s toho vyrůst 😒 já na to mám ovšak jiný názor… :roll: přeji brzké uzdravení hodně sil :srdce:

Dobrý den, tak to jsme na tom velice podobně :(.. můžu se zeptat, kolik Vaší holčičce je?.. mojí bude v září 12.. ta hormonální změna u ní probíhá, bohužel včetně nadváhy, kterou nám moc nejde ukočírovat.. ale doktoři nic neřeší jako celek…každý jen ten svůj obor… vůbec nevím, kam se obrátit.. to poškození očiček - srůsty má dcera taky.. vloni jsem kapali čtvery druhy kapek víc než tři měsíce.. bála jsem se, že jí to způsobí nějaký zákal :(… googlila jsem, hledala jsem, ale nenašla jsem nikde nikoho, kdo by řešil stejný problém… jste první spolubojovníci… a máte nějakou myšlenku, proč se to těm našim holčičkám vrací? Opatrujte se a držte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.7.21 12:06

@mijaja Dobrý den holčičce je 10 let.. A bohužel také má nadváhu kterou řešíme ale moc nám to nejde 😒 doufám až toto období překle tak ustanou problémy… Proč se stále zánět vrací vůbec nevím, když se na to ptám svého očaře pořád to omívá :roll: tím samím dokola jestli neprodělala nějakou chřipku nebo angínu atd… Že je to růstové, hormonální změnou jestli dítě netrpí psychikou atd… atd… Asi se s tím musím smířit a věřit že se toho jednou zbaví. Jste také jedna z mála osob co jsem našla s tím samím problémem. Dokrot to moc neřeší chodíme na rozkapaní očí skoro každý týden jinak kapeme dexamethasone. Také držím palce pro obě holčičky :srdce: držte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí